Σάββατο, Νοεμβρίου 21

Την 2η νίκη τους πέτυχαν τα Διλινάτα επί του ουραγού Οδυσσέα με σκορ 5-1



Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  5-1
                                          
Ανέβηκαν οι Διλινάδες βαθμολογικά.... 
Παρέμειναν και αυτή την αγωνιστική ουραγοί οι Θιακοί
Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο α΄ημίχρονο και αρκετά καλό στο β’, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές τα Διλινάτα πήραν την δεύτερη φετινή τους νίκη απέναντι στον ελλειπή και διαμαρτυρόμενο Οδυσσέα για την άρνηση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. να αναβάλει τον σημερινό αγώνα, με σκορ 5-1.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Κυριάρχησαν στο κέντρο και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Περίχαρου δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, πέτυχαν πέντε γκολ, ενώ είχαν και δυο δοκάρια.
Οι φιλοξενούμενοι με πολλές ελλείψεις και σύνθεση ανάγκης, ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, εκτός από κάποιο διάστημα με την μείωση του σκορ σε 2-1 αλλά μέχρι εκεί. Στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες και τα Διλινάτα πήραν μια εύκολη όσο και δίκαιη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ του Βαγγελάτου στο 8’ θα περάσει  λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Περίχαρου.
Οι γηπεδούχοι που πίεζαν για το γκολ θα απειλήσουν και πάλι με το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κουρκουμέλη στο 21’, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Στο 24’ η πίεση των γηπεδούχων θα φέρει το 1-0, όταν ο Βαγγελάτος μέσα στην περιοχή θα κατεβάσει έξοχα την μπάλα αλλά δεν μπορεί να πιάσει το σουτ, η μπάλα θα φτάσει στον Διον. Τζωρτζάτο ο οποίος εκμεταλλεύεται την αμυντική σύγχυση  και πιάνει το δυνατό σουτ που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του μετά την επιστροφή του στην δράση! 
Μια παράλληλη σέντρα του Κατσούρη στο 28’ στην περιοχή θα προλάβει ο Περίχαρος και θα διώξει τον κίνδυνο πριν από τον Γ. Αναλυτή που ήταν έτοιμος να την στείλει στα δίχτυα.
Νέα σωτήρια απόκρουση στο 30’ από τον Περίχαρο στο τετ α τετ του με τον Γ. Αναλυτή, μετά την κάθετη πάσα του Διον. Τζωρτζάτου, διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια.
Σέντρα του Διον. Τζωρτζάτου από δεξιά στο 41’ ο Γ. Αναλυτής μέσα στην περιοχή και πλάγια πιάνει το σουτ αλλά ο Περίχαρος και πάλι δηλώνει παρόν και διώχνει με τη βοήθεια των αμυντικών του την μπάλα κόρνερ.
Με το 1-0 υπέρ των Διλινάτων οι ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο και στο 48’ ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Διον. Τζωρτζάτος θα βρει στην περιοχή και σε καλή θέση τον Γ. Αναλυτή, όμως το πλασέ του τελευταίου είναι κακό και αδύναμο και καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Το 2-0 για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 51’ όταν ο Διον. Τζωρτζάτος συνεργάζεται δεξιά με τον Τανουσάι, αυτός θα βρει τον Γ. Αναλυτή μέσα στην περιοχή και δεξιά με τον τελευταίο να πιάνει ένα περίεργο ψηλοκρεμαστό πλασέ και να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Περίχαρου (κακώς το γκολ αυτό χρεώθηκε σε άλλον συμπαίκτη του).
Ένα σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη στο 54’ θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.
Ο Οδυσσέας άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και συγχρόνως να απειλεί. Έτσι στο 64’ ο Λιβιεράτος με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Παν. Κουτσουβέλη, αυτός θα πλασάρει εντυπωσιακά ψηλά στην έξοδο του Καλαφάτη και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1 για τον Οδυσσέα.
Μέχρις εκεί όμως, αφού ο στο 74’ ο Βαγγελάτος με ένα δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής  θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-1 για την ομάδα του.
Μετά από δυο λεπτά και συγκεκριμένα στο 76’, σε μια ίδια περίπου φάση, ο Διον. Τζωρτζάτος με ένα ανάλογο σουτ στην ίδια γωνία θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι και ουσιαστικά κλειδώνει τη 2η νίκη των γηπεδούχων.
Στο 81’ και πάλι ο Βαγγελάτος θα κατεβάσει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ θα πετύχει το 5-1 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Τέλος στο 83’ ο Τανουσάι θα φτάσει πολύ κοντά σε ένα ακόμη γκολ, όμως το σουτ που επιχειρεί μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Περίχαρου.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και τα Διλινάτα με την 2η φετινή τους νίκη να ανεβαίνουν περισσότερο βαθμολογικά, αντίθετα με την ομάδα της Ιθάκης που για ακόμη μια αγωνιστική παραμένει ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλάς και Ι. Κώτσης.
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κατσούρης (62’ Στεφανιώτης), Λουλάι, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δημ., Κουρκουμέλης Σπ., Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Διον., Κουρκουμέλης Χρ. (13’ λ.τ. Κουγιανός), Αναλυτής Γ., Γεωργόπουλος (46’ Τανουσάι).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Περίχαρος, Λιβιεράτος, Μαρούλης, Λεκατσάς, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Κώτσης, Μecani, Παπάς, Ρομποτής (46’ λ.τ. Κουτσουβέλης) Ι., Σόμπολας (85’ Τσιτσαρόλης).
Δήλωση προπονητή Οδυσσέα Σπ. Ζερβού:
"Αφιερώνουμε τη σημερινή μας παρουσία στον αγώνα, στους σεισμοπαθείς συγχωριανούς μας. Η προσπάθεια μας για να μείνει ζωντανή η κοινωνία της Βόρειας Ιθάκης συνεχίζεται την επόμενη μέρα και κάθε μέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου