Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26

Ο Τζάνι Ινφαντίνο νέος πρόεδρος της FIFA!


Ο Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου την υποψηφιότητα στήριξε με θέρμη και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξελέγη νέος πρόεδρος της FIFA, κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας που διεξήχθη στη Ζυρίχη.
Ο κ. Ινφαντίνο επικράτησε στον δεύτερο γύρο με 115 ψήφους του σεΐχη Σαλμάν Μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλίφα που έλαβε 88, του πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσέιν ο οποίος έλαβε 4 και του Ζερόμ Σαμπέιν που δεν έλαβε καμία ψήφο. Στον πρώτο γύρο οι τέσσερις υποψήφιοι είχαν λάβει, αντίστοιχα, 85, 88, 25 και 7 ψήφους..
Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος της FIFA, από το βήμα του «Χάλεστάντιον» στη Ζυρίχη, ο κ. Ινφαντίνο τόνισε εμφανώς συγκινημένος ότι «δεν είναι εύκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. 
Έκανα ένα εξαιρετικό ταξίδι την τελευταία περίοδο πριν από τις εκλογές σε όλον τον κόσμο και γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους. 
Ανθρώπους που ζουν, αναπνέουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Σ' αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, σε όλους σας δηλαδή, δεσμεύομαι ότι ότι η FIFA θα αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της αίγλη, θα γίνει μεγάλη και θα απολαμβάνει του σεβασμού που της αξίζει. Όλοι θα μας χειροκροτήσουν για όσα θα κάνουμε και θα νιώθουμε όλοι μας περήφανοι για τη FIFA. Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο εσάς τους 209 εκπροσώπους των ομοσπονδιών που βρίσκεστε εδώ, όσο τους συνυποψηφίους μου. Στόχος μου είναι να είμαι πρόεδρος όλων. Θέλω και θα δουλέψω με όλους σας. Μαζί θα χτίσουμε τη νέα εποχή που πρέπει να ανατείλει. Να φέρουμε και πάλι το ποδόσφαιρο στο κέντρο της σκηνής παγκοσμίως. Η FIFA πέρασε πολλά, ταλανίστηκε, αλλά πλέον είμαστε έτοιμοι να προχωρήσoυμε μπροστά, κάνοντας διαρθρωτικές αλλαγές. Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου