Κυριακή, Απριλίου 26

Με μια σπουδαία νίκη 4-1 επί της πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ. αποχαιρέτησε τη χρονιά η Εικοσιμία

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  4-1
                   
Με σπουδαία νίκη αποχαιρέτησε την χρονιά η Εικοσιμία 4-1 την πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. η οποία από το 29' έπαιζε με "10"
Σε ένα αδιάφορο και περισσότερο αγγαρεία παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. έχασε από την Εικοσιμία και μαζί το αήττητο στη σειρά.
Παρά το αδιάφορο του αγώνα το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και τους γηπεδούχους καλύτερους να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη, έστω και αν δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία για το έναν ή τον άλλον αντίπαλο.
Οι "κυανόλευκοι" όπως είπαμε  ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Τσιαουσντέλιο και τελικά θα πετύχουν 4 γκολ κλείνοντας ονειρικά μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Ουσιαστικά χτύπησαν στην αρχή και στο τέλος του αγώνα.
Οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν αδιάφοροι αγωνιστικά και με πολλές αλλαγές στην βασική τους σύνθεση, δέχθηκαν την πρώτη τους ήττα στην τελική σειρά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν τη χρονιά με τρόπο που επιθυμούσαν.
Να αναφέρουμε ότι από το 29' έχασαν τον Λαμπρόπουλο ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα και συνέχισε ως το τέλος με δέκα!
Φάσεις και γκολ
Πριν συμπληρωθεί καν το 1’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ 1-0. Ο Μπούσι θα εκτελέσει ένα πολύ μακρινό φάουλ η μπάλα θα περάσει ανάμεσα από πολλά σώματα αμυντικών και επιτιθεμένων με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Τσιαουσντέλιο και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του.
Στο 6’ θα έρθει και το 2-0 μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό. Ο Γερασιμάτος από δεξιά θα πασάρει με την μια στον Κονόμη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αυτός θα βγάλει έξυπνη κάθετη πάσα στον Αντωνάτο με τον τελευταίο απέναντι στον Τσιαουσντέλιο να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Στο 17’ ο Αντωνάτος σε ένα λάθος διώξιμο των αμυντικών θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει και θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 29’ θα αλλάξουν τα δεδομένα στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Λαμπρόπουλος θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Ματιάτου για μια αγκωνιά στον Αντωνάτο.
Μια ωραία συνεργασία Αντωνάτου-Γερασιμάτου στο 35’ και μια σέντρα του τελευταίου η μπάλα θα φτάσει στο β’ δοκάρι των «κιτρινόμαυρων», ο Αποστόλου αμαρκάριστος θα την κατεβάσει θα πιάσει ένα δυνατό σουτ αλλά ο Τσιαουσντέλιο θα πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Η Α.Ε.Κ. θα απαντήσει στο 42’ όταν μετά τον όμορφο ομαδικό συνδυασμό των παικτών της, ο Χασάι θα μπει στην περιοχή από δεξιά και πλάγια, θα βρεθεί απέναντι από τον Γιαννά και θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ο οποίος αποκρούει προσωρινά και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Έτσι με τους γηπεδούχους προηγούμενους στο σκορ 2-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη η εικόνα παρέμενε η ίδια με την Εικοσιμία πολύ πιο κινητική και επικίνδυνη.
Έτσι στο 47’ ο Κονόμη μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα παίξει κάθετα στην περιοχή για τον Αντωνάτο ο οποίος θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Άτυχοι θα σταθούν οι γηπεδούχοι στο 66’. Ο Ντουκάι εκμεταλλεύεται το κακό αμυντικό διώξιμο, και αμαρκάριστος θα πιάσει ένα κοντινό δυνατό σουτ με τον Τσιαουσντέλιο και πάλι να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ το οποίο εκτελεί ο ίδιος παίκτης, η μπάλα στην περιοχή στον Αντωνάτο όμως δεν του κάνει το χατίρι αφού η κεφαλιά που πιάνει σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 67’ ο Κοκκόσης θα μπει στην περιοχή από δεξιά και θα νικηθεί στο τετατετ του από τον Τσιαουσντέλιο, ο οποίος διώχνει με τα πόδια, η μπάλα στον Ντουκάι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το πλασέ του με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. αποκρούεται με τα πόδια πάνω στην γραμμή από τον Δρόσο.
Οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες και θα "τιμωρηθούν" για αυτό. Έτσι στο 70’ οι πρωταθλητές θα μειώσουν σε 2-1 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Κορσιάνος θα βρει με ωραία κάθετη πάσα τον Κόμητα ο οποίος θα τσιμπήσει την μπάλα στην έξοδο του Γιαννά για να φτάσει αυτή στον Θωμά, αυτός θα βρει και πάλι παράλληλα στην περιοχή τον συμπαίκτη του ο οποίος δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει για την ομάδα του το σκορ.
Με το σκορ στο 2-1 ο Μπαζάρογλου θα χάσει σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 2-2.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι θα πετύχουν ακόμη δυο τέρματα και θα πάρουν τελικά μια σπουδαία νίκη γοήτρου.
Στο 89’ Τσιαουσντέλιο με έξοδο εκτός περιοχής θα προλάβει τον Αποστόλου, η μπάλα θα κοντράρει όμως στον επιθετικό των γηπεδούχων (φαίνεται να χρησιμοποιεί χέρι) και τελικά φτάνει στον Αντωνάτο ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ δεν έχει κανένα πρόβλημα να την στείλει στην άδεια εστία για το 3-1.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2’ ο Κουμαριώτης θα εκτελέσει ένα τεχνικό φάουλ λίγο έξω από την περιοχή απ’ ευθείας, θα ανοίξει το τείχος και θα πετύχει το τελικό 4-1!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Σπ. Μαγουλά. 
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Κονόμη, Ντουκάι, Αποστολάτος (74’ Χρηστάτος), Αντωνάτος, Μπούσι, Αποστόλου, Κοκκόσης (84’ Γρηγοράτος), Γερασιμάτος.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Καλογηράς (75’ Μήλας), Σπανός, Δρόσος (72’ Ζαμπαύτης), Κόμητας, Θωμάς, Χασάι, Λαμπρόπουλος, Ευτηριάδης, Κορσιάνος (72’ Μπαζάρογλου).
***Οι φώτο είναι από τον προηγούμενο μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου