Παρασκευή, Ιουλίου 17

Euro U-19: Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την πορεία τους


Δεν κατάφερε η Εθνική Νέων να προκριθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, καθώς ηττήθηκε 4-0 από τη Ρωσία στο κατάμεστο AEL FC Arena. Αξίζουν, όμως, πολλά συγχαρητήρια οι νεαροί διεθνείς γιατί εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα σε μια σπουδαία διοργάνωση.

u 19 mikroΤο αποτέλεσμα του ημιτελικού σαφώς και δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, καθώς στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν ανώτερη, έχοντας σπουδαίες ευκαιρίες (και δοκάρι) να προηγηθεί. Οι Ρώσοι, εκμεταλλεύθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο τις στημένες φάσεις και χωρίς να είναι επιβλητικοί έφτασαν σε ένα ευρύ σκορ. Έδειξαν, πάντως, ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ταλέντο και ομοιογένεια, αφού αυτή η φουρνιά πριν από δύο χρόνια είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Ο ημιτελικός άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στο κέντρο. Οι Έλληνες διεθνείς απέβαλλαν γρήγορα το άγχος, ανέβασαν μετά το δεκάλεπτο την απόδοσή τους και δημιούργησαν την πρώτη πολύ καλή φάση του ματς στο 22’, όταν ο Βέργος με προβολή από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ η Εθνική χάθηκε στο 31΄, με τον Κουλούρη να στέλνει με προβολή από τη μικρή περιοχή τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από τη σέντρα του Σάλιακα. Οι Ρώσοι, που δεν βρήκαν σε αυτό το διάστημα κενούς χώρους, είχαν μια καλή στιγμή στο 44΄, όταν ο Μπεζντενέζνικ βρέθηκε μόνος στην καρδιά της ελληνικής άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη.
Η ελληνική ομάδα μπήκε με το ίδιο πάθος και στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε στο 47΄, όταν ο Βέργος πλάσαρε και ο Μιτριούσκιν έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο, οι Ρώσοι, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να σκοράρουν στο 50ό λεπτό με την κοντινή κεφαλιά του Τσερνόφ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκολόβιν. Το γκολ αυτό επηρέασε την απόδοση και την ψυχολογία των διεθνών μας και δύο λεπτά αργότερα η Ρωσία διπλασίασε τα τέρματά της με το πλασέ του Γκασίλιν. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 55΄ ο Μιτριούσιν πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Στάικου. Η εφιαλτική τροπή του ματς για την Εθνική μας συνεχίστηκε στο 65ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σεϊντάεφ (παράβαση του Ρούσσου στο Μελκάντζε). Το έργο της ελληνικής ομάδας ήταν, πλέον, δύσκολο και έγινε δυσκολότερο στο 68΄ , όταν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Τσελεπίδης για φάουλ στον Σεϊντάεφ.
Οι Ρώσοι εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Τσερνόφ στο 79΄.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Μπαρίνοφ, Κυριακόπουλο, Βασαΐτη.
ΡΩΣΙΑ: Μιτριούσκιν, Τσερνόφ, Κοτζανιγιάζοφ, Γιακούμπα, Μακάροφ, Γκούλιεφ, Μπαρίνοφ (71΄ Τσέροφ), Γκολόβιν (58΄ Μελκάντζε), Μπεζντενέζνικ (46΄ Ζούεφ), Σεϊντάεφ, Γκασίλιν
ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης (85΄ Θεοδωράκης), Σάλιακας (62΄ Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μακροπουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (72΄ Βασαΐτης), Βέργος
Εισιτήρια: 14.856

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου