Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

Κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2016-2017..... Και οι δυο διοργανώσεις ξεκινούν με μεγάλα ντέρμπι (Φωτορεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., στα Φαρακλάτα, η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας καθώς και των αγώνων Α΄φάσης Α’ σειράς του τοπικού κυπέλλου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της περιόδου 2016-2017.
Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γεράσιμο Καραντινό παρουσία του προέδρου της Επιτροπής διαιτησίας κ. Ηλία Κουρκουμέλη, αλλά και του νέου προέδρου της Ένωσης κ. Θ. Βαλσαμή. Την όλη διαδικασία ομόρφυνε με την παρουσία της αλλά και τις άψογες επεξηγήσεις, γύρω από την διαδικασία, η γραμματέας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κα Χρ. Κοσμάτου. 
Στα Φαρακλάτα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ενωσιακού παραβρέθηκαν αρκετοί  παράγοντες - προπονητές και ποδοσφαιριστές από τα τοπικά Σωματεία.
Στην αρχή, ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό είπε ότι περιμένει μια καλή συνέχεια και συνεργασία με τα Σωματεία για τα οποία όποτε θέλουν και χρειαστούν οτιδήποτε θα είναι στη διάθεση τους και ζήτησε όλοι μαζί αγαπημένοι να υπηρετήσουν το τοπικό ποδόσφαιρο σαν μια οικογένεια. Συνεχίζοντας είπε ότι θέλει την καλοπροαίρετη κριτική η οποία σίγουρα θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου.
Θέλει επίσης, ιδέες και προτάσεις και ότι στη συνέχεια θα προσκαλέσει τα Σωματεία για μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Μίλησε ακόμη και για τα πρωταθλήματα υποδομής καθώς και τα προβλήματα των γηπέδων της Κεφαλονιάς.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γεράσιμος Καραντινός ο οποίος ευχήθηκε στα Σωματεία να έχουν μια καλή χρονιά με επιτυχίες και υγεία και αφού  εξήγησε τον τρόπο που θα διενεργηθεί η όλη διαδικασία των κληρώσεων μετέφερε... το παιχνίδι στην Κληρωτίδα.
Πρώτα ξεκίνησε αυτή του τοπικού κυπέλλου και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017
Είχε "κέφια" η κληρωτίδα και έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι 
Εικοσιμίας - Διλινάτων
Στην κληρωτίδα τοποθετήθηκαν συνολικά δεκατέσσαρες (14) ομάδες για να κληρωθούν τα εφτά ζευγάρια της πρώτης σειράς (δεν συμμετείχε η Έρυσσος).
Φέτος, όπως προαναφέραμε είχε «κέφια» η κληρωτίδα και έβγαλε το μεγάλο παιχνίδι Εικοσιμίας-Διλινάτων!
Ξεχωρίζουν επίσης οι αγώνες:
Ομαλά - Πυλαριακός, Πρόοδος Ιθάκης - Σάμη και το τοπικό ντέρμπι Ηρακλής Πρόννων - Α.Ο. Πρόννοι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Α’ Φάση – Α’ ΣΕΙΡΑ
α/α
Αγώνας
1.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες αυτής της σειράς είναι διπλοί και θα διεξαχθούν από ένας στην έδρα κάθε αντιπάλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες λόγω ελλείψεως αδειών κάποιων γηπέδων. Πιθανή ημερομηνία, αν όλα πάνε καλά, η 15η Οκτωβρίου.
ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016-2017
Αμέσως μετά σειρά πήρε αυτή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας στο οποίο μετέχουν συνολικά εννέα (9 μια λιγότερη από πέρυσι) ομάδες, αφού φέτος η Α.Ε. Κεφαλονιάς δεν δήλωσε συμμετοχή!!
Πέρυσι σημειώναμε στην ίδια στήλη με τη μη συμμετοχή των Α.Ο.Κ.Ι-Παπυργιακού:
......Σημεία των καιρών; Το ποδόσφαιρο μας παίρνει την κατιούσα; Το μέλλον θα δείξει! Το θέμα είναι ότι το τοπικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν δυο από τις πιο ιστορικές του ομάδες.
Δυστυχώς και φέτος μια από τα ίδια έχουμε, αφού όλο και λιγοστεύουν οι τοπικές ομάδες. 
Ένα πρωτάθλημα εννέα ομάδων, σε γήπεδα ακατάλληλα ή  κλειστά, χωρίς ικανό αριθμών διαιτητών και αρκετούς υπερήλικες!! 
Πραγματικά κάθε χρόνο και χειρότερα! 
Και εδώ ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Καραντινός αφού εξήγησε το σύστημα της διαδικασίας ξεκίνησε την κλήρωση, θυμίζοντας κάτι από Chambions League, αφού οι ομάδες μπήκαν στα μπαλάκια ονομαστικά και όχι αριθμητικά, όπως συνέβαινε παλαιότερα. 
Πριν την διαδικασία δόθηκαν κλειδάριθμοι στις 2 ομάδες που χρησιμοποιούν τον Άγιο Αντώνη, Παλληξουριακό και Εθνικό Κεφαλονιάς, ώστε να γίνεται ένας αγώνας κάθε εβδομάδα εκεί για να μην επιβαρύνεται ο φυσικός χλοοτάπητας.
Οι ημερομηνίες δεν μπορούν να καθοριστούν αφού υπάρχει, όπως προαναφέραμε το πρόβλημα της αδειοδότησης κάποιων γηπέδων.
Στη συνέχεια οι εννιά (9) ομάδες τοποθετήθηκαν στην κληρωτίδα όπου είχαμε το παρακάτω πρόγραμμα:
Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2016-2017
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
-.
Ρεπό:Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα έχει ρεπό.
Να αναφέρουμε ότι η διοίκηση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. πρόσφερε και ένα καλό δώρο στις ομάδες της δύναμης της, αφού τους δόθηκαν από έξι μπάλες, ενώ ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι το ίδιο θα γίνει και για τα τμήματα των υποδομών. Μια καλή κίνηση. Μπράβο!!
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου