Κυριακή, Αυγούστου 9

Επιτυχημένος ο 27ος Λειβαθώνιος αγώνας δρόμου 2015 που ήταν αφιερωμένος στη Λίλιαν Βεργωτή

Με μεγάλη παρουσία αθλητών (περίπου 170), όλων των ηλικιών αλλά και απόλυτη οργανωτική επιτυχία διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στη Λειβαθώ ο 27ος Λειβαθώνιος αγώνας δρόμου.
Φέτος μάλιστα είχε και μια σημαντική βαρύτητα αφού ήταν αφιερωμένος σε έναν από τους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς ανθρώπους στην ιστορία του θεσμού του Λειβαθώνιου την Λίλιαν Βεργωτή.
Η Λίλιαν Βεργωτή, μια εκ των πρωτεργατών στην καθιέρωση του αγώνα και ίσως από τα πιο δραστήρια μέλη όλα αυτά τα χρόνια έφυγε από κοντά μας την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Φέτος μάλιστα αποκτάει μια σημαντική βαρύτητα αφού θα είναι αφιερωμένος σε έναν από τους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς ανθρώπους στην ιστορία του θεσμού του Λειβαθώνιου την Λίλιαν Βεργωτή και για όλα όσα γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς πρόσφερε τόσα πολλά χρόνια με την δημουργικότητα, τη μεθοδικότητά και το ασύγκριτο γούστο της.
Μάλιστα από φέτος οι διοργανωτές θέσπισαν το βραβείο Λίλιαν Βεργωτή το οποίο θα απονέμεται σε έναν άνθρωπο του αθλητισμού με προσφορά και στο φιλανθρωπικό μέρος. 
Έτσι δικαιολογημένα για αυτό τιμήθηκε η κ. Κατερίνα Φωκά.
Η αφετηρία ήταν η ελιά του Μονόπολη στα Μεταξάτα όπου δόθηκε και η εκκίνηση, με τους αθλητές να διανύουν μια απόσταση 5 Km διασχίζοντας Λακήθρα - Σαρλάτα έφθασαν και τερμάτισαν στο εντυπωσιακό σταδιάκι των Κουρκουμελάτων υπό το χειροκρότημα πολλών θεατών που το είχαν κατακλύσει αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν για να τα καταφέρουν απέναντι στην υψηλή θερμοκρασία που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ξεχωριστή και συγκινητική πρέπει να αναφέρουμε ήταν η συμμετοχή του 88χρονου κ. Σπύρου Αντωνάτου που έτρεξε την απόσταση σαν έφηβος και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές. Μάλιστα τιμήθηκε ξεχωριστά για την προσφορά του στον αθλητισμό από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων.
Στη γενική κατάταξη για τους άνδρες 1ος έκοψε το νήμα ο Γεράσιμος Γρίβας, ενώ στις γυναίκες 1η τερμάτισε τον αγώνα η Σοφία Παλάσωφ.
Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές των τριών πρώτων νικητών κάθε κατηγορίας, ενώ σε όσους συμμετείχαν δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα.
Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος τουρισμού και αθλητισμού κ. Ευάγγελος Κεκκάτος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος της Τ. Ε, Μεταξάτων κ. Αντώνης Αυγουστάτος.
Αργότερα θα υπάρχει μεγάλο φωτορεπορτάζ από τον συγκεκριμέμο αγώνα στο Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου