Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Και με τη "βούλα" παραμονή για τα Φωκάτα που νίκησαν 2-1 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  2-1
                                             
Και του χρόνου...... 
Καλό παιχνίδι... Άντεξαν στο τέλος τα Φωκάτα
Από το πρωί πανηγυρίζει η Λακήθρα και τα Φωκάτα την και μαθηματικά παραμονή της αγαπημένης της ομάδας για μια ακόμη χρονιά και μάλιστα μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, στην Α’ τοπική κατηγορία.
Είναι η 4η συνεχόμενη σε αυτήν, με τα πανηγύρια και τα χαμόγελα στο τέλος του αγώνα απόλυτα δικαιολογημένα, για μια ομάδα υγιή που παράγει πραγματικά έργο, τόσο στον αθλητισμό, όσο και στον πολιτισμό αλλά και στο κοινωνικό σύνολο του τόπου μας.
Στο σημερινό παιχνίδι τους στις Κεραμειές και μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας πήραν μια σημαντική νίκη απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 2-1.
Το παιχνίδι που είχε, αν μπορούμε να το πούμε αυτό, μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε γενικές γραμμές ήταν καλό, αφού οι ομάδες μέσα σε άψογες καιρικές για ποδόσφαιρο συνθήκες, προσπάθησαν να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο, χωρίς άγχος και σκοπιμότητες.
Τα Φωκάτα πιο ουσιαστικά και με την ανάγκη κατάκτησης, έστω και ενός βαθμού, ήταν αυτά που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήθελαν περισσότερο το αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο όπου μπήκαν πάρα πολύ δυνατά και πέτυχαν δυο γκολ.
Ο Οδυσσέας και αυτή την φορά έδειξε σημάδια βελτίωσης και μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αν κάποια στιγμή σταματήσουν τα προβλήματα και ιδιαίτερα αυτά των συνεχών απουσιών στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάστηκε και κυνήγησε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι άσχετα αν δεν το κατάφερε τελικά. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο μάλιστα και μετά το 60’, που η κούραση έβγαζε τα σημάδια της στα πόδια των αντιπάλων τους, ανέβηκαν, ήταν καλύτεροι και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1.
Όμως η εξέλιξη και το τέλος, δεν ήταν τα αναμενόμενα αφού το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν δυο κόκκινες κάρτες από το τσεπάκι του διαιτητή κ. Σπ. Μαγουλά, καθώς ένας επικίνδυνος τραυματισμός και πολλές διακοπές στο παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 12’, από όπου θα προέλθει και το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα ο Κανάκης, μετά την πάσα του Χρίστο, θα πιάσει το δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Παντελή να πέφτει και να διώχνει δύσκολα την μπάλα. Στην επαναφορά της κάτοχος θα γίνει ο Αραβαντινός που εύκολα από πολύ κοντά την «σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί από την άμεση απάντηση των  φιλοξενούμενων στο 15’. Ο Φατούρος εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, ο Cela θα πεταχτεί και θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ στον αέρα, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία του Δίλλαλου.
Στο 18’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και το 2-0 σε μια συνεργασία Χρίστο-Μερολάι, ο τελευταίος θα βρει τον Σαλαπάτα λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, αυτός θα αποφύγει δυο αντιπάλους και θα πιάσει ένα δυνατό «ξερό» σουτ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παντελή με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά του γωνία και στα δίχτυα.
Στο 28’ ο Ρενάτο με μια ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Κουτσουβέλη στην περιοχή, αυτός όμως θα κάνει ένα αδύναμο πλασέ και ο Δίλλαλος μπλοκάρει σχετικά εύκολα την μπάλα.
Στην αντεπίθεση ο Κανάκης λίγο έξω από την μικρή περιοχή και αριστερά του Οδυσσέα, θα πιάσει ένα δυνατό σου που αναγκάζει τον Παντελή να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα κόρνερ.
Με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, στο 30’ θα απαντήσει ο Ρενάτο, αλλά ο Δίλλαλος σε σωστή θέση θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 31΄ο Cela εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά και την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Φατούρο, ο οποίος θα πιάσει ένα σουτ στην κίνηση και η μπάλα φεύγει δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Δίλλαλου άουτ.
Ο Ρενάτο στο 38’ με έξυπνη πάσα θα βρει τον Σπύρου στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με τον τελευταίο να πλασάρει ψηλοκρεμαστά και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των Φωκάτων.
Στο 41΄ο Σαλαπάτας, που ήταν εξαιρετικός σήμερα, θα βρει τον Χρίστο σε θέση μέσα δεξιά, αυτός θα πιάσει ένα συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ από την απέναντι γωνία του Παντελή.
Στο 43’ θα έχουμε μια ίδια ακριβώς φάση για τους γηπεδούχους, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Η μπάλα και πάλι δεν κάνει το χατίρι του Χρίστο, αφού θα έχει την ίδια κατάληξη και στο ίδιο σημείο.
Αυτό το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και για 15’ ο ρυθμός έπεσε και δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση.
Στο 60’ όμως οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-1 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Ρενάτο εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, μια αμυντική αδράνεια θα δώσει το δικαίωμα στον Βασιλόπουλο από πολύ κοντά με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δίλλαλου για τη μείωση του σκορ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί από πλευράς γηπεδούχων για το 3-1 στο 62’ με τον Κανάκη μόνο με την εστία, μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μερολάι, να κάνει ένα άσχημο πλασέ και η μπάλα να καταλήγει άουτ, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο 76’ ο Κουτσουβέλης από το ημικύκλιο της περιοχής εκτελεί επικίνδυνα το φάουλ, όμως ο Δίλλαλος σε ετοιμότητα, θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 84’ ο Σελενίτσας που είχε περάσει πριν από λίγο στο παιχνίδι θα δει την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για μια αψιμαχία του με τον Κουτσουβέλη για ένα σκληρό φάουλ του τελευταίου πάνω στον Φραντζή.
Στο 86’ ο Κανάκης θα προλάβει την έξοδο του Παντελή έξω από την περιοχή και θα τσιμπήσει την μπάλα, όμως ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα πέσει πολύ άτσαλα επάνω του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αντίπαλος του, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά και ο ίδιος να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη). Από το σημείο αυτό θέση κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων θα πάρει ο Αλμπίτσης που θα περάσει σαν αλλαγή στη θέση του Σπύρου.
Στο 89’ ο Αραβαντινός εκτελεί απ’ ευθείας ένα μακρινό φάουλ για να αναγκάσει τον Αλμπίτση να πετάξει την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Τέλος στο 90’ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να «κλέψουν» την ισοπαλία, όταν ο Κουτσουβέλης εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Ντουκάι στον τερματοφύλακα του Δίλλαλο, όμως στη συνέχεια δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα θα περάσει πολύ ψηλά άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και την κα Μ. Μασταγκά.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Δεστούνης, Μάστορας, Φραντζής, Σκριβάνος, Ντουκάι, Χρίστο (64’ Αθηναίος), Μερολάι, Κανάκης (89’ λ.τ. Λάτσης), Σαλαπάτας (79’ Σελενίτσας), Αραβαντινός.
Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Παντελής, Λεκατσάς, Μεγκάνι (46’ Σόμπολας), Μαλιακρίδας, Φατούρος, Αργυρακάκης, Ρενάτο, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης, Σπύρου (86’ Αλμπίτσης), Cela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου