Τρίτη, Νοεμβρίου 17

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Άλλα δυο ντέρμπι δεν ανέδειξαν νικητές και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το "Χ", η "λευκή" ισοπαλία, αλλά και το κακό θέαμα ήταν το αποτέλεσμα σε αυτά των Φαρακλάτων, μεταξύ Σάμης-Α.Ε.Κ. και Παλληξουριακού-Εικοσιμίας στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι. 
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παγκεφαλληνιακός
Έτσι ο Παγκεφαλληνιακός είναι πλέον το απόλυτο "αφεντικό" της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ενώ η ομάδα της Λειβαθούς, βρίσκεται πια στην 2η θέση. Η Σάμη και ο Παλληξουριακός έχασαν έδαφος μετά τις νέες απώλειες και παραμένουν ισόβαθμοι και πάλι στην τρίτη θέση. Μια θέση που κατείχαν και την προηγούμενη αγωνιστική μόνο που τώρα αυξήθηκε η διαφορά από την κορυφή στους -4 βαθμούς, ενώ μειώθηκε επίσης στον +1 από την Α.Ε.Κ.!!
Η Πρόοδος έκανε "σεφτέ" στις νίκες με την εύκολη επικράτηση της στο Βαθύ επί του Πυλαριακού με σκορ 4-0 και πολύ καλή παρουσία.
Φάση από το ισόπαλο ντέρμπι Σάμης-Α.Ε.Κ....
Μονομαχία Σπ. Κόμητα - Αντ. Γιαννάτου
Διλινάτα-Φωκάτα έμειναν στο "Χ" μετά το μεταξύ τους 1-1 στις Κεραμειές με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για την διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα. Για τα Φωκάτα αυτός ήταν ο πρώτος φετινός τους βαθμός και αισιοδοξούν ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη.
Τελευταία αφήσαμε την ευχάριστη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, ομάδα του Παγκεφαλληνιακού, που μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πέρασε για δεύτερη φορά, μετά την Πρόοδο, από την Ιθάκη και από τον Οδυσσέα με σχετική ευκολία και μια άνετη νίκη με το σκορ να σταματάει στο υπέρ της 6-0!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 0
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
0 - 6
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
1 - 1
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 0
5.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  0-6
Ο Παγκεφαλληνιακός, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι φέτος θα είναι μια από της καλύτερες χρονιές του. Μια ομάδα που προσφέρει όντως πολύ ωραίο και θεαματικό ποδόσφαιρο και χαίρεσαι να την βλέπεις στο γήπεδο. Γεμάτη νιάτα αλλά και μονάδες από το «1» έως την κορυφή της επίθεσης με ένα δίδυμο φωτιά όπως είναι οι Τούρλας-Κορσιάνος.
Ο Οδυσσέας, πέρα από τα «καπρίτσια» της κλήρωσης που τον θέλει να αντιμετωπίζει κατά σειρά τις καλύτερες ομάδες ενός πρωταθλήματος, που φέτος έχει πέντε ισάξιες ομάδες στην «μάχη» του τίτλου, έχει και τις απουσίες που έως τώρα, ακόμα δεν του έχουν επιτρέψει να παίξει έστω για ένα ματς με πλήρες ρόστερ του.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-0
Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Σάμης –Α.Ε.Κ. το Σάββατο το απόγευμα στα Φαρακλάτα αφού οι δυο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0. Για τη Σάμη που διατηρεί το αήττητο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χωρίς σκορ μετά από αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παλληξουριακό.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κρατήσουν το «0» στην άμυνα και με "όπλο" τις αντεπιθέσεις μήπως καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε πλεονέκτημα ή ακόμη και τη νίκη.
Αποτέλεσμα από αυτό ήταν το μέτριο θέαμα, παρότι το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο, να μην δημιουργούνται φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και η μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  1-1
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Κεραμειές Διλινάτα-Φωκάτα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο και το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί δίκαιο, αν και οι τυπικά φιλοξενούμενοι «σπατάλησαν» την μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη, αφού αστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι στο 76’.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο. 
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο α’ ημίχρονο αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν πρώτοι γκολ. 
Στο β’ τα Διλινάτα ήταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσαν να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Φωκάτων και να δημιουργήσου την ευκαιρία που θα φέρει το γκολ της νίκης.
Στο διάστημα αυτό, όπως προαναφέραμε, οι "κυανόλευκοι" του Μιχ. Αθηναίου θα χάσουν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφού ο Χρίστο δεν θα ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-0
Σε ένα πολύ φτωχό από άποψη φάσεων, κακό και πέραν του δέοντος δυνατό παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, Παλληξουριακός και Εικοσιμία έμειναν στην «λευκή» (0-0) ισοπαλία.
Ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητος, με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και διακοπές, ήταν αδύνατο να βγάλει θέαμα παρά την ποιότητα και την δυναμικότητα των δυο ομάδων.
Η ισοπαλία αυτή, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για τους αήττητους γηπεδούχους, όμως τους απομάκρυνε από την κορυφή μιας και η διαφορά από τον πρωτοπόρο Παγκέ άνοιξε στους 4 βαθμούς. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά φέτος έπεσαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά μια ισοπαλία στο Ληξούρι απέναντι από τον δυνατό Παλληξουριακό σίγουρα δεν τους έπεσε και άσχημη. Επίσης διατήρησαν το «0» στην άμυνα τους και παρέμειναν αήττητοι, μετά από τέσσαρες αγωνιστικές.
 
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  4-1

Την Κυριακή το πρωί στις 11:30 στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ Προόδου και Πυλαριακού για την 4η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες για να ξεφύγουν λίγο από την επικίνδυνη ζώνη. Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο ώστε να πιέσουν και να πετύχουν κάποιο γκολ.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δυνατό παιχνίδι ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου με το πλεονέκτημα της Προόδου να λέγεται Αρταβάνης, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στον "αέρα" και επίσης ο ασταμάτητος Κατσαρέλιας. Από την άλλη ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος παίκτης ακούει στο όνομα Σταμούλης Π., ο οποίος έτρεχε παντού.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4
18 - 2
12
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
8 - 0
10
-.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4
9 - 1
8
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
9 - 1
8
5.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
5 - 3
7
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4
3 - 4
5
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
4
6 - 6
3
8.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
2 - 10
1
-.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4
1 - 12
1
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
4
1 - 23
0
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(Σε 4 αγώνες)
α/α
Ονομ/πώνυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
5
2.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
3.
ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
4.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
5.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
6.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
7.
ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
8.
DEDLALA ARMALDO
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2
9.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2
10.
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
*Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με δυο τέρματα
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ισόπαλοι στις νίκες οι γηπεδούχοι απέναντι στους φιλοξενούμενους
Κυριάρχησαν οι ισοπαλίες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "Χ"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μια (1) και οι φιλοξενούμενοι επίσης 1. Είχαμε και τρεις ισοπαλίες!!!
Οκτώ (8), τέσσερις (4) λιγότεροι από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν "μελανό" αφού είχαμε και πάλι δυο (2) κόκκινες κάρτες στα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 4η αγωνιστική. Όσες και την 2η-3η!
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 21 κίτρινες κάρτες!! 10 περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, έξι (6), στο ντέρμπι μεταξύ Σάμης-Α.Ε. Κεφαλονιάς με διαιτητές τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 4η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους και επίσης 1 για τους φιλοξενούμενους, αλλά και  ισοπαλίες!!!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν μετριότατη και ίσως από τις λιγότερο παραγωγικές των τελευταίων ετών. Σημειώθηκαν συνολικά 12 τέρματα, λιγότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε στα 3 από τα πέντε παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Οδυσσέα - Παγκεφαλληνιακού (0-6 κάτι που είχε καταφέρει και την προηγούμενη με τα Φωκάτα η ίδια ομάδα), στην Ιθάκη, συνολικά 6. 
Στα γκολ επικράτησαν για τρίτη συνεχή αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι που σημείωσαν έναντι των γηπεδούχων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,4 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 18 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα της Εικοσιμίας με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Φωκάτων-Οδυσσέα Ιθάκης με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 23 τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 21. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών για ακόμη μια αγωνιστική ήταν το ίδιο κακό, αφού είχαμε, επίσης και την 4η αγωνιστική, δυο κάρτες τέτοιου του χρώματος.
Στο πίνακα των σκόρερ ο Ι. Αμούργης, που εδώ και δυο αγωνιστικές έχει "σιγάσει" απέκτησε "συγκάτοικο" στην κορυφή τον Θαν. Τούρλα, που πέτυχε δυο τέρματα στο 6-0 της ομάδας του επί του Οδυσσέα μέσα στην Ιθάκη! Λίγο πιο πίσω και με δυο λιγότερα ακολουθούν πέντε ποδοσφαιριστές!
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η "μοναξιά" της κορυφής, του Παγκεφαλληνιακού, μετά το νέο εντυπωσιακό του πέρασμα από την Ιθάκη. Αυτή την φορά με αντίπαλο τον Οδυσσέα. 
Η άμυνα της Εικοσιμίας που συνεχίζει να είναι απόρθητο "κάστρο", αφού η εστία του Ηλ. Γιαννά παραμένει απαραβίαστη για 360'!!
Τέλος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, η επιτυχία δυο τερμάτων, στον ίδιο αγώνα, των ποδοσφαιριστών του Παγκεφαλληνιακού, Θ. Τούρλα-Π., Κορσιάνου και Ν. Μοσχόπουλου που έφερε το καταπληκτικό 6-0 στην Ιθάκη.
Η επόμενη αγωνιστική 
(5η 21-22/11/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕAΣ ιΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας 
* Θεωρούμε ότι δικαιωματικά μπαίνει στα συν της στήλης μας, για μια ακόμη φορά, η εξαιρετική φέτος ομάδα του Παγκεφαλληνιακού. 
Η ιστορική ομάδα του Αργοστολιού "τρελαίνει" κόσμο με το εντυπωσιακό της ξεκίνημα και το απόλυτο 4Χ4 στο πρωτάθλημα και 2Χ2 στο κύπελλο.
Τα "πιτσιρίκια" του μεγάλωσαν πολύ ποδοσφαιρικά και σήκωσαν.... ανάστημα, είναι άγνωστο το που θα φτάσουν. Το σίγουρο είναι ότι έχει κάνει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα της ιστορίας  του και όλοι πιστεύουν ότι φέτος θα βγει κάτι διαφορετικό στην πορεία του!
* Στην Εικοσιμία, στον Ηλία Γιαννά αλλά και όλα τα παιδιά της, που στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει κρατάνε το τέρμα τους ανέπαφο για 360'. 
Πραγματικό κάστρο έχει κάνει την άμυνα του ο Δ. Ζησιμάτος!
Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Παγκεφαλληνιακό αλλά από διαφορετική πλευρά. Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου είναι εντυπωσιακή επιθετικά αφού σκοράρει κατά "ριπάς". Μέχρι τώρα έχει πετύχει στο πρωτάθλημα 18 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 2, με αποτέλεσμα να είναι με μεγάλη διαφορά στην 1η θέση σε αυτή την κατηγορία, από τους δεύτερους που είναι ο Παλληξουριακός και Σάμη με ακριβώς τα μισά δηλαδή 9!!
Να δούμε τι άλλο θα δούμε φέτος από τους "κυανόλευκους"!!
* Στον Χρίστο Σοτίρ των Φωκάτων για το fairplay της αγωνιστικής.
Συγκεκριμένα στα τελευταία λεπτά του αγώνα της ομάδας του με τα Διλινάτα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο στο 1-1 ο διαιτητής του αγώνα έδωσε υπέρ της ομάδας του ένα φάουλ εξόφθαλμα ανάποδα. 
Όλοι είχαν καταλάβει την αδικία, και κάποιο άλλοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν. Όμως τα Φωκάτα και οι αθλητές του δίδαξαν ήθος, αφού η εκτέλεση έγινε, αλλά η μπάλα επιστράφηκε στην ομάδα των Διλινάτων διορθώνοντας έτσι ένα διαιτητικό λάθος. Το αποτέλεσμα; Όλο το γήπεδο ξέσπασε σε ένα αυθόρμητο χειροκρότημα. Μια πολύ όμορφη εικόνα για το ποδόσφαιρο μας.
Και όμως εδώ οι υπεύθυνοι είναι απόντες. Απόντες γιατί ακόμη δεν έχουν δώσει κίνητρα να επιβραβεύονται τέτοιες σημαντικές, κατά την ταπεινή μας γνώμη ενέργειες, με την θεσμοθέτηση ενός ειδικού βραβείου fairplay που να δίνεται στο τέλος κάθε περιόδου ή έστω στην γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως την αποκαλούν!
Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναλάβουμε το χειροκρότημα των θεατών και να συγχαρούμε τον ποδοσφαιριστή αλλά και την ομάδα της Λακήθρας!!
  Στα πλην της εβδομάδας 
* Στις κόκκινες κάρτες αυτής της αγωνιστικής που και πάλι ήταν δυο και μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Διλινάτα-Φωκάτα στις Κεραμειές με μια για κάθε ομάδα.
Ενώ ξεκινήσαμε καλά τις πρώτες αγωνιστικές, η συνέχεια δυστυχώς δεν είναι ανάλογη και φαίνεται ότι παγιώνεται στις δυο σε κάθε αγωνιστική μιας και αυτός ο αριθμός παρουσιάζεται για τρεις συνεχόμενες.
* Στην κακή φετινή παρουσία του Οδυσσέα Ιθάκης, που δεν δείχνει τίποτε από την περυσινή του παρουσία και την άνετη παραμονή του στην Α' κατηγορία! Φυσικά και υπάρχουν δικαιολογίες και μάλιστα σοβαρές (λόγω τιμωριών και τραυματισμών). Όμως είμαστε σίγουροι ότι κανείς στην συμπαθή ομάδα της Βόρειας Ιθάκης δεν μένει σε αυτές και καλά κάνουν. Οι ελλείψεις έχουν αναγκάσει τον Σπ. Ζερβό να ρίξει απ' ευθείας στα βαθιά νεαρά αξιόλογα μεν αλλά άπειρα παιδιά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να του βγει η "χημεία". Όλοι πιστεύουν ότι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα και ο Οδυσσέας θα έχει την πορεία που μπορεί και θέλει στη συνέχεια.
* Η οικειοθελώς αποχώρηση του Λ. Παπαδάτου από την τεχνική ηγεσία του Α.Σ. Κεφαλονιά μετά την 7η σερί ήττα της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η.. Βέβαια όλοι το περίμεναν αυτό, αφού είχε δηλώσει, ότι αν και σε αυτή την αγωνιστική γνώριζε την ήττα θα αποχωρούσε προκειμένου να βρει η ομάδα τα "πατήματα" της.
Την είδηση αυτή την καταχωρούμε στα πλην της εβδομάδας γιατί την θεωρούμε σαν απώλεια για την ομάδα της Κεφαλονιάς, αφού ο Λεωνίδας, ένα εξαιρετικό παιδί και χαρακτήρας, πολύ περισσότερο άριστος γνώστης με αυτό που κάνει, έβαλε τον εαυτό του κάτω από το συμφέρον της ομάδας προκειμένου, όπως πιστεύει, αυτή να βρει τον "δρόμο" της. Ο Λ. Παπαδάτος να θυμίσουμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια ανέβασε τον Α.Σ.Κ. δυο κατηγορίες και από την ανυποληψία της Β' κατηγορίας στα σαλόνια" της μεγάλης και της Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Το μόνο σίγουρο στην περίπτωση είναι ότι ο Λεωνίδας έφυγε σαν επιτυχημένος, άσχετα αν κάποια πράγματα στο ξεκίνημα δεν του πήγαν όπως θα ήθελε.
Η διοίκηση και ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας με ανακοίνωση τους άλλωστε, ευχαρίστησαν τον τέως πια προπονητή τους για όσα έκανε στην ομάδα και θα συνεχίζει να κάνει αφού θα παραμείνει στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου!
 
ΑΝΔΡΕΣ
Νέα εκτός έδρας ήττα για τον Α.Σ.Κ 75-53 στην Αχαγιά από την ομώνυμη ομάδα.... Τέλος ο Λ. Παπαδάτος
Την ήττα στην Αχαγιά από την ομώνυμη ομάδα με 75-53, γνώρισαν οι άνδρες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΣΚΑ-Η.
Τις τελευταίες αγωνιστικές ο προπονητής Λεωνίδας Παπαδάτος είχε ενημερώσει το σύλλογο ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσει η ομάδα να κάνει κάποια νίκη θα πρέπει εκ των πραγμάτων να γίνει αλλαγή προπονητή για να ενεργοποιηθεί η ομάδα μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Έτσι λοιπόν μετά τον αγώνα με την Αχαγιά ο Λεωνίδας Παπαδάτος υπέβαλε την παραίτησή του,  η οποία έγινε αποδεκτή από την διοίκηση του συλλόγου κατανοώντας τους λόγους.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π
1.
Ε.Α.Π.

14

7-0

517-395
2.
Παναχαϊκή

14

7-0

508-415
3.
Αχαγιά '82

13

6-1

541-444
4.
Ήφαιστος Αιγίου

13

6-1

479-408
5.
Αραχωβίτικα

12

5-2

476-433
6.
Αγυιά

12

5-2

487-462
7.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (4β.)

10

3-4

411-420
8.
Ολυμπιονίκης (1β.)

10

3-4

411-421
9.
Σφήκα (1β.)

10

3-4

443-480
10.
Νέοι Προμηθέα (2β.)

9

2-5

499-529
11.
Κρήνη '97 (1β.)

9

2-5

421-468
12.
Προφήτης Ηλίας

7

0-7

438-512
13.
Κεφαλονιά

7

0-7

369-462
14.
Ε.Α. Παραλίας

7

0-7

363-514
Η επόμενη αγωνιστική  (8η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/11/15
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
23/11/15
20:30
ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
23/11/15
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΗΦΑΙΣΤΟΣ
23/11/15
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
23/11/15
21:15
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΑΧΑΓΙΑ 82
22/11/15
15:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ.
23/11/15
19:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
ΕΦΗΒΟΙ
Μεγάλη επιτυχία για το Εφηβικό. Πέρασε στην επόμενη φάση
Μεγάλη νίκη σημείωσε το Εφηβικό τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, επί του Ηρακλή Πύργου με 56-51 και εξασφάλισε την πρόκριση του στη Β΄φάση μία αγωνιστική πριν το τέλος της Α΄ φάσης.
Τα παιδιά του Μανώλη Δούλια,  έπαιξαν όλα με ψυχή και κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική επικράτηση με την συμμετοχή και τριών παικτών του παιδικού τμήματος (Τραυλός, Μουίκης & Παυλάτος).
Πρώτος σκόρερ για τον ΑΣΚ ήταν ο Θεοδωράτος με 27 πόντους, ακολούθησε ο Τραυλός με 15, ενώ θετικοί ήταν όλοι όσοι αγωνίστηκαν.
ΠΑΙΔΕΣ

Το παιδικό τμήμα της ομάδας του Α.Σ.Κ., πήρε χωρίς αγώνα την 8η σερί νίκη του, κόντρα στα Λεχαινά, τα οποία έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Εκτός έδρας ήττα για τον ΝΕΟΛ στις λεπτομέρειες από την Ολυμπιάδα
DSC_0798
Στο παιχνίδι του Σαββάτου στην Πάτρα και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η., η Ολυμπιάδα, σ' ένα μεγάλο ματς, νίκησε με 76-73 τον Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου και διατήρησε το αήττητό της. Αντίθετα για την ομάδα μας, που όπως δείχνει και το τελικό σκορ το «πάλεψε», αυτή ήταν η 5η φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα. 
Η επόμενη αγωνιστική  (8η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
25/11/15
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞ.
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
25/11/15
20:00
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΝΙΚΗ ΑΣ
25/11/15
21:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
25/11/15
20:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΠΥΡΓΟΣ 99
22/11/15
17:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
25/11/15
20:00
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
22/11/15
13:00
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου