Σάββατο, Απριλίου 16

Αγωνία μέχρι το φινάλε... Εικοσιμία - Α.Ε.Κ. 0-1


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-1
                                     
Θα τελειώσει τη Μεγάλη Τετάρτη ή πηγαίνουμε για μπαράζ;
Η κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των playoffs, αφού σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» στάθηκε όρθια στις Κεραμειές επικρατώντας της Εικοσιμίας με σκορ 1-0.
Έτσι ισοφάρισε την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και πλέον χρειάζεται μια ακόμη απέναντι στον Παλληξουριακό, είτε για να κερδίσει για 4η συνεχόμενη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας, είτε να οδηγήσει τη σειρά σε αγώνα μπαράζ. Όλα θα εξαρτηθούν την τελευταία αγωνιστική από το δικό της αποτέλεσμα αλλά και από αυτό της Εικοσιμίας.
Όμως, όπως και να έχει, πάμε σε ένα μεγάλο φινάλε με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, αφού και ο Παλληξουριακός έχει ελπίδες μαθηματικά, έστω και αν δεν είναι το φαβορί και θα παλέψει να τις εξαντλήσει μέχρι τέλους.
Στα αγωνιστικά του μεγάλου παιχνιδιού των Κεραμειών, οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και όλα έδειχναν ντέρμπι. Αρχικά οι «κιτρινόμαυροι», πιο έμπειροι πάταγαν καλύτερα και είχαν μάλιστα δοκάρι με τον Πολλάκη. Στη συνέχεια η Εικοσιμία ισορρόπησε, ήταν καλύτερη και δημιουργούσε καλές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Το θέαμα για ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι θα λέγαμε ότι στο διάστημα αυτό ήταν καλό.
Στην επανάληψη είχαμε την ίδια εικόνα, ώσπου στο 51’ η «πλάστιγγα» θα γείρει για τα καλά υπέρ των κυπελλούχων, όταν ο Μπούσι θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Ματιάτου γιατί έπαιξε την μπάλα με το χέρι.
Έτσι, οι "κιτρινόμαυροι" με αριθμητικό πλεονέκτημα και οι γηπεδούχοι να προσέχουν πλέον την άμυνα τους, δίνοντας περισσότερο χώρο στην αντίπαλο τους, θα κερδίσουν μέτρα στον χώρο του κέντρου, θα έχουν την κατοχή, αλλά και πάλι δυσκολεύονταν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κουστουμπάρδη, μέχρι που ο Εμιλιάνο με στημένο θα ξαναβάλει και μάλιστα σοβαρά την ομάδα του στην διεκδίκηση του τίτλου ή αν θέλετε του νταμπλ!
Οι φάσεις στο δεύτερο μισό ήταν πολύ λίγες για να μην πούμε ότι εκτός του γκολ δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη.
Οι γηπεδούχοι που είχαν την ατυχία μετά τον Μπούσι να χάσουν και τον Ντουκάι από τραυματισμό στο 58’,  πάλευαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το σκορ σε αυτό το επίπεδο, διεκδικώντας το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική ή σε διαφορετική περίπτωση σε έναν αγώνα μπαράζ με τον ίδιο αντίπαλο.
Συμπερασματικά η Εικοσιμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα τον τίτλο, ενώ η Α.Ε.Κ. με ψυχή και πάθος άλλαξε τα προγνωστικά και πλέον γίνεται φαβορί!
Στο τέλος η πιο όμορφη εικόνα στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι ήταν η αποχώρηση των ομάδων σε φιλικό κλίμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μείνει και στη συνέχεια όποια και αν είναι η εξέλιξη.
Επίσης ενθαρρυντικό σημείο η μεγάλη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες των Κεραμειών!
Φάσεις και γκολ
Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. στο 6’, όταν ο Λυκούδης με τον Μπαζάρογλου αλλάζουν εξαιρετικά την μπάλα έξω από την περιοχή, στη συνέχεια ο τελευταίος θα βρει κάθετα τον Πολλάκη που θα πλασάρει τον Κουστουμπάρδη που στέκεται αρκετά τυχερός, μιας και η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του.
Στο 10’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με μια δική τους καλή ευκαιρία. Ο Ντουκάι θα βρει έξυπνα τον Τανουσάι στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», όμως έγκαιρα ο Σκαμαντζούρας θα βγει και πέφτοντας στα πόδια του νεαρού ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας και απομακρύνει την μπάλα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 15’. Ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά με τον Χρ. Μινέτο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος περίπου του πέναλτι, ο Μιχ. Στεφανάτος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ με το κεφάλι, όμως ο Σκαμαντζούρας δεν αιφνιδιάζεται και θα πεταχτεί στέλνοντας την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Και πάλι οι γηπεδούχοι με τον Κορσιάνο στο 16’, μετά από πάσα του Αποστολάτου να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το απέναντι δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο Τανουσάι θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ στο 33’ όταν μετά την πάσα του Μπούσι θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και πλάγια, θα εκμεταλλευτεί ένα γλίστρημα του Μπάμπη, όμως δεν κάνει καλό κοντρόλ και η μπάλα του φεύγει άουτ.
Η Α.Ε.Κ. θα προσπαθήσει να φανεί απειλητική σε ένα μακρινό  σουτ του Λυκούδη στο 43’ που όμως μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Κουστουμπάρδης.
Στην αντεπίθεση ο Αποστολάτος θα δοκιμάσει αυτή την φορά το μακρινό σουτ αλλά δεν ανησυχεί τον Σκαμαντζούρα μιας και η μπάλα φεύγει αρκετά άουτ.
Αυτές ήταν και οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου. Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ελάχιστες, αλλά είχαμε το μοναδικό γκολ του αγώνα που φέρνει τις δυο ομάδες να ξεκινούν και πάλι από την ίδια αφετηρία.
Το πέτυχε στο 74’ με μακρινό δυνατό φάουλ ο Εμιλιάνο  στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουστουμπάρδη για το «χρυσό» 0-1!
Στη συνέχεια κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει και ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι καλό και τους φιλοξενούμενους να κρατάνε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το σπουδαίο 1-0.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
EΙΚΟΣIΜΙΑ (Δ. Ζησιμάτος): Κουστουμπάρδης, Μινέτος Χ., Ψάλτης, Τανουσάι, Ντουκάι (58’ Αλ. Πολλάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος (75’ Αντωνάτος), Μπούσι, Χρηστάτος (90+3’ Κουμαριώτης), Στεφανάτος, Γερασιμάτος.
ΑΕΚ: (Γ. Τόγιας): Σκαμαντζούρας, Στεφανάτος (63’ Βουκελάτος), Χαραλαμπόγλου, Πολλάκης, Λαμπρόπουλος, Λυκούδης, Μαλισόβας, Μπαμπης, Φωκάς, Εμιλιάνο (90+4''  Ζαμπαύτης), Μπαζάρογλου (79’ Κοσμάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου