Σάββατο, Νοεμβρίου 21

Δεν δέχεται γκολ η Εικοσιμία ούτε με "σφαίρες"... Νίκησε στο ντέρμπι την Σάμη 2-0


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-0
                                           
Με τέτοια άμυνα που να χάσει η Εικοσιμία....... Πέρασε και  τη Σάμη 2-0 και δείχνει ασταμάτητη με τον Γιαννά να κρατάει ανέπαφη την εστία του για 450'!!! 
Μεγάλη νίκη 2-0 επί της Σάμης στο μεγάλο ντέρμπι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές για την Εικοσιμία, αφού εκτός του ότι παρέμεινε αήττητη, χωρίς να έχει δεχθεί μάλιστα κάποιο τέρμα μέχρι στιγμής φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, πέρασε και στην  πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, με ένα παιχνίδι περισσότερο όμως.
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες έδωσαν μεγάλο βάρος στις άμυνες (φετινό όπλο της Εικοσιμίας), με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες και με κάποια μακρινά σουτ. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ στο 1-0.
Η Σάμη προσπάθησε να αντιδράσει και να αλλάξει την ροή του αγώνα με κύριο εκφραστή τον Ηλία Κοσμάτο, που είχε περάσει μετά το εις βάρος γκολ της ομάδας του στην επίθεση, όμως ήρθε η κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα του Ν. Μωραίτη να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες και την Εικοσιμία να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ, «κλειδώνοντας» το τελικό αποτέλεσμα.
Γενικά το παιιχνίδι ήταν μέτριο και την Εικοσιμία, πιο ουσιαστική και καλύτερη, να παίρνει ένα μεγάλο τρίποντο και να σκαρφαλώνει στην κορυφή περιμένοντας τα καλά νέα αύριο από το ντέρμπι Παγκέ- Παλληξουριακού.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη απειλή στο παιχνίδι έρχεται από τους φιλοξενούμενους στο 27’ όταν μετά την σέντρα του Α. Αμούργη δεν μπορεί να διώξει ο Αποστολάτος, η μπάλα φτάνει στον Ποταμιάνο που θα πιάσει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα περνάει άουτ, ένα περίπου μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννά.
Σειρά των γηπεδούχων να πιάσουν στο 32’ ένα σουτ στην κίνηση με τον Αντωνάτο, όμως η μπάλα αποκρούεται εύκολα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τον Κ. Μωραίτη.
Στο 35’ ο Κ. Νικολοβιένης θα κερδίσει την μπάλα στα αριστερά και λίγο κοντά στην γραμμή του άουτ, θα προχωρήσει στην περιοχή και θα κάνει μια αδύναμη σέντρα που είναι μια εύκολη υπόθεση για τον Γιαννά.
Στο 37’ ο Νικολοβιένης και πάλι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του Καππάτου καταλήγει ψηλά άουτ από την εστία του Γιαννά που δεν ανησύχησε.
Έτσι χωρίς γκολ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο και στην πρώτη φάση, στο 46’ οι γηπεδούχοι θα ευτυχήσουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ο Π. Στεφανάτος θα πιάσει το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα θα βρει σε σώμα αμυντικού θα πάρει ύψος και θα καταλήξει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κ. Μωραίτη για να έχουμε έτσι το 1-0 των κυανόλευκων» της Λειβαθούς.
Ένα σουτ στο 50’ από μακριά του Αποστολάτου δεν ανησυχεί τον Κ. Μωραίτη που αποκρούει σταθερά την μπάλα.
Άλλο ένα δυνατό μακρινό σουτ του Ντουκάι στο 57’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Σάμης.
Η Σάμη αντέδρασε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 59’ μετά την παράλληλη σέντρα του Νικολοβιένη, ο Γ. Αμούργης θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Γιαννά. 
Πολύ καλή ευκαιρία και πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 63’ όταν στην σέντρα του Νικολοβιένη, ο Κοσμάτος από καλή θέση θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννά.
Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με «δέκα» αφού ο Ν. Μωραίτης, για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ντουκάι, θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Βασιλόπουλου και θα πάει στα αποδυτήρια για το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα. Κάπου εκεί με την Εικοσιμία να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα, το παιχνίδι φαίνεται να έχει κριθεί.
Έτσι στο 73’ ο Αποστόλου που πριν 3’ είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του με ωραία ατομική προσπάθεια, όταν κερδίζει την μπάλα από τον Κοσμάτο, περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και πλασάρει εύστοχα μέσα από την περιοχή τον Κ. Μωραίτη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του, βάζοντας παράλληλα τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλό.
Στο 82’ ο Κοσμάτος θα βρεθεί απέναντι από τον Γιαννά, αλλά χάνει μια καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να βάλει ξανά στο "κόλπο" την ομάδα του, αφού το πλασέ του στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 85’ ο Κορσιάνος θα πιάσει το σουτ από πλάγια δεξιά αλλά ο Κ. Μωραίτης θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 88’ είχαμε μια 5λεπτη καθυστέρηση για έναν τραυματισμό του Κορσιάνου που τελικά αποδείχθηκε επιπόλαιος (μια απλή θλάση) μετά τις εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο Αργοστολίου.
Στο 89’ ο Γρηγοράτος θα κερδίσει την μπάλα από τον Μιχαλίτση, αλλά το πλασέ του στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Τέλος στο 90+1’, ο ίδιος νεαρός ποδοσφαιριστής της Εικοσιμίας θα σουτάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά και πάλι ο Κ. Μωραίτης σώνει την εστία του, αφού θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι η λήξη του αγώνα βρήκε την Εικοσιμία να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και τους φιλοξενούμενους να απομακρύνονται αρκετά από την κορυφή.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Γιαννάς, Γερασιμάτος, Ψάλτης, Μινέτος Χρ., Πολλάτος Διον., Αποστολάτος, Στεφανάτος, Τανουσάι (51’ λ.τ. Γρηγοράτος), Ντουκάι (78’ Κουμαριώτης), Κορσιάνος, Αντωνάτος (70’ Αποστόλου).
Σάμη:Μωραίτης Κ., Καππάτος, Α. Αμούργης, Μωραίτης Ν., Κοσμάτος, Γιαννάτος, Καλιβωκάς Γ. (60’ Καλιβωκάς Κ.), Νικολοβιένης, Αμούργης Ι., Μινέτος (50’ Μπεκατώρος), Ποταμιάνος (83’ Μιχαλίτσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου