Τετάρτη, Μαΐου 25

Ήττα στο τέλος για την Εικοσιμία στην Κάτω Αχαγιά 1-0 απο την Αχαϊκή (Φώτο)


ΑΧΑΪΚΗ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-0
                               
Πάλεψε η Εικοσιμία και "στρίμωξε" για 80' περίπου τους πρωτοπόρους

Αν και πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα ανασταλτικά, η Εικοσιμία δεν κατάφερε να «κλέψει» κάτι στην Κάτω Αχαγιά με αντίπαλο την πρωτοπόρο Αχαϊκή και να βάλει φωτιά στα μπαράζ ανόδου.
Τελικά με «λυτρωτή» τον Δενδρινό στο 79' η Αχαϊκή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, επικράτησε δύσκολα 1-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» της ομάδας του Δ. Ζησιμάτου πετυχαίνοντας ένα γκολ και παράλληλα προσφέροντας της ένα «χρυσό» τρίποντο που την στέλνει, μετά την ισοπαλία στην Ζάκυνθο, ένα βήμα πριν από την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Τα «καναρίνια» της Αχαγιάς ήταν καλύτερα, ενώ η Εικοσιμία στημένη πολύ έξυπνα αμυντικά προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ και ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αγγελόπουλου ο Αποσκίτης δεν μπορεί να κάνει το σουτ και έτσι χάνεται η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Στο 18’ ο Αγγελόπουλος θα βρει σε καλή θέση τον Ντάζο, όμως ο τελευταίος θα σουτάρει άστοχα.
Μια κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κουστουμπάρδη στο 21’, δεν εκμεταλλεύεται ο Αγγελόπουλος προ κενής εστίας.
Οι «κυανόλευκοι» θα απαντήσουν με την πρώτη τους ευκαιρία  σε ένα μακρινό σουτ του Ντουκάι στο 25’, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του Δρακόπουλου.
Νέο σουτ για τους φιλοξενούμενους στο 27’, αυτή την φορά του Τανουσάι, μακριά από την αντίπαλη περιοχή, μπλοκάρει ο Δρακόπουλος. 
Ο Αγγελόπουλος με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, θα βρει πολύ όμορφα τον Αποσκίτη που κάνει κακό κοντρόλ και χάνεται μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Ένα σουτ του Αγγελόπουλου στο 32’ στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Ο δραστήριος Αγγελόπουλος στο 39’ εκτελεί το φάουλ αλλά και πάλι η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Με την συμπλήρωση 45’ αγώνα η Αχαϊκή παραλίγο να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη όταν στην σέντρα του Κωστή ο Αποσκίτης θα κάνει το πλασέ από καλή θέση, όμως και πάλι η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ και την Εικοσιμία να αντέχει, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και τους γηπεδούχους να κυνηγάνε την επιτυχία ενός γκολ που θα τους απάλλασσε από το άγχος και θα έδινε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.
Έτσι στο 53’ ο Κουστουμπάρδης θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση στο κοντινό πλασέ του Καρρά και θα κρατήσει το «0» για την εστία του.
Νέα σημαντική επέμβαση του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας στο 57’, όταν θα σώσει και πάλι εντυπωσιακά, στο σουτ του Γεωργόπουλου μέσα από την περιοχή.
Σημαντική ευκαιρία θα χάσει στο 61’ ο Αποσκίτης που εξ' επαφής θα στείλει μπάλα άουτ.
Καλή ευκαιρία για την πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς στο 64’ με από ωραία ενέργεια και σουτ του Κορσιάνου που τελικά θα μπλοκάρει ο Δρακόπουλος.
Ο Καρράς στο 68’ θα πλασάρει από καλή θέση, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 79’ οι γηπεδούχοι θα κόψουν τον «γόρδιο δεσμό» της Εικοσιμίας, στην μοναδική φορά που μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουστουμπάρδη, όταν στο φάουλ του Αγγελόπουλου στην περιοχή ο Δενδρινός με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και τις καρδιές όλων στην Κάτω Αχαγιά στις θέσεις τους.
81' Πέναλτι θα ζητήσουν οι γηπεδούχοι σε μια «μονομαχία" Αγγελόπουλου - Ψάλτη, με τον διαιτητή να δείχνει θέατρο και παράλληλα κίτρινη στον ποδοσφαιριστή της Αχαϊκής.
τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι ένα σουτ του Μαντά στο 84’ που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ παράλληλα από το αριστερό δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Διαιτητής ο κ. Αλ. Δραγάτης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Πολυχρονιάδη και Θ. Γούρνια από την Ανατολική Αττική.
Οι συνθέσεις
Αχαϊκή:(Μ. Γκόφας), Δρακόπουλος, Ντάζος, Κωστής, Πετρόπουλος, Στεφανόπουλος, Δενδρινός, Βαβάτσικος (90' Λιβάνης), Γεωργόπουλος, Καρράς (75' Μαντάς), Αγγελόπουλος (87' Λιάκος), Αποσκίτης.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος),  Κουστουμπάρδης, Χρηστάτος, Τανουσάι (86’ Γρηγοράτος), Αντωνάτος (90' Καραίσκος), Ψάλτης, Αποστολάτος, Ντουκάι, Καπλάνη, Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ..
Ευχαριστούμε τους φίλους δημοσιογράφους Δ. Σαρρή και Βαγγ. Γερογιάννη για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Φώτο



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου