Πέμπτη, Απριλίου 23

¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2015¨ ξανά μετά από 34 χρόνια!


Οι Αγώνες Στίβου ¨Βεργώτεια 2015¨ που θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα  5.30 μ.μ. αποτελούν μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση για το νησί μας.
Ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μεγάλο ευεργέτη μας Ανδρέα Βεργωτή του οποίου το όνομα έχει το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου.
Τα ¨Βεργώτεια¨ επαναφέρονται μετά από 34 χρόνια παύσης τους. Οι φετινοί αγώνες σίγουρα θα ξυπνήσουν μνήμες σε πολλούς Κεφαλονίτες Βετεράνους αθλητές που συμμετείχαν ως αθλητές τις δεκαετίες ΄60 και ΄70 τότε που οι αγώνες αυτοί αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι της αθλητικής ζωής του τόπου, με συμμετοχή αθλητών και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλλονιάς, την Διοίκηση και τους προπονητές Μεταξά Νίκο, Μεταξά Διον. Βασίλη, γιατί εκτός από το σπουδαίο έργο τους στην ανάπτυξη του Στίβου του νησιού είναι και πρωτεργάτες της αναβίωσης των Αγώνων. Ας μην ξεχνάμε ότι από τη ΓΕΚ μπόρεσαν και αναδείχθηκαν όλα τα ταλέντα στο στίβο με σπουδαίους προπονητές από την ίδρυσή της έως σήμερα.
Δίνεται το στίγμα του σημερινού πραγματικού αθλητικού σκοπού κάθε δράσης από τη μεριά της πολιτείας, που δεν είναι άλλο, από τη στήριξη τέτοιων προσπαθειών, τη διατήρηση και εξέλιξη όσων παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές.
Το Σάββατο 25 Απριλίου το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ¨Ανδρέας Βεργωτής¨ ελπίζουμε να γεμίσει από θεατές και φίλους του αθλητισμού μικρούς και μεγάλους, όπως παλιά, για να θαυμάσουμε τις προσπάθειες αθλητών από την ΓΕΚ, αλλά και από άλλα σωματεία, εκτός Κεφαλλονιάς.
Η ονομασία των Αγώνων από την ίδρυσή τους ως ¨Βεργώτεια¨ είναι ένας διαχρονικός τρόπος ευγνωμοσύνης στην οικογένεια Βεργωτή για τις σπουδαίες δωρεές και ευεργεσίες στον τόπο μας ( Στάδιο Αργοστολίου, Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου, Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, Νέα πτέρυγα Νοσοκομείου, Σχολείο Κεραμειών και άλλα πολλά), αφού η συμβολή των μελών της παραμένει με αδιάλειπτο ενδιαφέρον, ουσιαστική, από γενιά σε γενιά και ενισχύει την ζωή των κατοίκων του νησιού μας.
Τα ¨Βεργώτεια 2015¨συνδιοργανώνουν: η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλλονιάς, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου  Κεφαλλονιάς Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης  και οι Αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Σας περιμένουμε!
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Άγγελος Κωνσταντάκης
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου