Κυριακή, Ιουλίου 19

Στα πέναλτι νικητές οι παλαίμαχοι της Προόδου τον Παναιτωλικό


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης ο μεγάλος φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της τοπικής Προόδου και του Παναιτωλικού.
Τα γκρίζα μαλλιά και οι κοιλίτσες κάποιων, δεν μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στο μεγάλο ταλέντο και στην  φρεσκάδα όσων αγωνίστηκαν μέσα στο «λιοπύρι» στο γήπεδο στο Βαθύ.
Το θέαμα εντυπωσιακό τα χειροκροτήματα από τη σχεδόν γεμάτη κερκίδα και οι επευφημίες των θεατών ήταν η ανταμοιβή για όλα αυτά που βλέπαμε στο «χορτάρι» του Δημοτικού Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ αλλά οι φιλοξενούμενοι πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση σημειώνοντας τρία συνεχόμενα τέρματα μετατρέποντας το 1-0 σε 1-3.
Στη συνέχεια όμως φάνηκαν να κουράζονται με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι στα «ίσια» πετυχαίνοντας το τελικό 3-3.
Τα γκολ
Ο Κωστόπουλος στο 9’ εκτελεί από δεξιά το κόρνερ και ο Βασιλάκης στο δεύτερο δοκάρι θα σηκωθεί, και με εντυπωσιακή κεφαλιά θα βάλει τους γηπεδούχους μπροστά 1-0 στο σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Μετά από 6’ και συγκεκριμένα στο 15’ ο Παππάς με εκπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει μέσα στην περιοχή τον Ασημάκη που δεν δυσκολεύεται με ψύχραιμο πλασέ να πετύχει την ισοφάριση και το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι στο 32’ θα πάρουν αυτοί το προβάδισμα σε 1-2 όταν ο Ασημάκης με κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Κουτρούλη που θα στείλει με ωραίο πλασέ την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κ. Μανωλόπουλου και στα δίχτυα.
Αυτό ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και στο 38’ (τα ημίχρονα ήταν 35λεπτα) ο Κουτρουλής και πάλι, μέσα από την περιοχή μόνος απέναντι από τον Τσιντήλα δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει το 1-3.
Στο 45’ ο Γ. Βλησμάς θα βρεθεί μόνος στην περιοχή απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με προβολή θα μειώσει σε 2-3.
Τέλος στο 65’ ο Πρεβεζιάνος θα βρει στην περιοχή τον Πίππο  ο οποίος ψύχραιμα με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση και το τελικό 3-3.
Στη συνέχεια και για να βγει ο νικητής εκτελέστηκαν πέναλτι. Σε αυτή την διαδικασία οι γηπεδούχοι απόλυτα εύστοχοι επικράτησαν των αντιπάλων τους 6-5. Έτσι αναδείχθηκαν νικητές με συνολικό σκορ 9-8!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς.
Οι συνθέσεις:
Πρόοδος:Μανωλόπουλος Κ., Βασιλάκης, Γρίβας, Βλησμάς, Κωστόπουλος, Πίππος, Πρεβεζιάνος, Βλησμάς, Μανωλόπουλος Χρ., Διαμαντάτος, Δόριζας.
Έπαιξαν και οι:Παξινός, Τσιντήλας Ν., Βανδώρος, Λαγκαδάς, Πόρτολος, Πατίρης Κανέλλος. (Ίσως λείπουν κάποια ονόματα. Μας εδόθησαν αυτά μόνο).
Παναιτωλικός:Σακκάς, Κοτρώτσης, Τραγουδάρης, Τάκος, Πάνου, Σιούνας, Σπαής, Ασημάκης, Παππάς, Καρόπουλος, Βασιλείου.
Έπαιξαν και οι:Χασαπογιάννης, Κουτρούλης, Λιάσκος, Παναγιώτου, Καψογιώργης, Παπαθανάκης, Χασαπογιάννης, Καρελάκης, Κοσμετάτος, Τολιάς.
*** Στην αρχή του αγώνα οι αρχηγοί των δυο ομάδων Χρ. Μανωλόπουλος της Προόδου και Γ. Παππάς του Παναιτωλικού αντάλλαξαν πλακέτες και λάβαρα των δυο Συλλόγων.
Τέλος στην κερκίδα μεταξύ των θεατών διακρίναμε τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Τάκη Παπαχρήστο, τον ομόλογο του της Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης μας κ. Θέμη Βαλσαμή και τον έφορο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Σάλας κ. Ηλία Αγγελόπουλο. Μαζί τους και ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, όπως και ο πρώην Δήμαρχος του νησιού κ. Τηλέμαχος Καραβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου