Σάββατο, Απριλίου 18

Την πρώτη της νίκη η Εικοσιμία στα playoffs 3-1 τα Διλινάτα

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  3-1
                          
Τους έκοψε οριστικά τον δρόμο η Εικοσιμία που πέτυχε την πρώτη της νίκη
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, χωρίς πάντως ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Εικοσιμία πήρε την πρώτη της νίκη για τα playoffs αφού επιβλήθηκε των Διλινάτων με σκορ 3-1 θέτοντας τα ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι, είχαν την υπεροχή, εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές και σημαντικές απουσίες των φιλοξενούμενων, είχαν τον έλεγχο και κυκλοφορώντας σωστά και με υπομονή την μπάλα δημιουργούσαν ευκαιρίες απέναντι από την εστία του Κοσμάτου πετυχαίνοντας τρία γκολ και μια δίκαιη νίκη.
Τα Διλινάτα από την άλλη με εμφανή σημάδια απογοήτευσης τόσο από τα ανεπιτυχή, και άτυχα αποτελέσματα στη σειρά, όσο και από τα γεγονότα της προηγούμενης αγωνιστικής δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν (εκτός τα τελευταία λεπτά) και να είναι ανταγωνιστικά όσο θα έπρεπε απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, και σε μια δύσκολη έδρα με αποτέλεσμα για 4η συνεχόμενη αγωνιστική να μην μείνουν και πάλι μακριά από τη χαρά μιας νίκης. Η ήττα τους αυτή μάλιστα είναι η 3η συνεχόμενη.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη και πολύ καλή ευκαιρία στον αγώνα θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3’ όταν ο Χρ. Τζωρτζάτος θα βρει λίγο έξω από την περιοχή τον Κορσιάνο, αυτός με ωραία ενέργεια θα αποφύγει τον Κουμαριώτη και θα πλασάρει μέσα από την περιοχή και αριστερά αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννά.
Στο 10’ ο Τανουσάι από δεξιά θα προτιμήσει να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ αντί να πασάρει σε δυο συμπαίκτες του στην περιοχή με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να καταλήξει ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Γιαννά.
Ένας πολύ ωραίος ομαδικός συνδυασμός από πλευράς γηπεδούχων στο 14’ θα φέρει τον Μαρκαντωνάτο σε θέση βολής στα όρια της περιοχής, όμως το δυνατό σουτ που επιχειρεί θα αποκρουστεί δύσκολα από τον Κοσμάτο.
Στο 22’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0, ο Γερασιμάτος μετά την κούρσα από δεξιά θα πασάρει την μπάλα στον Αντωνάτο, ο τελευταίος με την μια θα βρει κάθετα στην περιοχή τον νεαρό και εξελίξιμο Γρηγοράτο, αυτός θα προχωρήσει και με πολύ έξυπνο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα των Διλινάτων.
Ένα σουτ του Αποστόλου στο 28’ από τα όρια της περιοχής αποκρούεται χωρίς δυσκολία από τον Κοσμάτο.
Μέχρι τη λήξη του α’ 45λεπτου δεν υπήρξαν άλλες σημαντικές ευκαιρίες για τις δυο ομάδες και έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και απλώς οι γηπεδούχοι πιστοποίησαν την ανωτερότητα τους με μια σχετικά εύκολη όσο και δίκαιη νίκη με σκορ 3-1!
Στο 56’ οι γηπεδούχοι θα διευρύνουν τον δείκτη του σκορ αφού θα προηγηθούν 2-0 όταν ο Γερασιμάτος θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή μετά από διώξιμο των αμυντικών και θα πιάσει ένα πολύ όμορφο σουτ πλασέ στέλνοντας την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Κοσμάτου για δεύτερη φορά.
Στο 61’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0 και ουσιαστικά θα «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ήταν ένας πολύ ωραίος ομαδικός συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Λειβαθούς, ο Μπούσι με πολύ έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Αποστόλου στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, αυτός θα προχωρήσει και με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τα Διλινάτα στο 88’ θα κερδίσουν πέναλτι σε ένα σπρώξιμο του Χρ. Τζωρτζάτου από τον Κουμαριώτη μέσα στην περιοχή.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος ο αρχηγός των φιλοξενούμενων και με εύστοχο χτύπημα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννά  για το τελικό 3-1.
Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο θα χάσει η ομάδα του Γκ. Ρέντσι, όταν στο 90’ ο Διον. Τζωρτζάτος μετά από κάθετη πάσα θα βρεθεί απέναντι από τον Γιαννά που πραγματοποιούσε έξοδο, θα τον πλασάρει ψηλοκρεμαστά περνώντας την μπάλα από πάνω αλλά θα καταλήξει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 90+3' θα χάσουν ακόμη μια καλή ευκαιρία, όταν στην συνεργασία των αδελφών Κ. και Διον. Τζωρτζάτου ο τελευταίος μέσα στην περιοχή καθυστερεί με αποτέλεσμα να επέμβει τελευταία στιγμή ο Αποστολάτος και να απομακρύνει έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την εστία του Γιαννά.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Ματιάτο θα βρει την Εικοσιμία να παίρνει μια νίκη γοήτρου, την πρώτη της στη σειρά με τα Διλινάτα να βρίσκονται πια εκτός στόχου και μάλιστα χωρίς τη χαρά της νίκης μέχρι στιγμής.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Γρηγοράτος (70’ Βαλεντής), Αλεξανδράτος, Κονόμη (78’ Στεφανάτος), Αποστολάτος, Αντωνάτος, Μπούσι, Αποστόλου, Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος (83’ Χρηστάτος).
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Κοσμάτος, Καλιακούδας (75’ Καλαφάτης Στ.), Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Φ., Τζωρτζάτος Διον., Τανουσάι, Κατσούρης, Τζωρτζάτος Χρ., Κορσιάνος (54’ Σκριβάνος). 
***** Απαγορεύεται η αναπαραγωγή χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου