Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Ένα γκολ με πέναλτι ήταν αρκετό για τον Παλληξουριακό να πάρει το ντέρμπι από τον Παγκέ


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1
                                                  
Του αφαίρεσε το αήττητο και έστειλε στην κορυφή την Εικοσιμία
Σπουδαίας βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη, πήρε σήμερα το απόγευμα ο Παλληξουριακός, μέσα στις Κεραμειές με αντίπαλο τον μέχρι τότε πρωτοπόρο και αήττητο Παγκεφαλληνιακό με σκορ 1-0 και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν για 5η αγωνιστική το αήττητο.
Οι φιλοξενούμενοι πιο έμπειροι ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ που τελικά αποδείχθηκε «χρυσό» αφού έφερε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Οι «κυανόλευκοι» από την άλλη προσπάθησαν, πάλεψαν αρκετά το παιχνίδι, πίεσαν από κάποια στιγμή και μετά για να αλλάξουν την τύχη τους στον αγώνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
Σε γενικές γραμμές το ντέρμπι είχε ρυθμό και σε κάποια διαστήματα η μπάλα κυκλοφορούσε πάνω κάτω δίνοντας την ανάλογη αγωνία στο παιχνίδι, ενώ δημιουργόνταν και κάποιες καλές φάσεις σε αυτό.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 20’ για τους γηπεδούχους, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Κλειτογιάννη λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, ο Τούρλας ανενόχλητος στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα όμως να περνάει παράλληλα με την εστία του Καραίσκου άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Μούκα θα κερδίσει τις κόντρες στην περιοχή, αλλά θα προλάβει ο Καραίσκος θα του «τσιμπήσει» την μπάλα και θα απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή επίσκεψη στα καρέ του Κομπορόζου θα κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Σπανός θα μαρκάρει αντικανονικά τον Ρεμούντη μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη «βούλα».
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζάβαλης επιτυχώς στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κλειτογιάννης εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Τούρλας θα πιάσει μια πρώτη κεφαλιά, η μπάλα θα φτάσει στον Αρμάντο με τον τελευταίο να μην πιάνει καλό σουτ και η μπάλα να καταλήγει άουτ.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η άμυνα των φιλοξενουμένων σωστά στημένη δεν τους το επέτρεψε.
Πάντως στο 54’ οι του Παλληξουριακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη υπόδειξη πέναλτι, αφού όπως ισχυρίζονται η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αρμάντο μετά το γύρισμα της μπάλας στην περιοχή από τον Μαυροειδή, όμως ο διαιτητής κ. Καπογιαννόπουλος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στη συνέχεια της φάσης, ο Παγκεφαλληνιακός θα βγει στην αντεπίθεση και ο Κοψίνης με ένα διαγώνιο δυνατό σουτ θα υποχρεώσει τον Καραίσκο σε μια σπουδαία απόκρουση.
Και εδώ οι του Παγκεφαλληνιακού διαμαρτύρονται ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή τέρματος.
Μια νέα απόφαση του διαιτητή στο 57’ θα φέρει ξανά διαμαρτυρίες και πάλι από την πλευρά των γηπεδούχων για πέναλτι και χέρι του Βολνίσκι μέσα στην περιοχή.
Ένα σουτ του Μπράτι στο 79’ λίγο μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Τοζάι δεν θα ανησυχήσει τον Κομπορόζο που αποκρούει σταθερά την μπάλα.
Τελευταία φάση στο ντέρμπι ένα πολύ μακρινό σουτ του Ζερβού στο 90+4’ που θα αναγκάσει τον Κομπορόζο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Στάθη και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός: (Θ. Βουκελάτος), Κομπορόζος, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Μούκα (39' Κοψίνης), Κουλουμπαρίτσης, Αρμάντο, Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντεντλάλα, Τούρλας (72' λ.τ. Κορσιάνος), Κατσιγιώργης (65' Δραγούτας). 
Παλληξουριακός: (Π. Μαρκέτος), Καραΐσκος, Σιμωτάς, Ρεμούντης, Αδειλίνης, Βολνίσκι, Λούλουδας (46' Μαρκάτος Σωκ.), Ζερβός, Μαρκάτος Σπ. (36' Τοτζάι), Ζάβαλης, Πολλάτος (78' Μπράτι), Μαυροειδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου