Σάββατο, Αυγούστου 13

Ένας ακόμη εντυπωσιακός αγώνας δρόμου, ο 28ος Λειβαθώνιος πέρασε στην ιστορία (ρεκόρ συμμετοχών)

Στην ιστορία πέρασε πριν από λίγο και ο 28ος Λειβαθώνιος αγώνας δρόμου με απόλυτη οργανωτική  επιτυχία αλλά και πολλές συμμετοχές ως ο καλύτερος όλων των εποχών!
Ο συγκεκριμένος αγώνας, που αποτελεί το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην περιοχή της Λειβαθούς και όχι μόνο, ήταν απόστασης 5 km
Αφετηρία η ιστορική ελιά του Μονόπολη στη Διασταύρωση στα Μεταξάτα.
Οι αθλητές αφού έτρεξαν μια πολύ όμορφη κυκλική και θα λέγαμε βατή διαδρομή, από Μεταξάτα, Αγία Παρασκευή, Λακήθρα, Σαρλάτα, τερμάτισαν  στο πανέμορφο σταδιάκι των Κουρκουμελάτων.
Συμμετείχαν συνολικά 216 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας, αριθμός ρεκόρ για Λειβαθώνιο αγώνα!!
Στους άνδρες 1ος όπως και πέρυσι τερμάτισε ο Γεράσιμος Γρίβας με χρόνο 18':10'', 2ος ο Μαρίνος Βαρδαραμάτος και 3ος ο Αλέξης Κούμουδος.
Στις γυναίκες 1η η Ελένη Μαυρειδοπούλου, 2η η Αγκριένσα Ντολίνσα και 3η Βάνια Σαμόλη.
Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.
Ξεχωριστή ήταν η απονομή του ειδικού βραβείου Λίλιαν Βεργωτή στον Σπύρο Μοσχόπουλος για την προσφορά του αλλά και την δράση της Ε.Ο.Δ. Κεφαλονιάς.
Τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεταξάτων κ. Αντώνης Αυγουστάτος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Σκλάβος και Διονύσης Μινέτος με τον τελευταίο μάλιστα να παίρνει μέρος και στον αγώνα μαζί με τον γιο του. 
Παρόν και ο γενικός διευθυντής του Α.Σ.Κ. κ. Θανάσης Μουίκης με τον πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών κ. Σάββα Καππάτο.
Ιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Αντώνης Κουρούκλης.
Τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με απόφαση των διοργανωτών τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις φανέλες θα διατεθούν στο Δήμο Κεφαλονιάς για την ανακαίνιση του γηπέδου Κουρκουμελάτων.
Συγχαρητήρια στους συντελεστές, ενός ακόμη επιτυχημένου Λειβαθώνιου δρόμου και ραντεβού πάλι του χρόνου, όλοι στην αφετηρία στην ελιά του Μονόπολη για το 29ο!

Αργότερα θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου