Σάββατο, Φεβρουαρίου 20

"Σφράγισε" και τυπικά το εισιτήριο της παραμονής ο Οδυσσέας 2-1 τον Πυλαριακό που τον στέλνει στην Β' κατηγορία


Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  1-2
                                   
Ο ένας μένει και ο άλλος.... φεύγει
Ο Πυλαριακός και ο Οδυσσέας, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στα Φαρακλάτα, σε ένα κρίσιμο σημείο της διαδρομής του φετινού πρωταθλήματος. 
Γράφει ο Arian Mouraj
Ακριβώς εκεί που ο Πυλαριακός με νίκη, βασιζόμενος και σε μαθηματικές ελπίδες, αλλά και συγκυρίες, θα ήθελε να συνεχίσει να κυνηγάει την παραμονή και ο Οδυσσέας που πλέον έχει βλέψεις καθιέρωσης στις πρώτες έξι ομάδες, δεν θα ήθελε να σταματήσει αυτή την εξαιρετική του πορεία προς την καταξίωση.
Έτσι, οι μεν και οι δε, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Ο Πυλαριακός με το ανασταλτικό παιχνίδι που τον χαρακτηρίζει, αλλά και μεταμορφωμένος προς το καλύτερο από το κέντρο και μπροστά, εκεί που ο Άννινος ξεχώριζε με την παρουσία του. Μετά το γρήγορο γκολ, ο Πυλαριακός ήταν πολύ καλός και βγαίνοντας με ωραίες οργανωμένες ενέργειες σωστές πάσες, έδινε μια εικόνα που δεν μας είχε συνηθίσει. 
Ο Οδυσσέας, που αυτό το μήνα είναι μια ομάδα εντελώς διαφορετική από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έδειχνε ανίκανος να βγάλει το δικό του παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι παίκτες του, δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το γκολ που δέχθηκαν, στα πρώτα λεπτά, και μόνο με ορισμένες ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ωστόσο, μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αναμενόταν το «ξύπνημα» της ομάδας από την Ιθάκη. Είναι η ίδια ομάδα που δυο αγωνιστικές πριν, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο 0-2 από τα Διλινάτα και τελικά έκανε την ανατροπή με 4-2. 
Και όντως, ο Οδυσσέας του δεύτερου μέρους, δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο.
Η πίεση που άσκησε απέδωσε καρπούς στο 70' και στο 80'. Οι Ιθακήσιοι που δεν έδειχναν να μένουν ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, πήραν κεφάλι στο σκορ και τελικά νικήσαν το ματς με 2-1.
Βλέπεις, είναι ο φετινός τους στόχος, η καθιέρωση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και οι παίκτες του Οδυσσέα δίνουν τα πάντα για να φτάσουν σε αυτόν.
Ο Πυλαριακός αποχαιρέτησε κατά 99% την κατηγορία, πληρώνοντας περισσότερο, έναν κακό πρώτο γύρο και την βαριά ήττα από τα Φωκάτα.
Πάντως, δεν ήταν άσχημη ομάδα στο σημερινό ματς και αν θα κρατήσει αυτήν την εικόνα που έδειξε στα τελευταία ματς και μήνα, εύκολα θα επιστρέψει του χρόνου και πάλι στην Α’.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοολ
 5' - Μετά από μακρινή κάθετη πάσα του Σταμούλη Γ., ο Παντελής στην έξοδο του με τον Αργυρακάκη δεν συνεννοούνται και η μπάλα τελικά, "αναπαύεται" στα δίχτυα, δίνοντας έτσι ένα γρήγορο προβάδισμα στον Πυλαριακό με 1-0.
13' - Μακρινό σουτ του Άννινου η μπάλα καταλήγει άουτ
25' - Ένα άσχημο σουτ βολέ του Κουτσουβέλη καταλήγει πολύ άουτ.
29' - Ο Πυλαριακός επιτίθετο επικίνδυνα και βαθιά μέσα στην περιοχή και ο Γάσπαρης Ν., ενώ θα μπορούσε να βγάλει μια ωραία πάσα, πιάνει μια σέντρα σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ, σταματώντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παντελή που όμως δεν αιφνιδιάστηκε.
31' - Σουτ του Σταμούλη Π. η μπάλα άουτ πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Οδυσσέα.
37' - Ο Çela διαγώνια και μακριά από την περιοχή θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Φλαμιάτος που δεν αιφνιδιάζεται θα διώξει την μπάλα πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
39' - Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χρυσανθακόπουλο αλλά θα μπλοκάρει ο Παντελής.
42' - Κεφαλιά του Bisha θα μπλοκάρει ο Φλαμιάτος.
44' - Ο Άννινος μετά τις τρίπλες θα βρεθεί σε καλή θέση διαγώνια, εντός περιοχής και θα σουτάρει, αλλά ο Παντελής θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Δεύτερο ημίχρονο
48' - Μετά από μια σέντρα στην περιοχή, ο Σολδάτος θα διώξει με δυσκολία σε κόρνερ ρισκάροντας ένα αυτογκόλ.
49' - Μετά από νέο κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνεται και στην αμυντική σύγχυση, ο Βασιλόπουλος θα πιάσει μια κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στον οριζόντιο δοκάρι του Φλαμιάτου, στη συνέχεια μια δεύτερη κεφαλιά, αυτή την φορά από τον Κουτσουβέλη, αλλά και πάλι θα περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φλαμιάτου. Ο Οδυσσέας πλέον έχει μπει με άγριες διαθέσεις.
53' - Μακρινό σουτ του Αργυρακάκη η μπάλα πάνω από την εστία των γηπεδούχων άουτ.
56' - Σουτ του Bisha άουτ.
62' - Ο Κουτσουβέλης θα περάσει με την μπάλα πάνω από δυο αμυντικούς του Πυλαριακού, αλλά την τελευταία στιγμή με όλο το τέρμα μπροστά του θα πιάσει ένα άσχημο σουτ.
65' - Ο Κουτσουβέλης στα όρια της περιοχής πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά ο Φλαμιάτος θα αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ.
68' Πέναλτι για τον Οδυσσέα. 
Μετά από φάουλ του Μαρούλη, ο Παπαδάτος θα κόψει την μπάλα με το χέρι και πέναλτι και αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα για τον αμυντικό των γηπεδούχων που θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα!!
Γκοοοοολ
Ο Κουτσουβέλης θα εκτελέσει στα αριστερά του Φλαμιάτου, ο οποίος πέφτει σωστά, αλλά παρότι καταφέρνει να ακουμπήσει την μπάλα, τελικά, αυτή θα σταματήσει στα δίχτυα του  και ο Οδυσσέας ισοφαρίζει σε 1-1.
73' - Κεφάλια του Αργυρακάκη μπλοκάρει δύσκολα ο Φλαμιάτος.
Γκοοοοολ
80' - Ο Κουτσουβέλης, διαγώνια εκτός περιοχής τσιμπάει την μπάλα με το κεφάλι και  βγαίνει, φάτσα με το τέρμα και τον Φλαμιάτο, θα σουτάρει με δύναμη και την μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα, ενώ ο Οδυσσέας κάνει την ανατροπή και το τελικό 1-2!
83' - Ο Κουτσουβέλης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και την μπάλα στρωμένη μπροστά του, αλλά την τελευταία στιγμή ο Φλαμιάτος και οι αμυντικοί θα το σταματήσουν λίγο πριν η μπάλα φύγει από το πόδι του.
86' - Ο Bisha θα πιάσει ένα μακρινό σουτ βολέ και η μπάλα περνάει λίγο έξω από το "Γ" του Φλαμιάτου.
88' - Ο Σταμούλης Ν. θα βρεθεί τετ α τετ, αλλά πλάγια με τον Παντελή για να τελειώσει πολύ άσχημα την φάση και τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα να μπλοκάρει.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Γάσπαρης Ν., Γάσπαρης Γ. (65’ delaj), Σταμούλης Γ. (83’ Τουλάτος), Χρυσανθακόπουλος (Rexha D), Παπαδάτος, Κουλουμπής, Rexha A., Άννινος-Χωραφάς, Σταμούλης Π., Σολδάτος
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Παντελής, Λεκατσάς, Μαρούλης, Μαλιακρίδας, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha, Βασιλόπουλος (85’ Σόμπολας), Κουτσουβέλης, Σπύρου (65’ Mecani), Klaurent Çela (87’ Κώτσης).
Δήλωση προπονητή Οδυσσέα Σπ. Ζερβού
Ο προπονητής του Οδυσσέα Σπ. Ζερβός μας δήλωσε μετά το ματς:
"Γνωρίζοντας την πραγματική δύναμη της ομάδας μας, από την αρχή του Β’ γύρου, είχαμε βάλει ως στόχο την έκτη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στα τελευταία δυο ματς που έχουν μείνει, θα το καταφέρουμε διότι είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός με την δυναμικότητα του Οδυσσέα".
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου