Κυριακή, Νοεμβρίου 27

"Έσπασε" τα δοκάρια η Σάμη.... τη νίκη τα Φωκάτα των "δέκα" με 1-0


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Φωκάτα στο τέλος, αν και αγωνίζονταν με «δέκα», πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια άτυχη Σάμη (είχε τρία δοκάρια) και βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμα της Εικοσιμίας.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ κάλο ρυθμό και αρκετές καλές στιγμές, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων που έδειχναν, να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν να προσπαθούν να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους.
Στο δεύτερο, ο ρυθμός έπεσε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην δύναμη και το πάθος.
Όλα έδειχναν ότι όποιος κατάφερνε να πετύχει το γκολ θα έφευγε νικητής από τον αγωνιστικό χώρο.
Τα Φωκάτα, αν και έμειναν με παίκτη λιγότερο, περισσότερο από 35', έδειξαν πάθος, και θέληση παίρνοντας τελικά, τους τρεις βαθμούς και μια νίκη που εκτός των βαθμών είναι σίγουρο ότι θα τους δώσει καλή ψυχολογία, για την δύσκολη συνέχεια.
Αντίθετα η Σάμη, γνώρισε ακόμη μια ήττα, που την αφήνει πολύ πίσω, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρει και τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει κάθε ματς, από εδώ και πέρα σαν να είναι τελικός, αν θέλει να προλάβει.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή στιγμή για την Σάμη στο 20’. Ο Νικολοβιέννης θα βρεθεί τετ α τετ με τον Γιαννά όμως ο τελευταίος, αποκρούει την μπάλα που στη συνέχεια καταλήγει πλάγιο.
Άλλη μια καλή στιγμή στο 23’, όταν ο Περιβολάρης θα εκτελέσει απευθείας το κόρνερ και τον Γιαννά και πάλι να αποκρούει ενστικτωδώς με την μπάλα να καταλήγει και νέο κόρνερ.
Στο 32’ ο Κοσμάτος θα εκτελέσει απευθείας το φάουλ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, αφού καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννά, που θα σταθεί τυχερός.
Νέο δοκάρι για τον Περιβολάρη μετά το διαγώνιο σουτ, από πλαγιά θέση.
Χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός θα πέσει, με αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστες καλές στιγμές.
Στο 50’ ο Ζαμπαύτης θα κάνει ένα καλό σουτ έξω απ την περιοχή, με τον Φλαμιάτο να πέφτει και να αποκρούει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 55' τα Φωκάτα θα μείνουν με δέκα παίκτες, έπειτα από την αποβολή του Χρίστο Σ. με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο μαρκάρισμα.
Ο Κοσμάτος στο 73’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα θα καταλήξει για τρίτη φορά στο παιχνίδι, στο οριζόντιο δοκάρι.
Η λύτρωση για τα Φωκάτα θα έρθει στο 85’.
Ο Ζαμπαύτης θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Αποστόλου θα πιάσει μια ωραία κεφάλια, από το ύψος της μικρής περιοχής και θα πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το 1-0 της ομάδας του, δίνοντας της έτσι, το δεύτερο φετινό τρίποντο σε τρεις αγώνες!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(---), Γιαννάς, Φωκάς Ε., Πολυδωράτος, Χρίστο, Ντουκάι, Αραβαντινός, Ζαμπαύτης, Κανάκης (Ψιμούλης), Αποστόλου, Αλεξάτος (Συνοδινός), Σαλαπάτας (Σελενίτσα).
Σάμη:(---), Φλαμιάτος, Ποταμιάνος (Τζιώλλος), Βιτωράτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Μωραίτης Ν. (Καλιβωκάς Γ.), Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Μιχαλάτος (Γιαννάτος), Περιβολάρης, Λογκόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου