Κυριακή, Οκτωβρίου 2

Αποθέωση Αργύρη Καμπούρη και των παλαιμάχων του "θρύλου" πριν από λίγο στο κλειστό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» το  φιλικό παιχνίδι, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ της ομάδας των παλαιμάχων του Κεφαλληνιακού και της αντίστοιχης του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα coachbasketball.gr, με τη συνδρομή της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και του Κεφαλληνιακού.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο σκοπός του πέτυχε απόλυτα, αφού στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου συγκεντρώθηκαν, πολλά τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ρουχισμός, τα οποία με την φροντίδα του φιλόπτωχου ταμείου της Ι.Μ. Κεφαλληνίας θα διατεθούν σε άπορους συμπατριώτες μας που έχουν την ανάγκη τους.
Παράλληλα με τον παραπάνω σκοπό, στόχος των διοργανωτών ήταν και η προσέγγιση νεαρών αθλητών κοντά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και από ότι φάνηκε τα κατάφεραν.
Πραγματικά μια πολύ καλή  διοργάνωση από τους διοργανωτές και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όπως φυσικά, στην Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός Πειραιά για τα δώρα της, τους χορηγούς του αγώνα και στις δυο ομάδες των παλαιμάχων Ολυμπιακού – Κεφαλληνιακού που συμμετείχαν σε αυτόν και ξανάφεραν στις μνήμες, ιδιαίτερα στου παλαιότερους, εικόνες που ζήσαμε στο παρελθόν και μας έκαναν υπερήφανους, κάθε μια από την σκοπιά της!
Τα ιερά «τέρατα» της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης και του Θρύλου, έκλεψαν την παράσταση, και τον κόσμο που είχε κατακλύσει το κλειστό, να τους αποθεώνει και να τους καταχειροκροτεί για το θέαμα που πρόσφεραν στο παρκέ. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο την αποθέωση γνώρισαν άπαντες, με τον Αργύρη Καμπούρη όμως, να γίνεται ο αγαπημένος της κερκίδας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζονται μαζί του. 
Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της ιστοσελίδας coachbasketball.gr, στους Σάκη Δέλιο και Σάκη Σταρέντζη, στους αθλητές, χορηγούς και φιλάθλους που βοήθησαν αυτόν το ιερό σκοπό.
Τα τρόφιμα και ο ρουχισμός που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του φιλόπτωχου ταμείου της Ι. Μ. Κεφαλληνίας.
Να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της διοργάνωσης υπήρχε και μια φανέλα του Βασίλη Σπανούλη με τις υπογραφές των συμπαικτών του η οποία και δημοπρατήθηκε.
Τελικά πλειοψήφησε ο φίλαθλος Θ. Αλυσανδράτος, δίνοντας για αυτή το συνολικό ποσό 160 €.
Στη διάρκεια του ημιχρόνου, σε μια πραγματικά μεγάλη αποθέωση, για τον "τίμιο γίγαντα" Αργύρη Καμπούρη, όταν μέσω Videowall, παίχθηκαν τα τελευταία δευτερόλεπτα και οι επιτυχημένες βολές, που μας χάρισαν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 1987, με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του θρύλου να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του.
Αμέσως μετά έγιναν και κάποιες βραβεύσεις από την διοίκηση του Κεφαλληνιακού. Συγκεκριμένα στην ομάδα του Ολυμπιακού για την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό και στη συνέχεια σε έναν άνθρωπο, που έχει συνδέσει το όνομα του με την παλαιότερη, αλλά και τη νεότερη ιστορία του Συλλόγου, τον Δημήτρη Σταθούλη, για την προσφορά του.

Την ίδια στιγμή παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου πρόσφεραν δώρα με τοπικά προϊόντα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, που ελάχιστη σημασία έχει, όπως ανέφερε και ο Α. Καμπούρης.... "ούτε το σκορ ούτε το και τελικό και το αποτέλεσμα ενδιαφέρει, αλλά η εικόνα με τα πολλά μικρά παιδάκια στο παρκέ του κλειστού, που είναι το μέλλον του αθλήματος". Για την ιστορία και μόνο οι παλαίμαχοι του «Θρύλου» επικράτησαν σχετικά εύκολα των γηπεδούχων του Κεφαλληνιακού, με σκορ 51-91.
Τα δεκάλεπτα:13-18, 15-30, 19-23, 14-20.
Κεφαλληνιακός:(Απ. Δαμκαλής-Έφορος Διον. Αγιανδρίτης), Σπανός, Σολδάτος, Ρουχωτάς, Αλεβιζόπουλος, Παπαδάτος (C), Τζωρτάτος Σπ., Αντωνάτος, Κατσιγιάννης,  Τσιλιμιδός,  Καλογηράτος,  Αποστολάτος,  Πολλάτος,  Σταθούλης, Πετράτος, Μωραίτης,
Ολυμπιακός:Καμπούρης, Παπαχριστόπουλος, Σαμπάνης, Παναγιωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Κρεμπούνης, Κουκής, Παραγιός, Βούκσεβιτς, Ντάκουλας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του Νομού κ. Αφρ. θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού-αθλητισμού κ. Ε. Κεκκάτος, οι Δ.Σ. κ.κ. Ηλ. Κουρκουμέλης, Σπ. Σαμούρης και Διον. Μινέτος, ο πατ. Ιωάννης Μεσσολωράς, η κ. Ελ. Γραικούση από το φιλόπτωχο ταμείο της Ι. Μ. Κεφαλληνίας, ο νυν και τέως πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ.κ. Θ. Βαλσαμής και Β. Μαζαράκης αντίστοιχα και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και Κ.Ε. της ίδιας Ένωσης κ. Γ. Καραντινός.
Το παρόν ακόμη έδωσαν και οι πρώην πρόεδροι της ομάδας κ. Τάκης Πετράτος και Διον. Τζωρτζάτος.
την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία ο Σάκης Δέλιος.
Το σπουδαίο αυτό γεγονός κάλυψε και η δημόσια τηλεόραση μέσω της ΕΤ1 και του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου κ. Νίκου Γιαννόπουλου.
** Να αναφέρουμε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει, όπως έλεγαν, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την διήμερη παρουσία της στο νησί, τις ομορφιές του, αλλά και την καταπληκτική φιλοξενία των διοργανωτών.
Σε λίγο θα ακολουθήσει πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου