Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13

Με πολλές και σημαντικές εμπειρίες αλλά και καλές εμφανίσεις γύρισε από την Ηλεία η Πρόοδος Ιθάκης

Με δυο πολύ δυνατά φιλικά στην Ηλεία, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνέχισε την προετοιμασία της η Πρόοδος Ιθάκης.
Συγκεκριμένα το Σάββατο στη Μανωλάδα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στάθηκε αντάξια απέναντι σε μια ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας την τοπική Προοδευτική. Μέχρι το 60 μάλιστα ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 αλλά δε κατάφερε να πάρει κάτι με κύριο αίτιο την κούραση των ποδοσφαιριστών της. Την Κυριακή έπαιξε, στο "Γεωργιος Καλάκος" με τον πολύ δυνατό Π.Α.Ο. Βάρδας που αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας!
Προοδευτική Μανωλάδας - Πρόοδος Ιθάκης  2-1
Η Πρόοδος μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας  μερικές καλές ευκαιρίες με τους Μιχαλιτσιάνο και Αρταβάνη όπως και ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Τσίρου που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Στη συνέχεια η Προοδευτική ανέβασε ρυθμούς και δημιούργησε πολλές αξιόλογες φάσεις αλλά πότε ο Τσίρος που χθες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πότε ο Τσιντήλας που και αυτός βρισκόταν σε μεγάλη μέρα με πολλές πολύ καλές επεμβάσεις κρατούσαν το «0».
Στο 25' μετά από κερδισμένο φάουλ ο Μιχαλιτσιάνος εκτελεί και ο Αρταβάνης με καλοζυγισμένη κεφάλια θα πετύχει το 0-1 για την Πρόοδο.
Στη συνέχεια πολλές υπήρξαν πολλές «μάχες» στο χώρο του κέντρο με τον Δευτεραίο που επέστρεψε μετά από παραπάνω από ένα χρόνο και το σοβαρό τραυματισμό του δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κ. Πίππος, όπως είναι φυσικό σε τέτοια παιχνίδια, έκανε πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα η πίεση της Προοδευτικής να γίνεται πιο έντονη να δημιουργούν πολλές φάσεις και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα στο 65' σε μια φάση offside στην περιοχή να ισοφαρίσουν με κοντινό πλασέ. Ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ήταν καθαρό οφσάιντ.
Στο 73' η Πρόοδος είχε την ευκαιρία να προηγηθεί ξανά όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Qoraj θα κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων αλλά πλασάρει πολύ αδύναμα και οι αμυντικοί πρόλαβαν πάνω στην γραμμή και έδιωξαν την μπάλα.
Στο 78' και πάλι με κοντινό πλασέ η Προοδευτική πήρε τη νίκη.
Σε γενικές γραμμές όπως είπαμε η παρουσία των Θιακών ήταν καλή, απέναντι σε έναν πιο δυνατό και έτοιμο αντίπαλο (ξεκινούν το Σάββατο πρωτάθλημα), ενώ οι νέοι παίκτες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία όπως και ο Δευτεραίος που θα βοηθήσει φέτος από την αρχή την ομάδα.
Η σύνθεση της Πρόοδου
(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσίρος Α., Τσέλα Κ., Τσάμης Η., Τσιντήλας Τ., Πρεβεζάνος Β., Αρταβάνης Δ., Δευτεραίος Α., Μιχαλιτσιάνος Γ., Κατσαρέλιας Α., Ηλιόπουλος Χ.
Έπαιξαν επίσης:Qoraj Redon, Βασιλάκης Γ., Βλασσόπουλος Ι., Κασσιανός Α., Κουλούρης Α..
Π.Α.Ο. Βάρδας - Πρόοδος Ιθάκης  6-1
Στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σήμερα Κυριακή απόγευμα στο "Γ. Καλάκος", η ομάδα του Κ. Πίππου δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο ανταγωνιστική σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι με την Προοδευτική Μανωλάδας. 
Με την κούραση των δυο συνεχόμενων αγώνων και του ταξιδιού έδειξε πολύ ταλαιπωρημένη σαν ομάδα και γνώρισε φυσιολογική ήττα με σκορ 6-1 από τον Π.Α.Ο. Βάρδας.
Η ομάδα της Ιθάκης κατάφερε να αιφνιδιάσει στην αρχή και να προηγηθεί στο σκορ 0-1 με γκολ που πέτυχε με προβολή ο Κατσαρέλιας. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν την κατάσταση στα πόδια τους και έκλεισαν τους Θιακούς  στα καρέ τους πετυχαίνοντας παράλληλα συνολικά έξι τέρματα
Με την ομάδα της Προόδου αγωνίστηκαν και τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα, Κ. Τσέλα,  Γ. Μιχαλιτσιάνος και Α. Κατσαρέλιας που με το καλημέρα έδειξαν πόσο πολύ θα βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθεια της να πετύχει τους στόχους της στο νέο πρωτάθλημα.
Η σύνθεση της Πρόοδου
(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσίρος Α., Τσέλα Κ., Τσάμης Η., Τσιντήλας Τ., Πρεβεζάνος Β., Αρταβάνης Δ., Δευτεραίος Α., Μιχαλιτσιάνος Γ., Κατσαρέλιας Α., Ηλιόπουλος Χ.
Έπαιξαν επίσης:Qoraj Redon, Βασιλάκης Γ., Βλασσόπουλος Ι., Κασσιανός Α., Κουλούρης Α.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου