Τρίτη, Απριλίου 26

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Ολοκληρώθηκαν και τα playoffs του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας που απλά πιστοποίησαν την ανωτερότητα του Εθνικού Κεφαλονιάς και την τυπική ανάδειξη του σε πρωταθλητή της κατηγορίας.
Η τελευταία αγωνιστική των playoffs και του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή και τυπικά τον Εθνικό Κεφαλονιάς. Την ομάδα που σίγουρα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν πιο ποιοτική και είχε διάρκεια σε όλη την περίοδο.
Το μόνο που δεν κατάφερε, ήταν να πετύχει το 6Χ6, δημιουργώντας ρεκόρ από την έναρξη των playoffs της Ένωσης μας, αφού τα Ομαλά δεν του το επέτρεψαν με την ισοπαλία και σκορ 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι.
Οι Πρόννοι στο τοπικό των Τζαννάτων επικράτησαν του Ηρακλή με σκορ 4-0 και έκλεισαν νικηφόρα την χρονιά, σίγουρα όμως, όχι όπως θα ήθελαν.
Στον Ηρακλή, παρά την ήττα αυτή, σίγουρα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από την κατάληψη της τρίτης θέσης , αλλά και την γενικότερα την καλή παρουσία τους, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Τέλος λοιπόν, σε ακόμη ένα πρωτάθλημα και πλέον όλες οι ομάδες σκέφτονται και προγραμματίζουν τις δράσεις τους για την επόμενη χρονιά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1 - 1
2.
Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
0 - 4
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  0-4

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, στο τοπικό των Τζαννάτων, οι Πρόννοι αποχαιρέτησαν το φετινό πρωτάθλημα με μια εύκολη νίκη απέναντι στον Ηρακλή Πρόννων και σκορ 4-0, τερματίζοντας στην 2η θέση της τελικής κατάταξης των playoffs, σε μια χρονιά που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη για την ομάδα του Γ. Κουρκουμέλη.
Έτσι, είναι αναγκασμένη πλέον, να περιμένει ακόμη μια σεζόν για να ξαναπροσπαθήσει και να διεκδικήσει τον τίτλο ανόδου στη «μεγάλη» κατηγορία.
Αντίθετα, οι τυπικά γηπεδούχοι μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι για την γενικότερη παρουσία τους, σε όλο το φετινό πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της σειράς.
 Ήταν μια ομάδα αρκετά ποιοτική για τα δεδομένα της κατηγορίας, το ίδιο ανταγωνιστική, που πάλευε σε όλα τα παιχνίδια, παίζοντας μάλιστα σε αρκετά από αυτά και καλό ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά τώρα τα αγωνιστικά του σημερινού αγώνα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι Πρόννοι, ήταν καλύτεροι, πέτυχαν από δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο και η επικράτηση τους ήταν δίκαιη.
 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1
Σε ένα μέτριο και βαθμολογικά αδιάφορο, παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Ομαλά – Εθνικός ολοκλήρωσαν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90’, μετά από εκτέλεση πέναλτι σώζοντας παράλληλα το αήττητο των πρωταθλητών!
Σε γενικές γραμμές δεν είδαμε και κανένα σπουδαίο θέαμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο ενώ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο δεύτερο και σε αυτό το διάστημα μάλιστα έγιναν πιο απειλητικοί, ισοφαρίζοντας στο τέλος, ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» ακόμη και τη νίκη αφού έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Κ. Αραβαντινό και σουτ στο δοκάρι.
Τελικά το «Χ» μάλλον πρέπει να ικανοποιεί και τους δυο, μιας και αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες και ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι.
Έτσι οι «κυανόλευκοι» του Ληξουριού από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στα «μεγάλα» σαλόνια του τοπικού ποδοσφαίρου, ενώ οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν μια νέα προσπάθεια να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν φέτος!
 
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
6
17 - 03
20
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
6
12 - 06
13
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
6
03 - 13
04
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
6
04 - 14
04
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικράτησαν στις νίκες μετά από πολύ καιρό οι φιλοξενούμενοι την 6η και τελευταία αγωνιστική
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Το "σήκωσε" και τυπικά ο Εθνικός Κεφαλονιάς
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέκτησαν κάποια (0)  και οι φιλοξενούμενοι μία (1). Αυτή την αγωνιστική είχαμε και μια ισοπαλία.
Πέντε (5),  ήταν οι ποδοσφαιριστές, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν αυτή την αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σάββατο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κόκκινη κάρτα στα 2 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 6η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, πέντε (5) κίτρινες κάρτες, εφτά (7) λιγότερες από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, τρεις (3), στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Πρόννων-Α.Ο. Πρόννων στα Τζαννάτα, με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν για την  και τελευταία αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
1 νίκη για τους φιλοξενούμενους και 0 για τους γηπεδούχους. Είχαμε και μια ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους δυο αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 6 τέρματα 1 λιγότερο από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Ηρακλή-Πρόννων στα Τζαννάτα (0-4)  συνολικά  4
Στα γκολ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν πέντε (5) και οι γηπεδούχοι ένα (1)
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Εθνικού Κεφαλονιάς με 17 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Εθνικού με 3 γκολ παθητικό.
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Ηρακλή με 3 γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, των Ομαλών με 14 γκολ παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο αήττητος και πρωταθλητής, Εθνικός Κεφαλονιάς που έχει πετύχει 5 νίκες και 1 ισοπαλία σε αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, Ομαλά 2.
Λιγότερες ήττες Εθνικός Κεφαλονιάς με 0!
Λιγότερες ισοπαλίες, Πρόννοι με 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 5. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, μιας και δεν είχαμε καμία (0) κόκκινη, στην  των playoffs του πρωταθλήματος.
Τα αξιοσημείωτα της 6ης αγωνιστικής
Η πρώτη απώλεια βαθμών στη σειρά για τον Εθνικό. "Θύτης" τα Ομαλά με το σημερινό 1-1 των Κεραμειών!
* Η άνετη επικράτηση των Πρόννων στο τοπικό ντέρμπι των Τζαννάτων επί του Ηρακλή με σκορ 4-0!
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας
* Στη μικτή ομάδα της Rengions' cup της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για την σπουδαία και πάλι εκπροσώπηση στο συγκεκριμένη διοργάνωση. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα σημασία έχει η εμφάνιση και εδώ τα παιδιά από την Κεφαλονιά στάθηκαν στο ύψος τους και μόνο από ατυχία δεν πέρασαν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Κρίμα γιατί άξιζαν να βρίσκονται στο "Γ. Καραϊσκάκης".
* Στα παιδιά της άρσης βαρών του Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «Κέφαλος», που σε κάθε τους εμφάνιση επιστρέφουν στο νησί γεμάτα μετάλλια. Για μια ακόμη φορά, τα παιδιά αυτά, μας έκαναν υπερήφανους. Μας έκαναν να νιώσουμε θαυμασμό και συγκίνηση με τα επιτεύγματα τους. Στη Πυλαία στην Θεσσαλονίκη, στο Πανελλήνιο άρσης βαρών κορασίδων, νεανίδων – παίδων, εφήβων λοιπόν τα τρία αδέλφια Γαλιατσάτου, ο Βαγγέλης, ο Γεράσιμος και η Ελευθερία μαζί με την ξαδέλφη τους Αναστασία Μεταξά γέμισαν και πάλι μετάλλια και επιτυχίες.
Θαυμάστε τι έκαναν:
Ο Βαγγέλης 2 κύπελλα και 6 χρυσά μετάλλια!!!!
Η Αναστασία 2 κύπελλα και 6 χρυσά μετάλλια!!!!
Ο Γεράσιμος 1 κύπελλο και 3 χρυσά μετάλλια!!!!
Η Ελευθερία 3 ασημένια μετάλλια!!!!
Παιδιά από ατόφιο χρυσάφι που αξίζει να στηριχθούν από όλους!
Βέβαια χωρίς την συμβολή του Νικόλα Γαλιατσάτου, προπονητή των αθλητών, δεν θα είχαν έρθει όλες αυτές οι διακρίσεις..... Συγχαρητήρια σε όλους!
* Στον Α.Ο. Φωκάτων και τον πρόεδρο του Νίκο Φωκά που και πάλι απέδειξε ότι δημιούργησε ένα σύλλογο πρότυπο που δεν σταματάει μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αγωνίζεται για τον πολιτισμό του νησιού και το αποδεικνύει κάθε φορά.
Πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος της Λακήθρας ταξίδεψε στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου και έλαβε μέρος στους εορτασμούς της εξόδου του Μεσολογγίου. 
Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα στο Νικόλα που προσπαθεί και καταφέρνει πολλά!
Στα πλην της εβδομάδας
* Οι σοβαροί τραυματισμοί των δυο παικτών της μικτής μας, της Rengions'
cup στην Εύβοια. Ο Χρ. Μινέτος και ο Γ. Πολλάκης στάθηκαν πολύ άτυχοι, αφού αποχώρησαν πολύ νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώτος με κάταγμα και ο δεύτερος με ένα πολύ μεγάλο σχίσιμο κάτω από το γόνατα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Δυο σημαντικές απώλειες για τις ομάδες τους, Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. που δίνουν την δική τους "μάχη" για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
Εμείς να ευχηθούμε περαστικά στους δυο ποδοσφαιριστές μας και το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους υγιείς και πιο δυνατοί. 


ΑΝΔΡΕΣ
Ολοκλήρωσε μία επιτυχημένη σεζόν ο Α.Σ.Κ.


Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, ηττήθηκε στην Πάτρα από την Παναχαΐκή με 77-42 και αποκλείστηκε από την συνέχεια των πλέι οφ της Α1 Ε.Σ.Κ.Α.-Η.
Ο Α.Σ.Κ., ολοκλήρωσε έτσι μια επιτυχημένη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.-Η., αν συνυπολογίσει κανείς πως κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του πρωταθλήματος στην πρώτη χρονιά του στην κατηγορία.
Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Κολυρόπουλος, έδωσε και πάλι χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά που προέρχονται από το φυτώριο της ομάδας, καθώς και χθες υπήρχαν πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών.

ΑΝΔΡΕΣ
Νέα νίκη για τον Κεφαλληνιακό.... 71-58 στην Πάτρα τον Ολυμπιακό
Με μια ακόμη νίκη, συνέχισε σήμερα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ2 Ε.Σ.Κ.Α.Η., ο Κεφαλληνιακός που επικράτησε εκτός έδρας του Ολυμπιακού Πατρών με τελικό σκορ 71-58!
Η ομάδα του Γ. Αντωνάτου σε ένα ακόμη παιχνίδι της παρουσιάστηκε σοβαρή και δυνατή, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ προσθέτοντας στο τέλος ένα επί πλέον "ροζ" Φ.Α. στην φετινή της συγκομιδή, αποδεικνύοντας παράλληλα, ότι η Γ2 κατηγορία είναι μικρή για αυτήν.
Η  βαθμολογία


Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Α.Ο. Κεφαλληνιακός

21

10-1

591-429
2.
Αστέρια Αχαΐας (5β.)

18

7-4

697-561
3.
Διαγόρας Βραχνεΐκων (4β.)

18

7-4

662-552
4.
Ήλιδα (3β.)

18

7-4

503-510
5.
Ίφιτος Πύργου (4β.)

17

6-5

518-523
6.
Φοίνικας Αγυιάς (2β.)

17

6-5

588-551
7.
Αχαϊκός (2β.)

15

4-7

506-591
8.
Ολυμπιακός Πατρών (1β.)

15

5-5

494-564
9.
Γαστούνη

14

3-8

474-564
10.
Γαλαξίας Δεμενίκων

10

0-10

395-583
Η επόμενη αγωνιστική  (12η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
27/04/16
20:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ. - ΑΧΑΙΚΟΣ ΓΣ
27/04/16
13:30
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ
27/04/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ Α.Σ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
27/04/16
20:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ
27/04/16
18:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ - ΗΛΙΔΑ ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου