Δευτέρα, Φεβρουαρίου 29

Νίκη γοήτρου και ψυχολογίας για τα Ομαλά 1-0 τον Εθνικό (Φώτο)


 Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-0
                                          
Μέτριο παιχνίδι χωρίς κίνητρο..... Και ραντεβού στα playoffs
Με το καλύτερο τρόπο και ένα καταπληκτικό σερί στον δεύτερο γύρο με 5Χ5, τα Ομαλά σήμερα το απόγευμα στις Kεραμειές, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δείχνοντας πανέτοιμα για τη «μάχη» των playoffs.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, και τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, εκτός μιας νίκης γοήτρου, να μην έχουν κάποιο άλλο κίνητρο να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Έτσι τα Ομαλά θα πετύχουν μια νίκη χωρίς ουσιαστικό, εκτός από ψυχολογικό, αντίκρυσμα και θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, πίσω από τον σημερινό τον αντίπαλο που πανηγύρισε, έστω και χαμένος, τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι για τους δυο προπονητές, το παιχνίδι ήταν και έναν τεστ σε αυτά που ακολουθούν στη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Στο 4’ ο Καλιμάνης θα πιάσει ένα δυνατό μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.
Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχει ένα ίδιο σουτ του Χρ. Τσακαρισιάνου, μέσα από την περιοχή και δεξιά στο 21’, μόνο που αυτό θα είναι συρτό και θα καταλήξει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μοσχόπουλου.
Στο 25’ ο Βαλεντής από αριστερά θα θελήσει να βρει τον Ζέκο στην περιοχή, αλλά ο Μοσχόπουλος έγκαιρα θα βγει, θα πέσει στα πόδια του και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Καλιμάνης στο 31’ θα εκτελέσει το φάουλ από δεξιά, επικίνδυνα στην απέναντι γωνία του Παπαστεργίου με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.
Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ, όταν ο Βαλεντής με εκτέλεση φάουλ από αριστερά θα φέρει την μπάλα, περίπου στο ύψος του πέναλτι, ο Ζέκο που παρακολουθούσε, θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια και με ψύχραιμο πλασέ θα  την στείλει στην αριστερή γωνία του Μοσχόπουλου και στα δίχτυα για το 1-0.
Μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το 2-0 θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 35’. Ο Α. Γεωργόπουλος θα κερδίσει την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Αραβαντινό Λ. και θα παίξει παράλληλα στην περιοχή για τον αμαρκάριστο Κοσμά. Όμως ο τελευταίος μόνος απέναντι από τον Μοσχόπουλο θα κάνει κακό πλασέ και η μπάλα θα φύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Εθνικού.
Στο 43’ ο Λαδάς εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία και θα φύγει λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου, αφού δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 για την ομάδα του «Αγίου». Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού έπεσε ο ρυθμός και όλοι ενδιαφέρονταν πότε θα σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής.
Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή στο διάστημα αυτό, θα έρθει στο 70’ με την ατομική ενέργεια του Α. Γεωργόπουλου και στην σέντρα σουτ που επιχειρεί να επεμβαίνει σωτήρια ο Μοσχόπουλος πέφτοντας και μπλοκάροντας την μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος για την εστία του, ο επερχόμενος Παππάς.
Μια νέα ατομική προσπάθεια του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 72’ και στην έξοδο του Μοσχόπουλου, θα περάσει την μπάλα παράλληλα στη μικρή περιοχή, όμως θα προλάβει και θα διώξει ο Αραβαντινός Λ. λίγο πριν φτάσει αυτή στον Κοσμά.
Οι «κυανόλευκοι», στην μοναδική τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 84’ με τον Αντωνάτο από δεξιά να βγάζει την μπάλα παράλληλα στην μικρή περιοχή για τον Τορομάνι και τον τελευταίο να μην την προλαβαίνει, αφού καταλήγει άουτ στην απέναντι γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Τέλος στο 90’ το βολέ του Μοσχόπουλου δεν είναι δυνατό, η μπάλα φτάνει στον Α. Γεωργόπουλο λίγο έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να πιάνει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ και τον Μοσχόπουλος εκτός εστίας, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού.
Με νικητή τα γηπεδούχα Ομαλά θα ολοκληρωθεί το ματς και τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα playoffs, εκεί που θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της «μικρής» κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Γ. Μεσολωράς), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Στρακάτος (58’ Παππάς), Παγουλάτος, Νεόφυτος Χ., Ζέκο. Τσακαρισιάνος Χρ. (39’ λ.τ. Δανελάτος), Κοσμάς (78’ Μαζαράκης), Βαλεντής, Τζάκης, Γεωργόπουλος.
Εθνικός:(Γ. Θωμάς), Μοσχόπουλος, Αραβαντινός Α., Μαυροειδής, Καλιμάνης (53’ λ.τ. Σούπας), Αντωνέλος, Αραβαντινός Ζαφ., Γιακουμάτος, Λαδάς (46’ Αραβαντινός Λ.), Παρίσης (58’ Τσίγγανος), Αντωνάτος, Τορομάνι.  
                
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
09
19 - 05
21
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
09
15 – 10
16
3.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
10
11 - 12
15
4.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
10
12 – 16
13
5.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
10
13 – 15
09
0
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
10
10 - 22
06
Ο Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2  βαθμούς
                
Η επόμενη αγωνιστική 
(1η playoffs)
α/α
Αγώνας
1.
Δεν έχουν ορισθεί 
2.
ακόμη οι ημερομηνίες 
Φώτο από το σημερινό παιχνίδι
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου