Σάββατο, Οκτωβρίου 29

Ισοπαλία στις Κεραμειές.... Φωκάτα - Εθνικός 2-2........ Πρόκριση της ομάδας της Λακήθρας (Ανανεωμένο)

Το απόγευμα του Σαββάτου στις Κεραμειές, σε ένα παιχνίδι που δεν πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας, για το φαβορί της πρόκρισης, η οποία αποδείχθηκε ότι είχε κριθεί στον Άγιο Αντώνη, τα Φωκάτα πέρασαν στον επόμενο γύρο με ισοπαλία και σκορ 2-2.
Εκείνο που σίγουρα κανείς δεν πρόβλεψε, εκτός από τα παιδιά και τον προπονητή του Εθνικού, ήταν η απόδοση της ομάδας του Νικόλα Κουρούκλη.
Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο από τους γηπεδούχους, είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και για 40’ προβλημάτισε τον αντίπαλο του, αφού ήταν μπροστά στο σκορ 1-0, ενώ μπορούσε να ήταν και 2-0.
Στο σημείο εκείνο, ο Κανάκης «λύτρωσε» την ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και ουσιαστικά της χάριζε την πρόκριση.
Στο δεύτερο, το παιχνίδι έγινε μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις και φτωχό σαν θέαμα.
Το τελικό 2-2 ίσως γλυκαίνει κάπως την πίκρα του αποκλεισμού των φιλοξενουμένων, που η σημερινή τους απόδοση πρέπει να γίνει παρακαταθήκη για τη συνέχεια και τη συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Όσο για τους γηπεδούχους, η πρόκριση ήταν το ζητούμενο και το κατάφεραν, επομένως μπορούν να νοιώθουν ικανοποιημένοι για αυτό.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 18’ μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Ι. Κατσιβέλη στην περιοχή, θα φέρει τον Τορομάνι απέναντι στον Γιαννά που πραγματοποιούσε έξοδο, με τον τελευταίο να τον πλασάρει ιδανικά για το 0-1. Ένα γκολ που έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Ληξουριού.
Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, στο 23’ θα χάσουν πολύ σημαντική ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Ρεμούντης ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά, θα βρει συρτά στην περιοχή το Ι. Κατσιβέλη με τον τελευταίο να μην κάνει καλό πλασέ και η μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Γιαννά.
Στο 35’ και πάλι η ομάδα του Ληξουριού θα απειλήσει, όταν στο μακρινό φάουλ του Μαυροειδή, ο Γιαννάς δεν συγκρατεί την μπάλα, που τελικά μπλοκάρει στη συνέχεια με διπλή προσπάθεια.
Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων στο επόμενο λεπτό και στην πρώτη τους καλή φάση στο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα ο Αποστόλου θα βρει με παράλληλη πάσα στην περιοχή τον Κανάκη και ενώ αυτός, ήταν έτοιμος για το 1-1, σαν από μηχανής θεός, θα πεταχτεί ο Σιμωτάς στην πορεία της μπάλας, θα κοντράρει στο πόδι του και έτσι θα σωθεί η ομάδα του από την ισοφάριση.
Στο 41’ όμως η ομάδα της Λακήθρας θα σταθεί πιο τυχερή αφού θα ισοφαρίσει σε 1-1, μετά την εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή του Κανάκη και πλασέ στην απέναντι γωνία του Λαδά.
Νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 44’, με τον Τοζάι να εκτελεί το φάουλ από αριστερά στην περιοχή, εκεί ο Τορομάνι θα πιάσει μια κεφαλιά που ουσιαστικά γίνεται πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρεμούντη, όμως η κεφαλιά του νεαρού ποδοσφαιριστή θα περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννά.
Έτσι ισόπαλες τις δυο ομάδες με σκορ 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν αρκετά ανιαρό, χωρίς τον ρυθμό του πρώτου μισού και λίγες φάσεις, ώσπου στο 72’ ο Αποστόλου θα βρει τον Αλεξάτο αμαρκάριστο, λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του τελευταίου, θα καταλήξει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Λαδά.
Στο 76’ οι γηπεδούχοι, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, θα βάλουν οριστικά τέλος στο παιχνίδι της πρόκρισης, όταν ο Ζαμπαύτης με πολύ μακρινό σουτ, κάτι σαν γέμισμα, θα αιφνιδιάσει τον Λαδά, με την μπάλα να του ξεφεύγει από τα χέρια να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1 υπέρ της ομάδας του Δ. Γαρμπή.
Ο Τοζάι στο 79’, εκτελεί από αριστερά και πλάγια απ’ ευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τρίκαρδου.
Στο 84’ σε μια ίδια εκτέλεση, από το ίδιο σημείο και τον ίδιο εκτελεστή, οι φιλοξενούμενοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αφού η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Τρίκαρδου για το τελικό, όπως αποδείχθηκε 2-2.
Η τελευταία φάση στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 86’, με τον Παγουλάτο να βρίσκει έξυπνα τον Τασιούλη στα όρια της περιοχής, όμως το σουτ που επιχειρεί ο αμυντικός των Φωκάτων, αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Λαδά και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς του.
Έτσι το τελικό 2-2 φέρνει τα Φωκάτα στον επόμενο γύρο του θεσμού και στις «7» τυχερές ομάδες που θα μπουν στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκος και Σπ. Χρηστάτος.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Γιαννάς (78’ Τρίκαρδος), Μάστορας, Πολυδωράτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (59’ Αλεξάτος), Ζαμπαύτης, Κανάκης, Αποστόλου, Σαλαπάτας (66’ Παγουλάτος), Τασιούλης, Λιπιάτος.
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Λαδάς, Μαλλιώρης, Τορομάνι (71’ Γιακουμάτος), Μαυροειδής, Σιμωτάς, Παρίσης (46’ Αραβαντινός Ζαφ.), Αντωνάτος, Ρεμούντης, Κατσιβέλης Ι., Τοζάι, Μπάμπης. 
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου