Τρίτη, Μαρτίου 31

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας
Εκπλήξεις επιφύλαξε η τελευταία αγωνιστική για Α.Ο.Κ.Ι. - Εικοσιμία
"Μπαλάκι" το Σαββατοκύριακο η 3η θέση μεταξύ των δυο ομάδων
Τα Διλινάτα όπως αναμενόταν τερμάτισαν στην πρώτη θέση με νίκη 7-3 τους Πρόννους και πάνε με +4 στην επόμενη φάση και στα playoffs
Άλλη μια άνετη νίκη για την Α.Ε.Κ. 5-0 τον Πυλαριακό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και ακολουθεί τα Διλινάτα στα playoffs με +2 βαθμούς
Γκέλα και ήττα 4-3 για τον Α.Ο.Κ.Ι. στην Ιθάκη και τον Οδυσσέα όμως πάει με τον +1 βαθμό στην ίδια διαδικασία μετά την..... άρνηση του δώρου από την Εικοσιμία και το 0-0 με τα Φωκάτα.
Παλληξουριακός-Παγκέ ολοκλήρωσαν την χρονιά με ισοπαλία 0-0 στον Άγιο Αντώνη
Το ίδιο και Σάμη-Πρόοδος μετά το μεταξύ τους παιχνίδι και το 2-0 υπέρ της πρώτης
Οι Πρόννοι και επίσημα στην Β' κατηγορία
        
Τα Διλινάτα πρωταθλητές κανονικής περιόδου
Έτσι σειρά παίρνουν τα playofss...... και το πρωτάθλημα "φωτιά". Οι 4 ομάδες που θα συμμετείχαν σε αυτά ήταν γνωστές εδώ και πολλές αγωνιστικές. Όλοι πιστεύαμε σε αυτή την τελική κατάταξη και το γράφαμε εδώ και πολύ καιρό. Εκείνο όμως που κανένας δεν περίμενε ήταν το "πινγκ πονγκ της τελευταίας αγωνιστικής. Μέχρι το Σάββατο το βράδυ και μετά την γκέλα του Α.Ο.Κ.Ι. στο Βαθύ από την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ομάδα του Οδυσσέα, όλοι θεωρούσαμε ότι την 3η θέση θα καταλάμβανε η Εικοσιμία με νίκη επί των Φωκάτων. Έλα όμως που τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο και η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν οι μέχρι τότε συσχετισμοί!!
Έτσι τα Διλινάτα που τερμάτισαν πρώτα πάνε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος με +4 βαθμούς, η περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς με +2, ο Α.Ο.Κ.Ι. +1 και τελευταία η Εικοσιμία με 0!
Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην λένε κάτι ή και πολλά. Προσωπικά πιστεύουμε ότι η 1η αγωνιστική θα δείξει πολλά για τη συνέχεια και το μέλλον των 4 ομάδων. Εδώ θα κριθούν όλα... Εδώ που βγαίνει ο πρωταθλητής!!!
Οι Πρόννοι ως γνωστόν αποχαιρέτησαν και τυπικά την Α' κατηγορία και από την επόμενη περίοδο θα συμμετέχουν σε αυτή της Β'!! 
Οι υπόλοιπες 7 ομάδες ολοκλήρωσαν την φετινή παρουσία τους άλλες επιτυχημένα και άλλες χωρίς να καταφέρουν τελικά να υλοποιήσουν τους στόχους τους.
Ο Παλληξουριακός σίγουρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την 5η θέση και την μη παρουσία του στην τελική 4αδα που ήρθε να δέσει μετά την απώλεια και του τοπικού κυπέλλου.
Η Σάμη με μια πολύ καλή παρουσία και τον Γ. Καρελλάκη να βάζει την δική του "σφραγίδα" τερμάτισε στην 6η τιμητική θέση και σε γενικές γραμμές άρεσε!
Ο Νεανικός Πάγκε του Γ. Βασιλάκη παρότι φέτος δεν θα βρίσκεται στην 4αδα, είχε μια πολύ αξιόπιστη παρουσία και σίγουρα το ότι δόθηκαν ευκαιρίες στα νέα παιδιά είναι παρακαταθήκη για το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου.
Πρόοδος Ιθάκης. Οι Ιθακήσιοι φέτος ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο παρουσίασαν μια πολύ καλή ομάδα, έσωσαν πολύ νωρίς την κατηγορία, πήραν σημαντικά παιχνίδια και η 8η τελικά θέση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν αποτυχία.
Ο Κ. Πίππος στην πρώτη του παρουσία στην ομάδα έδειξε καλά στοιχεία σαν τεχνικός και το μέλλον σίγουρα του ανήκει.
Ο Οδυσσέας Ιθάκης ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος κλείνοντας μάλιστα την φετινή του παρουσία με μια εντυπωσιακή νίκη 4-3 επί του Α.Ο.Κ.Ι.!! Είχε πολύ συγκροτημένη ομάδα και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Για μας δεν κινδύνεψε ποτέ έστω και αν υπήρχε αγωνία κυρίως από κάποιες ήττες που μπορούσε να είχε αποφύγει. Μεγάλο μερίδιο έχει σε όλα αυτά ο Σπ. Ζερβός που πίστεψε από την αρχή αυτή την ομάδα.
Τα Φωκάτα του Μιχάλη Αθηναίου με πολλές δύσκολες στιγμές κυρίως λόγω απουσιών και με την τύχη κόντρα, προσπάθησαν πολύ και τα κατάφεραν. Τα ίδια ισχύουν και για αυτά, ποτέ δεν κινδύνεψαν.
Τέλος, ο Πυλαριακός με μια τρομερή αντεπίθεση στο τέλος, κατάφερε το ακατόρθωτο για πολλούς εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας τον Κ. Κουγιανό, που πίστευαν στην παραμονή όταν όλα έδειχναν "μαύρα" και δικαιώθηκαν.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
 Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2 - 0
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
4 - 3
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
7 - 3
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5 - 0
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
0 - 0
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
 0 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
ΣΑΜΗ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  2-0
Σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι το πρωί του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και με νίκη της Σάμης 2-0 επί της Προόδου Ιθάκης, οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Η Σάμη να κατέκτησε την 6η θέση και η Πρόοδος, μετά από μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά την 8η.
Οι ομάδες έπαιξαν με αρκετές απουσίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι από το 25’ έπαιζαν με τραυματία τον Αμίτση ενώ στο 53’ τραυματίστηκε επίσης και αποχώρησε ο Αρταβάνης με αποτέλεσμα η ομάδα του Κ. Πίππου να συνεχίσει με «δέκα» (ουσιαστικά 9) αφού δεν υπήρχε αλλαγή και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του να μην αποφύγει την ήττα.
Σε γενικές γραμμές η νίκη των γηπεδούχων είναι δίκαιη.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  4-3



Για πολλούς που ακόμα δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν, αυτή, είναι η απάντηση από την την ομάδα του Οδυσσέα στην ερώτηση "Τι ήταν αυτό;" μετά το ματς εναντίον του Α.Ο.Κ.Ι.
Ο πραγματικός Οδυσσέας, μόνο σήμερα είχε την δυνατότητα να είναι πλήρες σχεδόν στο γήπεδο και βάσει του ρόστερ που διαθέτει αλλά και της ποιότητας σαν ομάδα, δεν δικαιολογείται η θέση της στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Πραγματικά, τον Οδυσσέα, φέτος πολλές φορές αδικαιολόγητα, τον «νίκησε» ο κακός του εαυτός!
Ο Α.Ο.Κ.Ι. είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον πραγματικό αλλά και παραδοσιακά ψυχωμένο Οδυσσέα εναντίον μεγάλων, κάτι που δεν μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο στα προηγούμενα ματς με εξαίρεση αυτό με τα Διλινάτα και πάλι εντός έδρας

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  7-3

«Σφράγισαν» και τυπικά την πρωτιά το απόγευμα του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα κατακτώντας πανάξια τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου μετά τη νίκη του επί των Πρόννων. Έτσι η ομάδα του «μεγάλου χωριού» μπαίνει επικεφαλής στα playoffs με 4 βαθμούς 2 περισσότερους από την ομάδα που την ακολουθεί και είναι η Α.Ε.Κ..
Στο σημερινό παιχνίδι περισσότερο αγγαρείας, παρά την κούραση από τις τελευταίες μετακινήσεις και τα συνεχόμενα παιχνίδια τα Διλινάτα σταθερή σε αξία αλλά και αγωνιστικότητα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στους Πρόννους που αγωνίστηκαν με «δέκα» από την αρχή μέχρι το τέλος.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  5-0
Σε ένα παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι  στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Α.Ε.Κ. χωρίς να πιάσει κάποια φοβερή απόδοση, και με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, επικράτησε εύκολα του Πυλαριακού με σκορ 5-0.
Η ομάδα του Γ. Τόγια θα συνεχίσει στα playoffs και με bonus +2 βαθμών, ενώ αυτή του Κ. Κουγιανού ολοκλήρωσε την φετινή της παρουσία στην Α’ κατηγορία σε μια πολύ καλή χρονιά αφού κέρδισε με το «σπαθί» της την παραμονή στην κατηγορία και θα συνεχίσει για δεύτερη περίοδο σε αυτήν. 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  0-0
Παλληξουριακός – Παγκεφαλληνιακός «άσφαιροι» στον Άγιο Αντώνη την Κυριακή το απόγευμα ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για φέτος ισόπαλοι χωρίς σκορ.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν την κατοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία αλλά ήταν άστοχοι χωρίς να μπορούν να πετύχουν κάποιο και να πάρουν τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μη δεχθούν κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να ρίξουν όλο το βάρος στην άμυνα. Έτσι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν την εστία του Καραίσκου.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  0-0
Τελικά η Εικοσιμία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο του Οδυσσέα αφού την επόμενη ημέρα το απόγευμα στο τοπικό ντέρμπι της Λειβαθούς και στο γήπεδο των Κεραμειών έμεινε στο «στείρο» 0-0 απέναντι στα παθιασμένα Φωκάτα, που έτσι πήραν μια μικρή ρεβάνς της βαριάς τους ήττας στον πρώτο γύρο.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου μετά από αυτή της την γκέλα κατετάγη 4η στην τελική κατάταξη, ισόβαθμη του Α.Ο.Κ.Ι., ο οποίος όμως έχει το πλεονέκτημα υπέρ του με αποτέλεσμα να κρατάει αυτός την 3η θέση που οδηγεί σταplayoffs με βαθμό.
Επικράτησαν και αυτή την φορά και στην 22η και τελευταία αγωνιστική στις νίκες με 4 οι γηπεδούχοι.... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατέκτησαν καμία και οι γηπεδούχοι 4!! Είχαμε και δύο (2) ισοπαλίες. 
Eικοσιέξι (26) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, πέντε (8) περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές θα λέγαμε ότι ήταν πολύ καλό, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" μόνο 1 κόκκινη. 
Επίσης αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 26 κίτρινες κάρτες!!!! έξι (16) περισσότερες από την προηγούμενη!!!
Στα σημαντικά της ημέρας η ήττα του Α.Ο.Κ.Ι. στην Ιθάκη από τον Οδυσσέα και η ισοπαλία της Εικοσιμίας με τα Φωκάτα.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 22η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
4 νίκες για τους γηπεδούχους, καμία για τους φιλοξενούμενους, και δυο ισοπαλίες.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα η "λευκή" ισοπαλία. Έτσι μετά από 22 αγωνιστικές είχαμε και μάλιστα δυο!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 22η αγωνιστική ημέρα ήταν λίγο ανεβασμένη........ 
Σημειώθηκαν συνολικά 24 τέρματα, δηλαδή 3 περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε στα 4 παιχνίδια από τα 6 παιχνίδια της αγωνιστικής. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Διλινάτων-Πρόννων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνολικά 10!!!!
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν 18 έναντι των φιλοξενούμενων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Α.Ε.Κ. με 75 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με 17 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Φωκάτων με 17 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 96 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 18!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Α.Ο.Κ.Ι. Εικοσιμία, Παλληξουριακός και Παγκεφαλληνιακός με συνολικά. 
Περισσότερες ήττες οι Πρόννοι με 18.
Λιγότερες νίκες, οι Πρόννοι με 3!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Πρόννοι με 1.
Λιγότερες ήττες  Διλινάτα, Α.Ε.Κ. με 2!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 26. Περισσότερες στο παιχνίδι Οδυσσέας - Α.Ο.Κ.Ι με 5!!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική πολύ καλό, αφού είχαμε 1 κάρτα αυτού του χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. πέτυχε 1 αυτή την αγωνιστική και τερμάτισε 1ος στην τελική κατάταξη χωρίς αντίπαλο έχοντας πετύχει συνολικά 30 τέρματα. Μάλιστα η διαφορά από τον δεύτερο έφτασε στα 16!!!!
Ακολούθησαν ο  Δ. Αποστόλου της Εικοσιμίας και ο Διον. Τζωρτζάτος των Διλινάτων πολύ μακριά με 14.
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 13 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
56
22
18
2
2
53
22
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
54
22
17
3
2
75
22
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
47
22
14
5
3
62
17
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
47
22
14
4
3
65
19
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
35
22
10
5
7
45
21
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
28
22
8
4
10
33
30
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
26
22
7
5
10
33
37
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
22
22
6
4
12
28
40
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
18
22
5
3
14
30
64
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
18
22
5
2
14
17
59
11.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
14
22
4
2
16
20
55
12.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
10
22
3
1
18
21
96
Η επόμενη 1η αγωνιστική των playoffs
Ομάδες
Γήπεδο
Ημέρα
Ημ/νία
Ώρα
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Σάββατο
04/04/15
18:00
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Κυριακή
05/04/15
18:00
Πως θα πάνε οι 4 ομάδες στα playoffs
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  +4 βαθμούς
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  +2 βαθμούς
3.
Α.Ο.Κ.Ι.  +1 βαθμούς
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ  0 βαθμούς
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αλλαγή στην κορυφή της Β' κατηγορίας αφού πλέον μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής και την γκέλα της Ανωγής, ισοβαθμούν εκεί η ομάδα του Ληξουριού και ο Παπυργιακός. 
Η Ανωγή στην μεγαλύτερη φετινή της γκέλα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ στον Άγιο Αντώνη των αδιάφορων Ομαλών (αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα του Αγίου) και κινδυνεύει να μείνει εκτός ανόδου για ακόμη μια χρονιά.
Ο Παπυργιακός που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη πέρασε από τα Μακρυώτικα και την Έρυσσο με σκορ 2-1 και πλέον έγινε αυτός το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και της ανόδου στην Α' κατηγορία.
Είναι αυτός που κρατάει τα πάντα στα... πόδια του αφού την προσεχή αγωνιστική φιλοξενεί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Ληξουριώτικη ομάδα και όλα θα ξεκαθαρίσουν μιας και καλής σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
1 - 2
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0 - 0
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ  1-2
Σε ένα μέτριο παιχνίδι με λιγοστές φάσεις την Κυριακή το απόγευμα ο Παπυργιακός καλύτερος επικράτησε 2-1 της Ερύσσου που από την αρχή ξεκίνησε με «δέκα» και από το 63’ συνέχισε ως το τέλος, με «εννιά» αφού θα δεχθεί κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) ο Παπαδημητράτος και θα αποβληθεί.
Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα τελευταία 20λεπτο όπου και επιτεύχθηκαν όλα τα γκολ.
Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» του Πυργιού μετά από αυτό το σπουδαίο τρίποντο έφτασαν στην κορυφή την Ανωγή μετά την εντός έδρας γκέλα της τελευταίας και την ισοπαλία με τα Ομαλά και όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν στην μεταξύ τους αναμέτρηση την προσεχή αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  0-0
Γκέλα για την Ανωγή η οποία το Σάββατο το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τα αδιάφορα Ομαλά, έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος και ανόδου στην Α’ κατηγορία την προσεχή περίοδο.
Τα Ομαλά μάλιστα κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με πολλές ελλείψεις και με «δέκα» ποδοσφαιριστές αφού δεν υπήρχε «μικρός» στην διάθεση του Γ. Μεσολωρά.
Η γηπεδούχοι σε μέτρια ημέρα δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή του αγώνα να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και οι φιλοξενούμενοι που κρατούσαν γερά κατάφεραν να φύγουν από το Ληξούρι με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.
"1" στις νίκες φιλοξενούμενοι την 4η αγωνιστική των playoffs
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέκτησαν  κάποια και οι φιλοξενούμενοι μια!! Είχαμε και μια ισοπαλία. 
Τρεις (3)!!!! ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που κατάφεραν και "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκοράρισαν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πάρα πολύ καλό, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" μόνο μία κόκκινου χρώματος.
Επίσης και αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 8 κίτρινες κάρτες. Περισσότερες στο παιχνίδι Έρυσσος Πυργί με διαιτητή τον κ. Κ. Κιόση.
Στα σημαντικά της ημέρας το εντός έδρας "Χ" της Ανωγής 0-0 με τα Ομαλά.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί μας, την 4η  αγωνιστική για τα playoffs του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 0 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 4η αγωνιστική ημέρα είχε συνολικά 4 τέρματα, 3 λιγότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε μόνο στο ένα παιχνίδι. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Ερύσσου-Παπυργιακού στα Μακρυώτικα, συνολικά 3!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 2 έναντι των γηπεδούχων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 1,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Ανωγής και του Παπυργιακού με 7 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα της Ανωγής με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα της Ερύσσου με γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα,  της Ερύσσου με τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχει ο Παπυργιακός με 3.
Περισσότερες ισοπαλίες: Ανωγή με 2.
Περισσότερες ήττες η Έρυσσος με 4.
Λιγότερες νίκες, επίσης η Έρυσσος με 0.
Λιγότερες ισοπαλίες: Έρυσσος με 0.
Λιγότερες ήττες: Ανωγή-Παπυργιακός 0!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 6. Δυο περισσότερες από την προηγούμενη αγωνιστική. Περισσότερες:Στο παιχνίδι Έρυσσος-Παπυργιακός με και διαιτητή τον κ. Γ. Γασπαράτο.
Κόκκινες:Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική πλησίασε το άριστο, αφού είχαμε μόνο μια κάρτα αυτού του χρώματος.
Η βαθμολογία των playoffs
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
12
4
2
2
0
7
0
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
12
4
3
1
0
7
2
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
4
4
1
1
2
2
7
4.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1
4
0
0
4
1
8

Η επόμενη αγωνιστική 5η playoffs 
4 & 5-4-2015
Αγώνας
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Σε ένα από τα καλύτερα παιδιά που έπαιξαν, και λέμε έπαιξαν, γιατί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής την προηγούμενη αγωνιστική έπαιξε για τελευταία φορά με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας μιας και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για αυτόν.
Μιλάμε για τον Γιώργο Δευτεραίο ποδοσφαιριστή της Σάμης.
Ο Γιώργος αποφάσισε μετά από 20 περίπου χρόνια προσφοράς να πει το αντίο στο ποδόσφαιρο. 
Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση της ομάδας του, ο προπονητής και οι συμπαίκτες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Πρόοδο το περασμένο Σάββατο τον τίμησαν με μια μικρή τελετή μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γιώργος εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε ένα λαβαράκι της αγαπημένης του ομάδας και ένα μετάλλιο από τα χέρια του φίλου και συμπαίκτη του Βαγγέλη Μιχαλάτου.   
Εμείς θα ευχηθούμε στον Γιώργο να είναι γερός στην ζωή του και να του έρθουν όλα όπως αυτός επιθυμεί.
Στον Στάθη Αναλυτή για τα αμίμητα "καρφιά" του σε κάθε στιγμή που θα βρει ευκαιρία. Άλλωστε ο Σταθάρας διακρίνεται για το χιούμορ του. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τους Πρόννους σε μια προσπάθεια του Κορσιάνου και λίγο πριν πλασάρει ο επιθετικός της ομάδας του... του φώναξε "Πάνοοοοοοο κάντο όπως ο Αναστόπουλος".... Βέβαια ο Πάνος δεν του έκανε το χατίρι αφού απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Πρόννων, με τον Στάθη όμως να μην το βάζει κάτω και να ζητάει επανάληψη στο επόμενο!!!... Έτσι ήταν αδύνατο να μη γίνει η επιθυμία του και όταν στη συνέχεια το πέτυχε ο επιθετικός της ομάδας του, το χάρισε στον αγαπημένο του φίλο!!!!
* Στους διοργανωτές του 5ου Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου που πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Μάλιστα αυτή την φορά είχαμε ρεκόρ συμμετοχών αφού έλαβαν μέρος περίπου 350 αθλητές.
Η διοργάνωση ήταν άψογη οργανωτικά και τα πάντα κύλησαν ρολόι. Να θυμίσουμε ότι αυτός ο αγώνας έχει ενταχθεί και γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Την παράσταση βέβαια για μια ακόμη φορά έκλεψαν τα πιτσιρίκια που συμμετείχαν και ήταν πάνω από εκατό!!!
Στην ομάδα των πρωτοπόρων Διλινάτων πρώτα για την μεγάλη της πρόκριση στους "16" του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας με τη νίκη της μέσα στην Πάτρα επί του Άρη. 
Η ομάδα του "μεγάλου χωριού" δεν σταματάει εδώ και αύριο στην Πύλο ελπίζει να έχει την ίδια τύχη με αντίπαλο τον Τσικλητήρα Πύλου επιστρέφοντας με την πρόκριση της στους "8" του θεσμού. Και δεύτερο για την πρωτιά της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας!!!!!
* Στον Βασίλη Πρεβεζιάνο. Τον Ιθακήσιο ποδοσφαιριστή της Προόδου ο οποίος σε αυτή την ηλικία και με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι παράδειγμα για τους νεότερους συναδέλφους του. 
Έτσι που τον "κόβουμε" τον Βασίλη θα.... βαρεθούμε να τον βλέπουμε στα γήπεδα μας. Είναι σαν το παλιό κρασί. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο καλύτερο γίνεται. Βλέπεις αυτές τις δυνάμεις, το πάθος  και την φρεσκάδα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και απορείς..... Πραγματικό φαινόμενο..... Εδώ να πούμε, μιας και πιάσαμε τους Θιακούς ποδοσφαιριστές, ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν για έναν ακόμη γερόλυκο των γηπέδων μας τον Νίκο Προσαλέντη. Έναν ποδοσφαιριστή από τους καλύτερους του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου και "σημαία" της ομάδας του Σταυρού.
Θα ευχηθούμε και στους δυο να είναι υγιείς, να παίζουν για πολλά ακόμη χρόνια και εμείς να χαιρόμαστε από αυτό που θα μας προσφέρουν.
* Στον επιθετικό της Α.Ε.Κ., Εμιλιάνο ο οποίος αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στην Α' κατηγορία.
Ο Εμιλιάνο πέτυχε συνολικά 30 τέρματα αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους που ακολουθούν με 14!!!!!
Έτσι ο νεαρός ποδοσφαιριστής με την ψυχολογία στα ύψη στα playoffs θα είναι το βαρύ "πυροβολικό" στον σχεδιασμό του Γιώργου Τόγια!!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝεολΣτο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου, ανδρικό και παιδικό τμήμα, στους αθλητές και τους "δασκάλους" τους Μ. Τζουγανάτο και Μ. Δούλια.
Οι άνδρες πέρασαν σχετικά εύκολα στα playoffs της Β' κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.-Η. και στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τις δυο που οδηγούν στην επιστροφή της Ληξουριώτικης ομάδας στην Α2 της ίδιας Ένωσης.
Στην παιδική ομάδα που τερμάτισε 3η στην τελική φάση του παιδικού πρωταθλήματος. Μια θέση που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει άλλη ομάδα του νησιού μας!! Μπράβο στα παιδιά και στον Μανώλη... Το μέλλον ανήκει σε αυτούς και σίγουρα από όλα αυτά θα βγει κερδισμένο το Κεφαλονίτικο μπάσκετ!
 Στα πλην της αγωνιστικής 
* Για τελευταία φορά θα ασχοληθώ με τον αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όχι γιατί κουράστηκα, όχι γιατί έγινα γραφικός, αλλά γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι και κανένας από αυτούς που χρησιμοποιούν αυτόν τον ακατάλληλο χώρο δεν μιλάει. Ε, λοιπόν κύριοι όχι άλλοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα για να είστε εσείς οι αρεστοί. 
Έτσι σήμερα θα απευθυνθώ προσωπικά στον προσωπικό φίλο και πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη παρακαλώντας τον να κάνει το αυτονόητο.... Και τέλος..... σταματώ εδώ!!!
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Με τον αέρα του …πρωταθλητή ο ΑΣΚ 
(59-40 τον Πατρέα εκτός)
Άλλη μία νίκη με τον…  αέρα του πρωταθλητή της κατηγορίας πέτυχε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, συνεχίζοντας την επιβλητική πορεία του προς την Α1 κατηγορία!
Ο ΑΣΚ νίκησε εκτός έδρας τον Πατρέα με 59-40 και συνεχίζει την σπουδαία πορεία του στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία.
Την επόμενη Κυριακή 3 Απριλίου, ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί εντός έδρας την Κρήνη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ιτιές/Φιόρο ντι Λεβάντε-Κρόνος 63-72
Κρήνη ΄97-Υπερίων 63-59
Δύμη-Πύργος ΄99 72-58
Λεχαινά/Αχαϊκός-Απολλωνιάδα 61-50
Αχαιός ΄47-ΕΑ Παραλίας 57-44
Δικέφαλος – Προμηθέας 2014
Πατρέας – Α.Σ. Κεφαλλονιά 59-40
Η βαθμολογία
(σε 23 αγώνες)
Α.Σ. Κεφαλονιά 44
--------------------------------------
Δύμη               39
ΕΑ Παραλίας     39
Κρήνη ΄97        39
Προμηθέας 2014 37
--------------------------------------
Αχαιός ΄47        37
Υπερίων            37
Ιτιές                 36
Κρόνος             34
Δικέφαλος         30
Απολλωνιάδα     29
Πύργος ΄99       27
--------------------------------------
Πατρέας              26
Λεχαινά              25

Η επόμενη αγωνιστική  
(24η   1 & 5/4/2015)
01/04/15
7:00:
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
01/04/15
7:15:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
01/04/15
5:30:
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
01/04/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π
01/04/15
7:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
01/04/15
9:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
05/04/15
1:00:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Στην επόμενη φάση με νίκη 71-43 εκτός την ΝΕΠ
Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μια αγωνιστική πριν για την ανδρική ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ. μιας και την τελευταία αγωνίζεται με τον Ίφιτο που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου περιμένει τα playoffs στα οποία συμμετέχουν 6 ομάδες για δυο θέσεις που οδηγούν στην Α2 Ε.Σ.Κ.Α.-Η. την επόμενη περίοδο.
Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας της ΝΕΠ με σκορ 71-43!!
Η βαθμολογία
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
34
18
16
2
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
32
17
15
2
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
28
17
11
6
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
26
17
9
8
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡΑΤΟ
26
17
9
8
Ν.Ε.Π
26
17
9
8
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ
25
17
8
9
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
23
17
6
11
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
20
17
3
14
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π.
0
18
0
0
Η επόμενη αγωνιστική
(18η 4 & 5-4-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
05/04/15
7:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡ - Ν.Ε.Π
04/04/15
7:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ - ΑΕΚ Κ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ
άνευ αγ
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
05/04/15
5:00:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
05/04/15
3:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
ΠΑΙΔΕΣ
Πολλά μπράβο στην παιδική ομάδα του ΝΕΟΛ 
NEOL-Purgos00001
Την ήττα γνώρισε στο Κλειστό της Παλλικής η παιδική ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ. και αποχαιρέτησε την διοργάνωση από τον Προμηθέα με 39-71.
DSC_0207
Τα «παιδιά του Μανώλη Δούλια τελικά κατέκτησαν την Τρίτη θέση. Μια μεγάλη επιτυχία για το Ληξούρι και την Κεφαλονιά. Είναι η καλύτερη που έχει κατακτήσει ομάδα του νησιού μας.
Η τελική κατάταξη
α/α
Ομάδα
1.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
2.
ΕΣΠΕΡΟΣ
3.
Ν.Ε.Ο. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
4.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ
Ήττα με «χειρουργείο» για τον Κ.Α.Ο.
KAO-PETETEINOI-11
Ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής είχαμε στο Κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» την Κυριακή 29/3 μεταξύ του Κεφαλληνιακού και των Πετεινών.
Ένα ντέρμπι το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, εκτός από την ομάδα της Πάτρας που προηγήθηκε με 8 πόντους αλλά η απάντηση του ΚΑΟ ήταν άμεση.
Οι Κεφαλονίτες έχασαν με ένα πόντο διαφορά (69-70) στο τέλος του παιχνιδιού και με πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για φάουλ που έγινε στον Βλασσόπουλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα!
Η επόμενη αγωνιστική
(6η 4 & 5-4-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
05/04/15
9:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ - ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ
05/04/15
5:00:
Β.ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΗΛΙΔΑ ΑΣ - ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΕΝΑΙΙΚΩΝ ΑΣ
04/04/15
2:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡ. - ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
05/04/15
2:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΕΤΕΙΝΟΙ Α.Ο - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή χωρίς τη άδεια του Sportsthea.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου