Σάββατο, Δεκεμβρίου 5

Ιστορική νίκη για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-1 τα Ομαλά


Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-2
                                      

Για μια ακόμη αγωνιστική "καθάρισε" ο Περαματζής για το "τριφύλλι"
Σε ένα μέτριο, αλλά με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία παιχνίδι το πρωί στις Κεραμειές ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του με αντίπαλο τα Ομαλά και μάλιστα εκτός έδρας.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των "πρασίνων" ώστε να πετύχουν κάποιο τέρμα ακόμη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι που κτύπησαν στις αντεπιθέσεις με κορυφαίο και σκόρερ για ακόμη μια αγωνιστική τον Περαματζή να πάρουν ένα μεγάλο διπλό που τους δίνει το δικαίωμα να πιστεύουν στην είσοδο τους στην τελική 4αδα.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ ο Περαματζής θα βρεθεί μόνος στην περιοχή απέναντι από τον Παπαστεργίου, όμως στην προσπάθεια του να τον αποφύγει ανοίγει περισσότερο από όσο έπρεπε την μπάλα με αποτέλεσμα να φύγει πλάγια και αριστερά και τελικά το γύρισμα που επιχειρεί να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Μετά από δυο λεπτά οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν όταν στην παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά του Α. Γεωργόπουλου ο Κουνάδης πέφτει και διώχνει την μπάλα, στην επαναφορά ο Βαλεντής θα σουτάρει από κοντά αλλά και πάλι ο Κουνάδης με εντυπωσιακή προσπάθεια θα διώξει σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι σε μια πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια θα πετύχουν το 0-1 στο 26’. Ο Τζιβράς αλλάζει την μπάλα με τον Γιόρκο λίγο έξω από την περιοχή, ο τελευταίος θα βρει τον Περαματζή που θα προχωρήσει και αφού κερδίζει μια κόντρα θα πιάσει το δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα του Π.Α.Ο..
Παραλίγο στο 43’ οι «πράσινοι» να πετύχουν το 0-2 όταν ο Τζιβράς με μια εξαιρετική κάθετη πάσα θα βρει τον Περαματζή στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και απέναντι από τον Παπαστεργίου, όμως δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Έτσι με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς μπροστά στο σκορ με 1-0 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι με το εις βάρος τους 0-1 μπήκαν δυνατά με στόχο την γρήγορη ισοφάριση.
Ο Βαλεντής στο 49’ εκτελεί το φάουλ εκτός περιοχής και αριστερά με τον Κουνάδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 52’ του Νεόφυτου Χ. τ. Διον. Θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουνάδη.
Στο 61’ θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για την ομάδα του Αγίου. Ο Στ. Μπελτσώνιας λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά θα πιάσει ένα έξυπνο τεχνικό συρτό σουτ και θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κουνάδη.
Μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 83’ όταν ο Νεόφυτος Χ τ Διον. Θα πιάσει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κουνάδης αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια η μπάλα αφού βρει στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
Και σαν να μην έφθανε αυτό οι «πράσινοι» στο 88’ με τον καταπληκτικό και σήμερα Περαματζή θα πετύχουν το νικητήριο τέρμα τους και το τελικό 1-2, όταν ο Κλωνής με εξαιρετική κάθετη θα βρει τον Περαματζή στην περιοχή και ο τελευταίος απέναντι από τον Παπαστεργίου με πλασέ δεν έχει πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα των γηπεδούχων. 
Ένα γκολ με ιστορική σημασία αφού με αυτό η ομάδα του πήρε την πρώτη νίκη στην σύντομη ιστορία της.
Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Τ. Φωή, παρά το αρχικό -2 βάζει βάσεις για την 4αδα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Γ. Μεσολωράς), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Μπελτσώνιας, Μαζαράκης, Νεόφυτος Χ. τ. Δ, Καραντινός-Νεόφυτος, Τσακαρισιάνος Χ., Τσακαρισιάνος Σπ. (52’ Νεόφυτος Χ. τ Π.), Βαλεντής, Τζάκης, Γεωργόπουλος Αγγ. (46’ Παπαδογιώργος).
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κουνάδης, Κλωνής, Μπάμπης, Δελακάς, Μαρινάκης, Βοροκλινιώτης, Γιόρκο, Κολέτσης (72’ Καλαφάτης), Τζιβράς (78’ Τσιμάρας), Περαματζής, Γασπαρινάτος (44’ Καλογηράτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου