Πέμπτη, Μαρτίου 24

Θρήνος: «Έφυγε» ο Γιόχαν Κρόιφ!

Θρήνος: «Έφυγε» ο Γιόχαν Κρόιφ! (vds)

Επιμέλεια: Δήμητρα Σώκου
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο Γιόχαν Κρόιφ έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή. Σε ηλικία 68 ετών ο θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου νικήθηκε από τον καρκίνο.
Ο Ολλανδός, που είχε ανακοινώσει πως νοσεί από καρκίνο τον περασμένο Οκτώβρη, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του Βαρκελώνη περιτριγυρισμένος από συγγενείς και φίλους, όπως αναφέρεται στο επίσημο σάιτ του, το οποίο και μετέδωσε την θλιβερή είδηση. Ο Κρόιφ ήταν φανατικός καπνιστής, ακόμα κι όταν αγωνιζόταν στο τοπ επίπεδο και ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που «χτυπήθηκε» από καρκίνο του πνεύμονα.
Μόλις πριν από έναν μήνα είχε πει: «Νιώθω σαν να κερδίζω το ματς κόντρα στον καρκίνο με 2-0 και είμαι σίγουρος πως θα βγω νικητής.» Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε... «Στις 24 Μαρτίου του 2016 ο Γιόχαν Κρόιφ ''έφυγε'' γαλήνιος στη Βαρκελώνη περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Με μεγάλη θλίψη σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότατα της οικογένειας αυτές τις στιγμές της θλίψης», έγραφε η ιστοσελίδα του.
Η ολλανδική Ομοσπονδία ανέφερε: «Δύσκολα βρίσκονται λέξεις για να περιγράψουν αυτή την τεράστια απώλεια. Ο κορυφαίος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Τα συλλυπητήριά μας στην γυναίκα του, την οικογένειά του, τους φίλους και όλο τον ποδόσφαιρο κόσμο. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.»
«Θα σε αγαπάμε πάντα Γιόχαν. Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε στο twitter της η Μπαρτσελόνα.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου