Σάββατο, Μαρτίου 26

Έ"Χ"ασαν και οι δυο.... Τέλος τα όνειρα για Ομαλά - Ηρακλή μετά το σημερινό μεταξύ τους 1-1


Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  1-1
                                                                          
1-1 που δεν βολεύει κανέναν το τελικό σκορ στις Κεραμειές
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, μοιρασμένο για τις δυο ομάδες, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και οι γηπεδούχοι στο δεύτερο, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Ομαλά και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με ένα άβολο για αυτούς αποτέλεσμα 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που τους άφησε.... όνειρο την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος μένοντας πολύ πίσω βαθμολογικά από έναν εντυπωσιακό Εθνικό, ο οποίος πέρασε πάλι νικηφόρα από τα Τζανάτα, αυτή την φορά με αντίπαλο τους Πρόννους και σκορ 3-0 και πλέον είναι αδύνατον στη συνέχεια να χαθεί αυτός ο τίτλος!!
Το παιχνίδι όπως είπαμε είχε ενδιαφέρον, δύναμη, αρκετές φάσεις και πολύ πάθος, ενώ το θέαμα σε γενικές γραμμές δεν ήταν άσχημο.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι φιλοξενούμενοι μετά το φάουλ του Ν. Στάβερη που θα στείλει την μπάλα στην περιοχή και συγκεκριμένα στο β’ δοκάρι, ο Ε. Δημητράτος θα αστοχήσει από καλή θέση σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία, να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.  
Στο 6’ ο Λασκαράτος δεν θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και το διώξιμο του Άννινου, αφού το διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί περνάει παράλληλα με την εστία των φιλοξενούμενων άουτ.
Στο 14’ ο Γαλιατσάτος από δεξιά θα σεντράρει στην περιοχή για τον Βαλεντή που θα σουτάρει, από καλή θέση, αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ από την δεξιά γωνία του Άννινου.
Ο Ηρακλής που σε αυτό το διάστημα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θα καταφέρει να αιφνιδιάσει τα Ομαλά και να προηγηθεί στο σκορ.
Συγκεκριμένα στο 24’ ο Ε. Δημητράτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ραπάι και τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ηρακλή αμαρκάριστο να πιάνει την κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαστεργίου για το 0-1!

Τελευταία καλή στιγμή για το α’ ημίχρονο στο 33’. Ο Παππάς εκτελεί το κόρνερ από δεξιά φέρνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκεί ο Λασκαράτος με προβολή θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν την πιάνει όπως ήθελε και έτσι καταλήγει άουτ.
Με την ομάδα των Πρόννων μπροστά 1-0 στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο θα αλλάξει, βοήθησε σίγουρα σε αυτό και η είσοδος, κατ' αρχήν του Παγουλάτου, αλλά και του Α. Γεωργόπουλου στη συνέχεια και οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα πιέσουν για την ισοφάριση. Ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, που βασίστηκαν στις αντεπιθέσεις και μάλιστα έχασαν και 2-3 καλές ευκαιρίες να «κλέψουν» τη νίκη και έφτασαν σχετικά νωρίς στο 1-1.
Ένα σουτ του Λασκαράτου στο 53’ μέσα από την περιοχή και δεξιά θα στείλει την μπάλα να καταλήξει λίγο άουτ στην απέναντι γωνία του Άννινου.
Σε μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή σέντρα στο 59’ του Παππά στο δεύτερο δοκάρι, ο Βαλεντής θα αστοχήσει στην κεφαλιά, αφού η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ απόν το δεξί «Γ» της εστίας του Άννινου.
Η πίεση των γηπεδούχων θα φέρει αποτέλεσμα και την ισοφάριση στο 64’, όταν, μετά την σέντρα του Τζάκη από δεξιά Άννινος και Γ. Καμπίτσης δεν συνεννοούνται με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Γεωργόπουλο (χρυσή αλλαγή του Γ. Μεσολωρά) που εύκολα θα την στείλει στην κενή εστία ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν το 1-2 θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 76’, με τον Καχρίδα να αποφεύγει τον Παπαστεργίου, μετά την εξαιρετική κάθετη του Κ. Στάβερη, αλλά να κάνει πολύ κακό πλασέ και η μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
Ένα φάουλ του Βαλεντή λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, στο 80’ αναγκάζει τον Άννινο να πέσει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Μια πολύ επικίνδυνη παράλληλη σέντρα στο 82’ του Κ. Στάβερη περίπου στο σημείο του πέναλτι θα διώξει τελευταία στιγμή ο Στρακάτος σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει σε δυο αμαρκάριστους επιθετικούς του Ηρακλή. Σε αυτή μάλιστα την φάση θα τραυματιστεί και θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.
Την ευκαιρία του αγώνα να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, θα χάσει στο 85’ ο Α. Γεωργόπουλος, όταν θα αποφύγει και τον Άννινο, όμως θα πλασάρει πολύ άσχημα μέσα από την περιοχή και λίγο δεξιά στην κενή εστία με την μπάλα όμως να φεύγει απελπιστικά άουτ.
Στο 88’ σε ένα ψηλοκρεμαστό φάουλ από δεξιά του Παγουλάτου η μπάλα θα βρει στο επάνω μέρος του δοκαριού να στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
Τέλος στο 90’ ο Άννινος θα κρατήσει το 1-1, αφού θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ στο δυνατό σουτ στην κίνηση του Παγουλάτου, μετά την παράλληλη πάσα του Παπαδογεώργου.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες εκτός στόχων για φέτος και έτσι στη συνέχεια θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό τελικό πλασάρισμα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Μ. Μασταγκά.
Οι συνθέσεις
Ομαλά: (Γ. Μεσολωράς), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Στρακάτος (85’ λ.τ. Μαζαράκης), Σέρρας, Νεόφυτος, Παπαδογεώργος, Παππάς, Τσακαρισιάνος Χρ. (46’ λ.τ. Παγουλάτος), Βαλεντής, Τζάκης, Λασκαράτος (58’ Γεωργόπουλος Α.).
Ηρακλής: (Γ. Γιαννάκης), Άννινος, Δημητράτος Ε., Καμπίτσης Δ. (89’ Βανδώρος Λ.), Στάβερης Ν., Σπαθής (70’ λ.τ. Καχρίδας), Ρασσιάς Γ., Διαμαντάτος Μιχ., Τότολος, Στάβερης Κυρ., Ραπάι (89’ Πούλος), Καμπίτσης Γ.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου