Τρίτη, Απριλίου 19

Το δικό μου αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη...... Ο Νίκος Γιαννόπουλός γράφει για τον Γ. Αρσένη

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ
Πέτυχε πολλά πράγματα στη ζωή του ο Γεράσιμος Αρσένης. Στους τομείς της Επιστήμης, της Οικονομίας,της Παιδείας, της Πολιτικής.
Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα πολλά. Προτίμησε, όμως, να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.
Δεν ήταν πάντα κομματικά "συνεπής" και το πλήρωσε. Δεν το μετάνοιωσε ποτέ. Ήταν Κεφαλονίτης με το "κάπα" κεφαλαίο. Δεν θα πρόδιδε ποτέ τα ιδανικά του, τα "πιστεύω" του...
Μικροκομματικές συμμαχίες και συνηθισμένες αδικίες του στέρησαν το 1996 τη δυνατότητα να γίνει Πρωθυπουργός, κάτι που θα ήταν πολύ καλό για το νησί μας. Για λίγες, μόλις ψήφους... Το ξεπέρασε.
Συνέχισε να παλεύει, να μάχεται
,να βοηθά. Όχι παντού, μόνο όπου υπήρχε ανάγκη. Δεν ήταν υπέρ του "ρουσφετιού" ο Γεράσιμος. Όταν έπρεπε, όμως, ήταν παρών.
Αγάπησε πολύ την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, όλα τα Επτάνησα. Τον αγάπησαν κι αυτά. Κι ας τον πίκραναν κάποιες φορές, άνθρωποι τους οποίους ευεργέτησε.
Προσωπικά δεν θα τον ξεχάσω στα 83 του χρόνια και έχοντας κλονισμένη την υγεία να δίνει τη μάχη του κι αυτός, ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.
Και βγήκε νικητής...
Σοβαρός, στιβαρός, άνθρωπος μέχρι το τέλος. Ακριβοδίκαιος και σωστός.
............................................................................................................................................
Μεγάλη, πράγματι, η απώλειά του για το νησί μας. Δυσαναπλήρωτο το κενό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Νίκος Γιαννόπουλος 
    Αρχισυντάκτης Δελτίων Ειδήσεων ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου