Κυριακή, Απριλίου 19

Έτοιμη η Α.Ε.Κ. να πανηγυρίσει την 3η συνεχόμενη κούπα της... Μεγάλη νίκη 1-0 στο 90' τον Α.Ο.Κ.Ι.


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-0 
                           
Στο 90' "έκλεψε" τη νίκη-τίτλο με τον Α. Κορσιάνο η Α.Ε.Κ.
Σε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική των playoffs και έφερε την Α.Ε.Κ. μια ανάσα από την 3η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 με ένα γκολ ακριβώς στο 90’.
Οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κάτι όμως που δεν κατάφεραν αφού τόσο η πίεση των βαθμών αλλά και το άγχος δημιουργούσε λάθη και ευκαιρίες κυρίως από σύγχυση ή στημένα.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και παιζόταν κυρίως στο κέντρο αφού φάνηκε ότι και οι δυο προπονητές πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνες τους και μετά τη νίκη.
Στο τέλος η «χρυσή» αλλαγή των «κιτρινόμαυρων» και συγκεκριμένα στο 90’ ο Αντ. Κορσιάνος θα είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί την στιγμιαία σύγχυση στην άμυνα του Αγκούσι μετά το φάουλ του Μπαζάρογλου και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που δίνει το δικαίωμα στους τυπικά γηπεδούχους να πιστεύουν αλλά και να βρίσκονται μια ανάσα από την τρίτη συνεχή κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου πάλεψε για το καλύτερο είχε ένα δοκάρι με τον Λογκόνη και σίγουρα νιώθει απογοητευμένη από την εξέλιξη αλλά και την τροπή που πήρε το παιχνίδι αλλά και γενικότερα η τύχη της στο πρωτάθλημα.
Φάσεις και γκολ 
Μόλις στο 6’ ο Λογκόνης θα περάσει ωραία κάθετη πάσα στην μεγάλη περιοχή και δεξιά στον Πολλάκη, αυτός θα πλασάρει στην έξοδο τον Τσιαουσντέλιο και το τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. να πέφτει εντυπωσιακά και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 16’ ο Λυκούδης θα ελιχθεί από δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή θα πασάρει παράλληλα προς το τέρμα του Τσιαουσντέλιο, όμως δεν υπάρχει εκεί κάποιος συμπαίκτης του με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να διώξουν τον κίνδυνο.
Ο Μπαζάρογλου στο 18’ θα εκτελέσει απ’ ευθείας ένα μακρινό φάουλ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αγκούσι.
Στο 21’ ο Κρούτη θα βρει τον Εμιλιάνο με ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή, όμως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν προλαβαίνει να πλασάρει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Αγκούσι να πέσει και να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Ένας λάθος του Αγκούσι 24’ δεν εκμεταλλεύεται ο Εμιλιάνο και πάλι αφού καθυστερεί στο πλασέ με αποτέλεσμα να επέμβει τελευταία στιγμή ο Κοσμάτος και να απομακρύνει το κίνδυνο στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 32’ ο Λυκούδης με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Λογκόνη, αυτός θα προχωρήσει και θα πλασάρει διαγώνια, όμως η μπάλα θα του παίξει άσχημο παιχνίδι αφού θα σταματήσει στο απέναντι δοκάρι του Τσιαουσντέλιο που πραγματοποιούσε έξοδο.
Μια κακή συνεννόηση Παπαναστασάτου-Αγκούσι στο 34’ παραλίγο να φέρει το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους, όμως ο Εμιλιάνο δεν προλαβαίνει και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων θα προλάβει και με νέα προσπάθεια θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο ένα μακρινό δυνατό σουτ του Λυκούδη στο 41’ που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί ένα μακρινό φάουλ ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, εκεί Κοσμάτος-Αγκούσι δεν συνεννοούνται για να πεταχτεί ο Εμιλιάνο και με προβολή να στείλει την μπάλα να περάσει άουτ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Α.Ο.Κ.Ι..
Στο 61’ ο Πολλάκης θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Λογκόνη, αυτός δεν θα κάνει όμως καλά το κοντρόλ και η μπάλα τελικά θα φύγει άουτ.
Νέο φάουλ από δεξιά του Μπαζάρογλου στο 65’ η μπάλα στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι, ο Εμιλιάνο θα σηκωθεί πολύ ψηλά, θα πιάσει μια κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία άουτ.
Ο Μπαζάρογλου συνέχιζε να εκτελεί φάουλ πότε γύρω από την περιοχή, πότε από μακριά. Σε ένα από αυτά στο 79’  και από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά θα το εκτελέσει απ’ ευθείας αλλά η μπάλα χωρίς να ανησυχήσει τον Αγκούσι θα καταλήξει άουτ από το αριστερό του δοκάρι.
Έτσι χωρίς κάποια άλλη σημαντική φάση και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ ακριβώς στο 90’ η Α.Ε.Κ. είναι αυτή που θα πετύχει ένα «χρυσό» γκολ που την φέρνει μια ανάσα από την τρίτη συνεχή κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Ο Μπαζάρογλου εκτελεί το φάουλ από δεξιά και πάλι η μπάλα θα φτάσει στο ψηλοκρεμαστά στο δεύτερο δοκάρι στον Φωκά, αυτός θα προσπαθήσει να πλασάρει χωρίς επιτυχία, η μπάλα θα φτάσει στον Κορσιάνο που είχε μπει ωστόσο αλλαγή στο παιχνίδι και με ψύχραιμη προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 και τους συμπαίκτες του αλλά και τους φίλους της ομάδας στους εφτά «ουρανούς». 
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Γ. Γασπαράτο.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Μήλας, Στεφανάτος (75’ Κορσιάνος), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Κουμαριώτης, Χασάι, Λαμπρόπουλος.
Α.Ο.Κ.Ι.: (Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Αρμάντο, Κοσμάτος, Λυκούδης (78’ Βουκελάτος), Κόμητας Γ. (90’ Χάνος), Λογκόνης (70’ Κούκλης), Καλιβωκάς, Πολλάκης, Πολλάτος Αλ., Παπαναστασάτος Κ..
***** Απαγορεύεται η αναπαραγωγή χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου