Τετάρτη, Απριλίου 22

ΝΑΤΟΙ.... ΝΑΤΟΙ.... ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ... Η ΑΕΚ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  3-0
                           
Δίκαια πρωταθλήτρια η νέα "βασίλισσα" του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου με ρεκόρ κατακτήσεων
H A.Ε.Κ. από σήμερα το απόγευμα είναι η πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς Ιθάκης 2014-2015 αφού πέτυχε τη νίκη την οποία ζητούσε επικρατώντας των Διλινάτων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 3-0.
Οι κιτρινόμαυροι με αυτή τους την επιτυχία, έγραψαν ιστορία με "χρυσά" γράμματα στο ποδόσφαιρο μας, μετά την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας. Κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει.
Η κατάκτηση του ήταν δίκαιη και πεντακάθαρη αφού η ομάδα του Γ. Τόγια εκεί που χρειάστηκε ήταν πανέτοιμη και μέχρι τώρα αήττητη στη σειρά πανηγυρίζει πρόωρα την μεγάλη της επιτυχία.
Ο Γ. Τόγιας ο οποίος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτή της επιτυχίας πίστεψε σε αυτή την ομάδα ακόμη και όταν οι άλλοι την είχαν ξεγραμμένη και τελικά κατάφερε να κάνει το όνειρο του «ισχυρού» άντρα της ομάδας Δημήτρη Κουμαριώτη πραγματικότητα και ήταν απόλυτα δίκαια τα πανηγύρια του στο τέλος του αγώνα.
Αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές έκαναν τα πάντα για αυτή την κούπα και δικαιώθηκαν άπαντες.
Τώρα όσον αφορά τον σημερινό αγώνα οι τρις πρωταθλητές Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν καλύτεροι, έπαιξαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και σωστή κυκλοφορία έφταναν εύκολα στα καρέ των Διλινάτων, που αγωνίστηκαν και πάλι με πολλές απουσίες, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Πρόσωπο του αγώνα ο Αντ. Κορσιάνος που πέτυχε τα δυο της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι στα playoffs απεδείχθησαν κατώτεροι των προσδοκιών των ανθρώπων της ομάδας  και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πάρουν έστω μια νίκη.
Σε γενικές γραμμές η νίκη των πρωταθλητών ήταν απόλυτα δίκαιη αφού ήταν καλύτεροι και πιο ποιοτική από τους αντιπάλους τους.
Φάσεις και γκολ
Άτυχοι θα σταθούν οι τυπικά γηπεδούχοι αφού μόλις στο 2’ όταν σε απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κρούτη λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Καλαφάτη.
Στο 14’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και στο β’ δοκάρι, ο Φωκάς δεν μπορεί να κάνει καλό πλασέ αφού θα τον προδώσει το... «στολίδι» μας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί χάνοντας μια καλή ευκαιρία και τον Καλαφάτη να «καθαρίζει».
Ο «μαέστρος» της ομάδας Θ. Μπαζάρογλου στο 27’ θα βγάλει μια εξαιρετική σέντρα από δεξιά για τον Εμιλιάνο που θα πιάσει το βολέ, αλλά ο Καλαφάτης θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το εκτελεί από δεξιά και πάλι ο ίδιος με τον Κρούτη να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και τον Κουρκουμέλη να σώζει από το 1-0 απομακρύνοντας την μπάλα με το κεφάλι πάνω από την γραμμή σε νέο κόρνερ.
Στο 39’ ο Κορσιάνος θα ανακοπεί λίγο έξω από την περιοχή με φάουλ από τον Δημ. Τζωρτζάτο. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπαζάρογλου ο οποίος έξυπνα τροφοδοτεί τον Εμιλιάνο μέσα στην περιοχή, αυτός θα σουτάρει με τον Καλαφάτη να σώνει προσωρινά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στο δεύτερο δοκάρι για να πεταχτεί ο Κορσιάνος και με ψύχραιμο πλασέ να πετύχει το 1-0 της ομάδας του.
Με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη η εικόνα θα παραμείνει η ίδια με αποτέλεσμα στο 50’ να έρθει το 2-0.
Συγκεκριμένα ο Εμιλιάνο θα φύγει από δεξιά στην κάθετη του Μπαζάρογλου, θα προχωρήσει και θα πασάρει παράλληλα στο πρώτο δοκάρι για τον Κορσιάνο και αυτός με πολύ όμορφο πλασέ στην κίνηση θα πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του αλλά και προσωπικό του δίνοντας της ουσιαστικά βήμα τίτλου.
Ο πολύ καλός σήμερα Κορσιάνος στο 58’ θα κλέψει την μπάλα από τον Δημ. Τζωρτζάτο λίγο κάτω από το κέντρο, θα προχωρήσει και λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει το σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη.
Στο 65’ ο Χασάι θα κόψει από δεξιά την μπάλα στην μεγάλη περιοχή αλλά τα σουτ αρχικά του Εμιλιάνο και στη συνέχεια του Μήλα από καλή θέση θα κοντράρουν στα σώματα και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Ωραία ενέργεια στο 72' από αριστερά του Κορσιάνου που θα πασάρει παράλληλα στον Κρούτη στο ύψος του πέναλτι, αυτός θα πασάρει με την μια στον Μήλα αλλά το σουτ του «μικρού» καταλήγει άουτ.
Στο 78’ οι «κιτρινόμαυροι» θα πετύχουν το 3-0. Ο Εμιλιάνο από αριστερά μετά από ωραία ενέργεια θα πιάσει το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Καλαφάτη, εκεί ο Χασάι που φαίνεται να σπρώχνεται δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, αυτή φτάνει στον Κρούτη ο οποίος με μια δεύτερη θα την στείλει στα δίχτυα «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη-τίτλο της ομάδας του.
Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των Διλινάτων και τελευταία στο παιχνίδι θα έρθει στο 82’ όπου μετά από μια κούρσα από δεξιά και διαγώνιο σουτ του Τανουσάι, ο Τσιαουσντέλιο, που όποτε χρειάστηκε «καθάριζε», θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα σώζοντας την εστία του.
Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα θα στηθεί ένα μικρό «πάρτι» από τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες της ομάδας του Αργοστολιού τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια όπου ανοίχθηκαν και οι σχετικές σαμπάνιες.
Το sportsthea συγχαίρει το Δ.Σ., το προπονητικό team αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Α.Ε.Κ. για την εκ νέου κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και τους εύχεται καλή τύχη στα μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Ε. Μοσχονά
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Χασάι, Στεφανάτος, Λαμπρόπουλος, Φωκάς (14’ λ.τ. Κορσιάνος), Ζαμπαύτης, Κρούτι, Κουμαριώτης (66’ Σπανός), Μήλας, Μπαζάρογλου (80’ Ευτυριάδης), Εμιλιάνο.
Διλινάτα:
 (Γκ. Ρετζι), Καλαφάτης, Μύρτο (80’ Σκριβανος), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Χρ., Τανουσάι, Τζωρτζάτος Διον., Κουρκουμέλης (46’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος Φ. (75’ Κύργιο), Αναλυτής Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου