Τρίτη, Μαρτίου 29

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με μεγάλη φόρα μπήκε στα playoffs ο Παλληξουριακός που πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική από τις Κεραμειές, επικρατώντας αυτή την φορά του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-0. Η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής βέβαια ήταν η Εικοσιμία που έφυγε από τα Φαρακλάτα με ένα πελώριο "2" απέναντι στην κυπελλούχο Α.Ε.Κ..
2Χ2 ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός 
Ο Παλληξουριακός πέρασε, σε μια ακόμη επίσκεψη του από τις Κεραμειές με μια σπουδαία νίκη απέναντι στο δυνατό Παγκεφαλληνιακό και σκορ 3-0, παραμένοντας το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού πάνε στο ντέρμπι του Σαββάτου στον Άγιο Αντώνη με αντίπαλο την Α.Ε.Κ., με την ψυχολογία στα ύψη και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια νίκη στο παιχνίδι αυτό θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους.
Ο Παγκεφαλληνιακός μετά και από αυτή την ήττα βγαίνει οριστικά εκτός διεκδίκησης, αφού αυτό το -8 που υπολείπεται των πρωτοπόρων είναι αδύνατο να καλυφθεί.
Στο άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής στα Φαρακλάτα, η Εικοσιμία αποφασιστική, αφού έπαιζε τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι, πήρε τη νίκη "χρυσάφι" απέναντι στην κυπελλούχο Α.Ε. Κεφαλονιάς, παραμένοντας μέσα στον στόχο της, για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αντίθετα οι τρις πρωταθλητές τα τρία προηγούμενα χρόνια κινδυνεύουν να σταματήσει το σερί τους εδώ. Τα πάντα φαίνεται, σε ότι έχει να κάνει με την τύχη τους στη συνέχεια, θα κριθούν οριστικά στο ντέρμπι της Κυριακής στον Άγιο Αντώνη όπου θα παίξουν μόνο για τη νίκη
Έτσι μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, Παλληξουριακός και Εικοσιμία γίνονται τα φαβορί, ενώ η Α.Ε.Κ. μένει πίσω με αποτέλεσμα να κινδυνεύει. Τέλος ο Πάγκε στη συνέχεια θα παίξει για την "τιμή των όπλων".
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 1
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 3
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1
Και η δεύτερη έξοδος του Παλληξουριακού στο γήπεδο των Κεραμειών συνοδεύτηκε από επιτυχία μιας και επικράτησε στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας του δυνατού Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-0 και παρέμεινε οδηγός στην κούρσα.
Σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν την κατοχή και δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες που τελικά κατάφερε να αξιοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα «στείρο» πρώτο.
Έτσι συνεχίζουν δυναμικά και φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αντίθετα με τους «κυανόλευκους» του Αργοστολιού που το πάλεψαν μέχρις ένα σημείο, αλλά αποχαιρέτησαν οριστικά το όνειρο μιας και η διαφορά των -8 βαθμών είναι αδύνατον να καλυφθεί στη συνέχεια!
Στο ξεκίνημα και για ένα 15λεπτο οι γηπεδούχοι έδειχναν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Ληξουριώτες αρχικά θα ισορροπήσουν και στη συνέχεια θα είναι καλύτεροι των γηπεδούχων.
 
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Μεγάλη νικήτρια ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs, σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, αναδείχθηκε η Εικοσιμία, αφού επικράτησε της Α.Ε. Κεφαλονιάς με σκορ 1-0 ρεφάροντας με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Παλληξουριακό.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και στην αρχή οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές. 
Στη συνέχεια και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ομάδα της Λειβαθούς ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε σωστά μπάλα και είχε την κατοχή, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε γκολ που της έδωσε τους τρεις βαθμούς, αλλά και μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, νευρικοί χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα με αποτέλεσμα να μην είναι σε καμία περίπτωση απειλητικοί για την εστία του Κουστουμπάρδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο κάτι οι αλλαγές του Γ. Τόγια, κάτι ο αέρας που ήταν υπέρ της, σε αυτό το μέρος, κάτι η έννοια των φιλοξενουμένων να κρατήσουν το σκορ, έδωσε το δικαίωμα στους κυπελλούχους να ισορροπήσουν και κάποιες στιγμές να γίνουν και επικίνδυνοι. Μάλιστα στάθηκαν άτυχοι στην φάση που η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Όμως και πάλι ο εκνευρισμός των ποδοσφαιριστών του, ήταν ο κακός τους σύμμαχος και μάλιστα θα μπορούσε να το είχαν πληρώσει ακόμη περισσότερο.
Η κίνηση του Δ. Ζησιμάτου να φέρει τον Μπούσι μπροστά από τα δυο του στόπερ, αποδείχθηκε σοφή, αφού η άμυνα ήταν απροσπέλαστη και στο τέλος αυτή που κράτησε το μεγάλο διπλό!
Σε γενικές γραμμές η νίκη των φιλοξενούμενων ήταν δίκαιη.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
4 - 0
8
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2
1 - 1
7
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2
3 - 1
4
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2
0 - 6
0
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(3η  playoffs 2/4)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Το νέο πέρασμα του Εθνικού Κεφαλονιάς από τα Τζανάτα και τους Πρόννους και μάλιστα εύκολα, με το σκορ στο 3-0 δίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την κούπα και την άνοδο στην ομάδα του Ληξουριού.
Ομαλά και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ένα σκορ που δεν... βόλευε κανέναν και τους θέτει εκτός στόχου!
Ο πρωτοπόρος και εκτός απροόπτου πρωταθλητής  Β΄κατηγορίας Εθνικός Κεφαλονιάς
Δεύτερη έξοδος στα Τζανάτα για τον Εθνικό Κεφαλονιάς και αυτή συνοδεύτηκε με μια μεγάλη νίκη κάνοντας το ντέρμπι περίπατο, αφού επικράτησε των Πρόννων με σκορ 3-0 και πλέον μπορούμε να ψάχνουμε τον δεύτερο!
Η ομάδα του Νίκου Κουρούκλη θα πρέπει στη συνέχεια να αυτοκτονήσει για να μην είναι η φετινή πρωταθλήτρια και αυτή που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στα μεγάλα "σαλόνια", αν και πρωτοεμφανιζόμενη στον ποδοσφαιρικό "χάρτη" των νησιών μας!!
Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν όσο γινόταν, αλλά με τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες δεν ήταν εύκολο να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το τελικό 0-3.
Στο άλλο παιχνίδι της σειράς στις Κεραμειές, Ομαλά και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα άβολο και για τους δυο τελικό αποτέλεσμα 1-1. Ένα αποτέλεσμα που έθεσε τις δυο ομάδες εκτός διεκδίκησης στη συνέχεια. 
Σε γενικές γραμμές η 2η αγωνιστική έχρισε, επαναλαμβάνουμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρωταθλήτρια την Ληξουριώτικη ομάδα, τον Εθνικό Κεφαλονιάς. Οι Πρόννοι ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το όνειρο, ενώ Ομαλά - Ηρακλής θα συνεχίσουν για το γόητρο και την φανέλα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
1 - 1
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 3
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  0-3
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στα playoffs αποχωρεί από τα Τζαννάτα με το «χρυσό» τρίποντο της νίκης ο Εθνικός Κεφαλονιάς κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας του Ληξουριού, στην Α’ κατηγορία στην παρθενική της εμφάνιση στο τοπικό ποδόσφαιρο. Αυτή την φορά επί των Πρόννων με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, από την αρχή και την πρώτη παρουσία της, ήταν το φαβορί στο πρωτάθλημα των «μικρών» και το αποδεικνύει σε κάθε της αγώνα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας σε δύσκολες ή εύκολες έδρες!
Στο παιχνίδι τώρα ήταν καλύτεροι «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε 2-0 και η νίκη της σίγουρα είναι δίκαιη. Μια νίκη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου της δίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή της Β΄κατηγορίας παράλληλα με την άνοδο της στην «μεγάλη» κατηγορία!
Από την άλλη οι γηπεδούχοι του Γ. Κουρκουμέλη, σε ένα κομβικό παιχνίδι, με πολλές ελλείψεις, πάλεψαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό που βελτιώθηκαν, είχαν δυο ευκαιρίες και ένα δοκάρι, παρά την διαφορά του σκορ, αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν άφηνε πολλά περιθώρια με τα τόσα προβλήματα και βρέθηκαν πολύ νωρίς εκτός πλάνων, επαναλαμβάνουμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αν και μιλάμε για ποδόσφαιρο.
 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  1-1


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, μοιρασμένο για τις δυο ομάδες, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και οι γηπεδούχοι στο δεύτερο, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Ομαλά και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με ένα άβολο για αυτούς αποτέλεσμα 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που τους άφησε.... όνειρο την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος μένοντας πολύ πίσω βαθμολογικά από έναν εντυπωσιακό Εθνικό, ο οποίος πέρασε πάλι νικηφόρα από τα Τζανάτα, αυτή την φορά με αντίπαλο τους Πρόννους και σκορ 3-0 και πλέον είναι αδύνατον στη συνέχεια να χαθεί αυτός ο τίτλος!!
Το παιχνίδι όπως είπαμε είχε ενδιαφέρον, δύναμη, αρκετές φάσεις και πολύ πάθος, ενώ το θέαμα σε γενικές γραμμές δεν ήταν άσχημο.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2
4 - 0
10
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2
1 - 3
04
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2
1 - 2
03
4.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
2
1 - 2
01
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(3η playoffs 3/4)
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φουλ του "2" στις νίκες την 2η αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Πρώτος συνεχίζει ο Παλληξουριακός με την διαφορά στον 1 βαθμό από την Εικοσιμία και 4 από Α.Ε.Κ. 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δυο (2) και οι φιλοξενούμενοι καμία (0). Ούτε την 2η αγωνιστική είχαμε κάποια ισοπαλία.
Τέσσερις (4), ήταν οι ποδοσφαιριστές, ίδιος αριθμός με την αγωνιστική που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα.
Το "ποινικό μητρώο" αυτή την Κυριακή για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο γενικά, αφού δε είχαμε κόκκινες κάρτες στα 2 παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των playoffs. 
Επίσης, βγήκαν συνολικά, 12 κίτρινες κάρτες, μία περισσότερη από την προηγούμενη αγωνιστική!!!! Οι περισσότερες, έξι (6), στα παιχνίδια μεταξύ Παγκεφαλληνιακού - Παλληξουριακού, στις Κεραμειές και Α.Ε.Κ. - Εικοσιμίας με διαιτητές τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ε. Μενεγάτου.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες της σειράς, που διεξήχθησαν για την 2η αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
Καμία νίκη για τους γηπεδούχους, 2 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 2η αγωνιστική με τους δυο πλέον αγώνες της, ήταν καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 4 τέρματα, όσα και την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Παγκεφαλληνιακού-Παλληξουριακού (0-3) στις Κεραμειές, συνολικά 3.
Στα γκολ, οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν κάποιο, έναντι 4 των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παλληξουριακού με 4 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα του Παλληξουριακού με 0 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 0 γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, του Παγκεφαλληνιακού με 6 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, Παλληξουριακός που έχει πετύχει 2 νίκες, σε 2 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, Δεν υπάρχει στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες ο Παλληξουριακός με 0!
Λιγότερες ισοπαλίες όλες οι ομάδες 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 12!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάρτες τέτοιου χρώματος. 
Τα αξιοσημείωτα της 2ης αγωνιστικής
* Το δεύτερο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο του Παλληξουριακού 3-0 τον Παγκεφαλληνιακό, καθώς και το μεγάλο πέρασμα της Εικοσιμίας από τα Φρακλάτα 1-0 την Α.Ε.Κ.. 
* Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Παγκέ με το ίδιο σκορ 3-0, αυτή την φορά από τον Παλληξουριακό εντός έδρας.

Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι φιλοξενούμενοι την 2η αγωνιστική
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Στην κορυφή ο Εθνικός Κεφαλονιάς με +6 από τους Πρόννους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέκτησαν κάποια και οι φιλοξενούμενοι μια (1). Αυτή την αγωνιστική είχαμε και μια (1) ισοπαλία.
Πέντε (5),  ήταν οι ποδοσφαιριστές, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν και αυτή την αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σάββατο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κόκκινη κάρτα στα 2 παιχνίδια που διεξήχθησαν την 2η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, οκτώ (8) κίτρινες κάρτες, τρεις λιγότερες από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, έξι (6), στο παιχνίδι μεταξύ Α.Ο. Πρόννων - Εθνικού Κεφαλονιάς με διαιτητή τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν για την  αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
0 νίκες για τους γηπεδούχους και 1 για τους φιλοξενούμενους. Είχαμε και 1 ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους δυο αγώνες της, ήταν καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 5 τέρματα.
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Πρόννων-Εθνικού στα Τζανάτα (0-3)  συνολικά  3
Στα γκολ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τέσσερα (4) και οι γηπεδούχοι ένα (1)
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,5 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Εθνικού Κεφαλονιάς με 4 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Εθνικού με 0 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Ηρακλή, Πρόννων-Ομαλών με 1 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, των Πρόννων με 4 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Εθνικός Κεφαλονιάς που έχει πετύχει  2 νίκες σε αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, Ομαλά-Ηρακλής από 1.
Λιγότερες ήττες Εθνικός Κεφαλονιάςμε 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Εθνικός Κεφαλονιάς και Πρόννοι με 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 8!!!  
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών, αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, μιας και δεν είχαμε κάποια κόκκινη, την  των playoffs του πρωταθλήματος.
Τα αξιοσημείωτα της 2ης αγωνιστικής
* Το μεγάλο πέρασμα του Εθνικού από τα Τζανάτα που επικράτησε των Πρόννων με σκορ 3-0!!! Μια νίκη που ουσιαστικά του δίνει τον τίτλο και την άνοδο στη "μεγάλη" κατηγορία!
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας


Στον Νικόλα Κουρούκλη που φέτος ανέλαβε να οδηγήσει μια νεοφώτιστη ομάδα εκεί που ονειρεύονταν οι άνθρωποι της και φαίνεται πολύ νωρίς μάλιστα, να τα καταφέρνει και να χαρίζει στον Εθνικό Κεφαλονιάς, στην πρώτη του παρουσία στα ποδοσφαιρικά πράγματα του νησιού, κερδίζοντας με το "σπαθί" του την "κούπα" του πρωταθλητή της Β' κατηγορίας και την άνοδο του στην κατηγορία των "μεγάλων!!
Του Νικόλα με την εμπειρία και τις γνώσεις του, όπως και την πολύ δουλειά με μεράκι που κάνει, μάλλον πρέπει να του απονεμηθεί ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή!! 
*  Στην ομάδα της Εικοσιμίας, η οποία με την πλάτη στον τοίχο, πήγε στα Φαρακλάτα απέναντι στην Α.Ε.Κ., χωρίς φόβο και πάθη, αντίθετα πήγε για να παίξει ποδόσφαιρο και να πάρει τη νίκη, που από δικά της και μόνο λάθη, έχασε στην πρεμιέρα. Και πραγματικά τα κατάφερε δίκαια, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα της.
Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την πραγματικά μεγάλη επιτυχία, που βάζει την ομάδα από τη Λειβαθώ ξανά δυνατά στο κόλπο, έχει και ο προπονητής της Δ. Ζησιμάτος, που ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, τόσο για το πολύ καλό στήσιμο, αλλά και τις εύστοχες αλλαγές τόσο εσωτερικές, όσο και πάγκου.
Στον Κεφαλληνιακό του Μπάσκετ που πετάει από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα της Γ2 Ε.Σ.Κ.Α.Η. και με ένα σερί 6Χ6 οδηγεί από την αρχή την κούρσα αφήνοντας πίσω του, τους αντιπάλους του με -2 βαθμούς.
Μεγάλη και εδώ η συνεισφορά του Γ. Αντωνάτου που "κουμαντάρει" με μαεστρία την ομάδα ώστε να πανηγυρίσει στο τέλος τον τίτλο και την άνοδο στην Α1!
Στους διοργανωτές του 6ου Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου Δ. Φωκά, Κ. Φωκά και Β. Σαμόλη για την πραγματικά άρτια διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και τη μεγάλη του επιτυχία. 
Μάλιστα αυτή την φορά είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών αφού στον δρόμο των 10Km οι αθλητές που έτρεξαν ξεπέρασαν τους 310!! 
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες αλλά και όσους βοήθησαν να έχει αυτή τη μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση.
Και του χρόνου πάλι όλοι εκεί!!
Στα πλην της εβδομάδας
* Για το μπαμ που σας λέγαμε υπομονή!! Μάλλον όμως πάει για... γαργάρα μιας και.... βασίλεψε η λογική! Μπορεί να μην είναι όλα μέλι γάλα, αλλά το πράγμα .... κουμαντάρεται ακόμα. Εκτός και αν!
Άλλωστε δεν είναι και εποχές για τέτοια. Πάντως δεν θα σας αφήσουμε ανημέρωτους θα έρθει η κατάλληλη ώρα και θα σας αποκαλύψουμε..... Τώρα που τα μαθαίνουμε... Αφήστε κάτι καταφέρνουμε και εμείς.... Αν και κάποια πράγματα όταν γίνονται δημόσια δεν είναι δύσκολο να τα ακούσει το τεράστιο... αυτί μας!! Και να είστε σίγουροι ότι ακούμε πολλά.... 
Κάθε πράγμα όμως στον καιρό του.... 
Υπομονή!!!!
Σε όσους, και ήταν αρκετοί, που μας τα έψαλλαν στο τηλέφωνο για συγκεκριμένη διαιτησία, έχουμε να τους πούμε ότι συμφωνούμε μαζί τους γιατί κάποια πράγματα βγάζουν μάτια, όμως από την αρχή το ξεκαθαρίσαμε το κομμάτι διαιτησία ανήκει αλλού και εκεί πρέπει να γίνονται τα παράπονα τους!
ΑΝΔΡΕΣ
Νικηφόρο πέρασμα του ΑΣΚ από την Αλεξιώτισσα

Άλλη μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο του στα πλέι οφ της Α1 Κατηγορίας της ΕΣΚΑ-Η, πέτυχε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό της «Αλεξιώτισσας» του Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ με 69-62.
Ο ΑΣΚ βρήκε τις λύσεις του στην επανάληψη με τον Νικόλα Βαλλιανάτο, ο οποίος σημείωσε τους 23 από τους 26 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο.
Ψύχραιμοι οι Μπαχός και Κορακιανίτης στις βολές, αντέδρασαν σωστά στην πίεση που τους ασκήθηκε στο κατέβασμα της μπάλας.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί στο Αργοστόλι την Κρήνη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.
Η ομάδα μας κυνηγάει την 7η θέση που θα την φέρει στα πλέι οφ.

Η βαθμολογία
α/α

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ε.Α.Π.

45

22-1

1656-1289
2.
Παναχαϊκή

43

20-3

1591-1358
3.
Αχαγιά '82

42

19-4

1742-1499
4.
Αγυιά (4β.)

37

14-9

1629-1543
5.
Ήφαιστος Αιγίου (2β.)

37

14-9

1585-1561
6.
Αραχωβίτικα

36

13-10

1573-1555
7.
Κεφαλονιά (6β.)

32

9-14

1465-1548
8.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (5β.)

32

9-14

1473-1559
9.
Νέοι Προμηθέα (4β.)

32

9-14

1675-1697
10.
Σφήκα

31

8-15

1486-1553
11.
Ολυμπιονίκης

30

7-16

1349-1517
12.
Προφήτης Ηλίας (4β.)

29

6-17

1415-1543
13.
Κρήνη '97 (2β.)

29

6-17

1472-1640
14.
Ε.Α. Παραλίας

28

5-18

1351-1590
Η επόμενη αγωνιστική  (24η)
04/04/16
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
04/04/16
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
03/04/16
12:30
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
04/04/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ - ΑΧΑΓΙΑ 82
04/04/16
20:30
ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ - ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ.
04/04/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
04/04/16
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Εύκολη νίκη (55-38) του ΝΕΟΛ, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι με τον Υπερίωνα

Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο και για τις δύο ομάδες και αυτό είχε αντίκτυπο και στην αγωνιστική τους εικόνα. 
Ο ΝΕΟΛ, όταν αποφάσισε να πιέσει στην άμυνα και να κλέψει μπάλες, βρήκε σκορ και καθάρισε το παιχνίδι αποκτώντας διαφορά ασφαλείας που ο ΥΠΕΡΙΩΝ δεν μπορούσε να καλύψει.
Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της playmaker Παναγή Συνοδινό, ο κόουτς Μάρκος Τζουγανάτος δοκίμασε σε αυτή την θέση τον «ψηλό» Χρήστο Αραβαντινό και εκείνος τα πήγε αρκετά καλά στο ντεμπούτο του σε αυτή τη θέση. Οι «μικροί» μας αγωνίστηκαν πολλή ώρα, αφού το ματς το επέτρεπε και έδειξαν καλά στοιχεία και διάθεση να προσφέρουν.
Η βαθμολογία

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ολυμπιάδα

44

21-2

1587-1272
2.
Απολλωνιάδα (+4)

43

20-3

1516-1174
3.
Αίολος Αγυιάς (-4)

43

20-3

1536-1267
4.
Δύμη

40

17-6

1411-1258
5.
Αχαιός '47

36

13-10

1359-1305
6.
Ληξούρι (4β.)

35

12-11

1498-1449
7.
Παναχαϊκός (2β.)

35

12-11

1374-1257
8.
Ζάκυνθος

34

11-12

1320-1315
9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου

33

10-13

1287-1378
10.
Νίκη Προαστίου

32

9-14

1405-1497
11.
Κρόνος Πατρών

31

8-15

1365-1472
12.
Υπερίων Αμαλιάδας

28

5-18

1225-1480
13.
Πατρέας

23

0-23

953-1482
14.
Πύργος '99 *

18

3-12

865-1095
Η επόμενη αγωνιστική  (24η)
30/03/16
19:30
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
30/03/16
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ - ΝΙΚΗ ΑΣ
20:00
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΠΥΡΓΟΣ 99
03/04/16
14:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
30/03/16
20:00
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
30/03/16
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
03/04/16
14:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
ΑΝΔΡΕΣ
Με εντυπωσιακό ένα 4Χ4 ο Κ.Α.Ο. πρώτος και καλύτερος φουλάρει για Γ1
Συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί ο Κεφαλληνιακός επικράτησε σήμερα του Αχαϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου με σκορ 76-43 και συνεχίζει "οδηγός" στο πρωτάθλημα της Γ2 Ε.Σ.Κ.Α.Η..
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους και από την αρχή ο Κεφαλληνιακός πήρε προβάδισμα νίκης.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Κεφαλληνιακός

12

6-0

323-212
2.
Ήλιδα (4β.)

10

4-2

260-252
3.
Ίφιτος Πύργου (3β.)

10

4-2

286-275
4.
Διαγόρας Βραχνεΐκων (1β.)

10

4-2

354-288
5.
Φοίνικας Αγυιάς (1β.)

10

4-2

331-282
6.
Αστέρια Αχαΐας (2β.)

8

2-4

341-306
7.
Γαστούνη (1β.)

8

2-4

272-310
8.
Ολυμπιακός Πατρών

7

3-2

223-261
9.
Αχαϊκός

7

1-5

254-331
10.
Γαλαξίας Δεμενίκων

6

0-6

227-354
Η επόμενη αγωνιστική  (6η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
30/03/16
21:00
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΙΚΟΣ ΓΣ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ
31/03/16
19:30
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ
30/03/16
14:00
Β.ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΗΛΙΔΑ ΑΣ - ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 201
30/03/16
18:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
30/03/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ. - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ 
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου