Τρίτη, Νοεμβρίου 22

Αύριο Τετάρτη 23/11 οι προημιτελικοί αγώνες του τοπικού κυπέλλου


Συνέχεια αύριο Τετάρτη 23/11, στο τοπικό κύπελλο και τους πρώτους προημιτελικούς αγώνες της Α' φάσης.
Συμμετέχουν έξι ομάδες που αποτελούν και τα τρία αυριανά «ζευγάρια». Τα Ομαλά ως γνωστό, έχουν περάσει στους ημιτελικούς χωρίς αγώνα, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Πρόννων – Σάμης. 
Ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι στις Κεραμειές ανάμεσα στον καταπληκτικό μέχρι στιγμής Παγκεφαλληνιακό και τα αήττητα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, Διλινάτα.
Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα υπόλοιπα δυο, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, όπου ο πρωτοπόρος στην Α’ κατηγορία Παλληξουριακός φιλοξενεί τα Φωκάτα, αλλά και στα Τζαννάτα με τους Πρόννους της Β’ κατηγορίας, να φιλοξενούν με τη σειρά τους την Σάμη.
Οι αγώνες αυτής της σειράς είναι διπλοί και οι επαναληπτικοί δεν έχουν ορισθεί για το πότε θα διεξαχθούν. Από τη σειρά αυτή θα προκριθούν στους ημιτελικούς τρεις ομάδες, με τα Ομαλά, όπως προαναφέραμε στη συνέχεια να συμπληρώνουν την 4αδα των ημιτελικών!
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Τετάρτη   23-11-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Φωκάτα
Κιόσης
Κώστας
Μυρσίνιας Γ.
Σούλα Ε.
2.
Τετάρτη   23-11-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Σάμης
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Θανάσης Ε.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
3.
Τετάρτη   23-11-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο. Διλινάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Καραίσκος Απ. Κομητόπουλος Π.
    
Ας δούμε το «μενού» της ημέρας κατά χρονολογική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Τετάρτη 23-11-2-16

Με το παιχνίδι Παλληξουρακού – Φωκάτων, θα συνεχιστεί το τοπικό κύπελλο και τους προημιτελικούς αγώνες της σειράς. Αγώνας που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 3 μ.μ., στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι.
Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τους πρωτοπόρους γηπεδούχους του Σπ. Παπαδάτου να επιδιώκουν μια καθαρή νίκη που θα κάνει τον επαναληπτικό πιο εφικτό, σε σχέση με την πρόκριση τους, στον επόμενο γύρο και τους ημιτελικούς, αφού η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένας από τους φετινούς τους στόχους.
Σίγουρα πολύ ενισχυμένοι και αρκετά ποιοτικοί είναι ένα από τα φαβορί και θα προσπαθήσουν παράλληλα με μια καλή εμφάνιση να το αποδείξουν.
Από την άλλη η ομάδα του Διον. Γαρμπή με πολύ καλή παρουσία μέχρι τώρα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και τον ίδιο τον θεσμό, θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά, (μετά την νίκη και μετέπειτα πρόκριση της, απέναντι στο Εθνικό Κεφαλονιάς), στο Ληξούρι με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα της δίνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό των Κεραμειών.
Σίγουρα το έργο τους απέναντι σε έναν τόσο δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο θα είναι αρκετά δύσκολο, όμως θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Αναμένουμε ένα θεαματικό παιχνίδι από δυο καλές ομάδες και γιατί όχι και αρκετά γκολ.
Ας δούμε πως έφθασαν ως εδώ οι ομάδες:
Παλληξουριακός: Με δυο πολύ εύκολες νίκες επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, 6-1 στον Άγιο Αντώνη και 6-0 στο Δημοτικό των Κεραμειών. Έτσι προκρίθηκε με δυο νίκες και συνολικά 12-1 τέρματα.
Φωκάτα: Με μια νίκη 3-1 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με τον νεοφώτιστο Εθνικό και μια ισοπαλία στις Κεραμειές με σκορ 1-1. Έτσι προκρίθηκε στην φάση αυτή, με συνολικά τέρματα 3-2!
    
Την ίδια ώρα στα Τζαννάτα και στο Δημοτικό της περιοχής, οι Πρόννοι φιλοξενούν την Σάμη, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.
Τις ομάδες μπορεί να χωρίζουν δυο ολόκληρες κατηγορίες, όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ότι έχουμε παρακολουθήσει στους προηγούμενους αγώνες του θεσμού, αλλά και στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν, μας κάνει επιφυλακτικούς για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αν και οι Σαμικοί βρίσκονται ένα σκαλί παραπάνω στα προγνωστικά μας.
Η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη, βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, με καλές μέχρι τώρα εμφανίσεις.
Αυτή του Κ. Βιτωράτου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και με δυο, εντός έδρας ήττες, η είσοδος στην 4αδα τίθεται σε αμφιβολία. Έχει βέβαια και μια νίκη στην Ιθάκη απέναντι όμως, στον αδύναμο Οδυσσέα με σκορ 5-0.
Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με στόχο το καλό αποτέλεσμα που θα τους δίνει ελπίδες στη συνέχεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι με στόχο να «καθαρίσουν» από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση και να κάνουν ευκολότερο τον επαναληπτικό στο Ενωσιακό.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι αρκετά δυνατό, σε έναν δύσκολο από πολλές απόψεις αγωνιστικό χώρο, εδώ οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν, αυτόν τον ευνοϊκό, για αυτούς παράγοντα στο παιχνίδι, πιστεύοντας ότι θα κρατήσει την αγωνία και το ενδιαφέρον για όλο το 90λεπτο, κάνοντας επίσης ενδιαφέροντα τον επόμενο αγώνα στα Φαρακλάτα.
Ας δούμε πως έφθασαν ως εδώ οι ομάδες:
Πρόννοι: Με δυο νίκες επί του «συντοπίτη» τους Ηρακλή Πρόννων, 4-1 και 6-0 στο γήπεδο των Τζαννάτων. Έτσι προκρίθηκαν με δυο νίκες και συνολικά 10-1τέρματα.
Σάμη: Με μια νίκη 3-1 στο Βαθύ με την τοπική Πρόοδο και μια ήττα στα Φαρακλάτα με σκορ 1-0. Έτσι προκρίθηκε με τα εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην Ιθάκη και συνολικά 3-2 τέρματα!
    
Τέλος, η αγωνιστική με τους πρώτους αγώνες των ομάδων, θα ολοκληρωθεί επίσης, την ίδια ώρα, αυτή την φορά με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά και γενικότερα της σειράς στο Δημοτικό των Κεραμειών, ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ομάδες φέτος, τον Παγκεφαλληνιακό και τα Διλινάτα.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι χωρίς προγνωστικά και τους δυο «μονομάχους» να διατηρούν τις ίδιες πιθανότητες για την πρόκριση τους, στους ημιτελικούς τους θεσμού, συνεχίζοντας τον έναν από τους δυο φετινούς στόχους τους.
Περιμένουμε να διεξαχθούν δυο παιχνίδια με πολύ αγωνία, ποιότητα και ενδιαφέρον, αφού στο πρώτο δεν αναμένουμε να ξεκαθαρίσει οριστικά την  ομάδα που θα περάσει ή αν θέλετε αυτή που θα αποχαιρετήσει, τον έναν από τους δυο φετινούς της στόχους.
Και οι δυο ομάδες φέτος, παρουσιάζονται ισχυρές και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους πείθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Ο Παγκέ με δυο νίκες απέναντι σε Οδυσσέα και Σάμη, αλλά και και μια σημαντική ισοπαλία στο Ληξούρι, βρίσκεται στην κορυφή, συγκάτοικος των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής και δείχνει ικανός για όλα!
Όμως και τα Διλινάτα, με πολύ καλή μέχρι τώρα παρουσία και με δυο εκτός έδρας νίκες, στο Ληξούρι με τον Εθνικό και στις Κεραμειές με την Εικοσιμία, δείχνουν και αυτά, ότι μπορούν να επιστρέψουν στην κορυφή του τοπικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 περιόδους αλλά και να επαναλάβουν την προπέρσινη κατάκτηση του τοπικού κυπέλλου!
Ας δούμε πως έφθασαν ως εδώ οι ομάδες:
Παγκεφαλληνιακός: Με δυο νίκες επί του Οδυσσέα 7-0 στις Κεραμειές και 1-0 στο Βαθύ της Ιθάκης. Έτσι προκρίθηκε με δυο νίκες και συνολικά 8-0 τέρματα.
Διλινάτα: Με μια ήττα 1-2 στις Κεραμειές με την Εικοσιμία και μια νίκη επί της ομάδας της Λειβαθούς στα Φαρακλάτα με σκορ 1-0. Έτσι προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε και συνολικά 2-2 τέρματα!


** Να θυμίσουμε εδώ ότι τα Ομαλά έχουν περάσει στους ημιτελικούς χωρίς αγώνα, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή Πρόννων – Σάμης
    
Η επόμενη αγωνιστική 
(Επαναληπτικοί)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου