Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Νίκη πρωτιάς η Εικοσιμία 1-0 στο ντέρμπι των Κεραμειών τον Παγκέ


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  1-0
                                   
Όταν σοβαρεύτηκαν οι γηπεδούχοι πήραν το παιχνίδι και τη μισή πρωτιά
Σε ένα πολύ μέτριο, στο πρώτο ημίχρονο και καλό στην επανάληψη παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Εικοσιμία κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση από την απώλεια του κυπέλλου στον τελικό με την Α.Ε.Κ. και να πάρει μια μεγάλη βαθμολογικά νίκη, που της ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση της πρωτιάς στην τελική κατάταξη.
Στο πρώτο 45λεπτο οι ομάδες έδειχναν να φοβούνται, αν και το είχαν πολύ ανάγκη, να χτυπήσουν στην επίθεση και περισσότερο ενδιαφέρονταν να διατηρήσουν το «0» στις εστίες τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρακολουθούμε ένα ισορροπημένο μεν, αλλά ανιαρό ματς, χωρίς ποιότητα και φάσεις. Μια και με το ζόρι, αν μπορείς να την πεις και φάση, είχαμε σε όλο αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη ο Δ. Ζησιμάτος, που ξεκίνησε χωρίς πολλούς από τους βασικούς του και συγκεκριμένα στο τελευταίο μισάωρο έριξε στο παιχνίδι τα «βαριά» του "χαρτιά" με αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό η ομάδα του να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχει κατοχή και να δημιουργεί κάποιες καλές φάσεις. 
Από την άλλη ο Παγκέ πάλεψε όσο ήταν δυνατόν, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει κάτι, μιας και ένα γκολ του Αλ. Πολλάτου θα τον οδηγήσει σε ήττα χωρίς να εκμεταλλευτεί τα καλά νέα των Φαρακλάτων και την ήττα της Σάμης εκεί.
Έτσι συνεχίζει να είναι αβέβαιη η συμμετοχή του στην τελική 4αδα, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Μπορεί να παραμένει ισόβαθμος της ομάδας από την Σάμη, όμως αυτή είναι που υπερτερεί σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας και τους Αργοστολιώτες, να έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Στο 5' ο Π. Κορσιάνος με ωραία ενέργεια και τακουνάκι θα βρει τον Μοσχόπουλο στην περιοχή, όμως το σουτ του ποδοσφαιριστή του Παγκέ είναι κακό και καταλήγει άουτ.
Όπως είπαμε το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο και η μοναδική φάση ήρθε στο 34’ με μια ωραία ενέργεια του Α. Γρηγοράτου, ο οποίος με διαδοχικές προσποιήσεις έξω από την περιοχή, θα αποφύγει το μαρκάρισμα δυο αμυντικών των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχειρεί είναι αδύναμο και καταλήγει, έξω από το δεξί δοκάρι του Πολλάκη.

Έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο 45λεπτο, που δεν ικανοποίησε από πλευράς θεάματος τους αρκετούς θεατές που το παρακολούθησαν, αφού και αυτοί περίμεναν να δουν πολλά περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο, από τις δυο αυτές πολύ ποιοτικές ομάδες.
Στην επανάληψη οι φιναλίστ του τοπικού κυπέλλου θα μπουν πιο ορεξάτοι και θα αναλάβουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι.
Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που θα απειλήσουν πρώτα στο 52’ με ένα σουτ του Μοσχόπουλου, έξω από την περιοχή να καταλήγει λίγο άουτ. Και στο 54’ όταν ο Κλειτογιάννης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Μσχόπουλος και πάλι θα πιάσει μια κεφαλιά, από καλή θέση, αλλά όχι όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Γιαννάς χωρίς πρόβλημα.
Στο 55’ σε μια πτώση του Αντωνάτου στην περιοχή των φιλοξενουμένων, θα υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες, χωρίς ωστόσο να υποδεικνύεται κάτι από τον διαιτητή που ήταν πολύ κοντά στη φάση.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αφού ήθελαν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Στο 70’ θα υπάρξει μια σύγχυση στην αμυντική γραμμή του Παγκέ, ευτυχώς όμως προλαβαίνει πέφτοντας και μπλοκάρει ο Πολλάκης, πριν η μπάλα φτάσει στον Χρηστάτο.
Στο 72’ ο Α. Κορσιάνος θα πιάσει από πολύ καλή θέση ένα σουτ, μετά την πάσα του Ντουκάι, βάζοντας όμως άσχημα το σώμα του και η μπάλα καταλήγει χωρίς δυσκολία στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Οι φιλοξενούμενοι, στο 77’ θα βγουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση με τον Τούρλα και τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο, αλλά και από τους ποδοσφαιριστές του Θ. Βουκελάτου τον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι όμως, ήταν αυτοί που πίεζαν και όλα έδειχναν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και το γκολ, πράγμα που έγινε στο 78’ με τον Αλ. Πολλάτο να κερδίζει τις κόντρες και να πλασάρει μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πολλάκη, μετά την ωραία ενέργεια από αριστερά και την πάσα του Ντουκάι, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Νέες διαμαρτυρίες στο 80’ από τους γηπεδούχους για πέναλτι, όταν Κλειτογιάννης και Α. Κορσιάνος θα βρεθούν στο χόρτο μέσα στην περιοχή σε μια δυναμική «μονομαχία». Και πάλι ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Να πούμε ότι στο τελευταίο 10λεπτο ο Σπ. Αλεξανδράτος θα συνεχίσει να αγωνίζεται τραυματίας (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από το 58’), με την παράλληλη μετακίνηση του σε θέση κεντρικού κυνηγού και την οπισθοχώρηση του Μπούσι σε θέση στόπερ.
Χωρίς άλλη επικίνδυνη φάση θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο του αγώνα, όπου η λήξη του θα βρει νικητές τους ποδοσφαιριστές του Δ. Ζησιμάτου και αυτούς του Θ. Βουκελάτου να έχουν χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δική τους την 4η θέση, μιας και δεν εκμεταλλεύθηκαν την ήττα της Σάμης την ίδια ώρα στα Φαρακλάτα.
Πλέον η πρωτιά είναι στα «χέρια» ή αν θέλετε στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας από την Λειβαθώ.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Πολλάτος Δ. (58’ Ντουκάι), Γρηγοράτος (58’ Τανουσάι), Αλεξανδράτος, Ψάλτης, Αποστολάτος, Αντωνάτος (58’ Κορσιάνος Α.), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Στεφανάτος.
Παγκέ:(Θ. Βουκελάτος), Πολλάκης, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ., Κατσιγιώργης, Παπαναστασάτος Ν., Μοσχόπουλος, Σπανός (83’ Κοψίνης), Ντεντλάλα (73’ Τριανταφυλλίδης), Τούρλας, Κορσιάνος Π.(69’ Γιαννάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου