Δευτέρα, Νοεμβρίου 7

Έφυγαν με το "2" από τον Άγιο Αντώνη τα Διλινάτα


Τα Διλινάτα ξεπέρασαν το δύσκολο εμπόδιο του Εθνικού Κεφαλονιάς, σήμερα στον Άγιο Αντώνη, επικρατώντας των γηπεδούχων με σκορ 3-2, κάνοντας παράλληλα, καλό ποδαρικό με το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσουν τον άπειρο και νεοφώτιστο στην Α’ κατηγορία Εθνικό. Και το κατάφεραν αφού θα πετύχουν το γρήγορο 0-1. Στη συνέχεια και μετά την ισοφάριση σε 1-1, θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 1-3 και παρά την μείωση από τους γηπεδούχους στο 72’  σε 3-2, θα το κρατήσουν μέχρι το τέλος και θα φύγουν από το Ληξούρι, με μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.
Αγωνιστικά ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον και συνολικά πέντε τέρματα.
Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν την ισοφάριση, όμως δεν το κατάφεραν, αφού δέχθηκαν το 1-3 ύστερα από πέναλτι του Χρ. Τζωρτζάτου στο 54’.
Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, ανέβηκαν επιθετικά, αλλά το μόνο τελικά που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3. Γεγονός είναι ότι οι νεοφώτιστοι δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι και το πάλεψαν πολύ.
Φάσεις και γκολ  
Μόλις στο 2' ένα καλό σουτ του Ρεμούντη από το ύψος της περιοχής αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Ντερβισάι.
Τα Διλινάτα στο 14΄ θα προηγηθούν 0-1 με απ’ ευθείας  εκτέλεση φάουλ του Κ. Τζωρτζάτου, κάτι σαν κόρνερ από δεξιά και κακός υπολογισμός, του κατ΄ανάγκη τερματοφύλακα Λαδά με την μπάλα θα καταλήγει στη δεξιά του γωνία.
Οι γηπεδούχοι όμως στο 33’ θα ισοφαρίσουν σε  1-1. Ο Τοζάι από δεξιά και πλάγια, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα δει τον αμαρκάριστο Τορομάνι και θα βγάλει μια σέντρα ακριβείας με τον τελευταίο, να μην αστοχεί και με μια ωραία κεφάλια στην απέναντι γωνία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντερβισάι.
Στο 37' οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν και πάλι με 1-2, μετά από σύγχυση στο κέντρο, ο Εμιλιάνο θα κερδίσει την μπάλα και με μια κούρσα από αριστερά, θα βγει τετ-α-τετ με Λαδά, ο οποίος προσωρινά κάνει μια μεγάλη επέμβαση, άλλα στην επαναφορά, καταλήγει και πάλι στον επιθετικό των Διλινάτων, ο οποίος αυτή την φορά θα την στείλει στα δίχτυα.
Στο 52’ ο διαιτητής κ. Μαγουλάς υποδεικνύει πέναλτι, που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, για επιθετικό φάουλ. Την εκτέλεση τελικά αναλαμβάνει ο Χρ. Τζωρτζάτος που ευστοχεί για το 1-3.
Οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να μειώσουν στο 79’ σε 2-3 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τοζάι από αριστερά της μεγάλης περιοχής.
Ένα σουτ του Αντωνάτου στο 81’ θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Ντερβισάι.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί για τα Διλινάτα για να "κλειδώσουν" τη νίκη στο 83', όταν ο Χασάι θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί τετατετ με τον Λαδά, όμως τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο Μαυροειδής και διώχνει τον κίνδυνο για την εστία του.
Τελευταία φάση του παιχνιδιού στις καθυστερήσεις, με ένα φάουλ και πάλι εκτελεσμένο από τον Τοζάι, που θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των Διλινάτων.
Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τα Διλινάτα να παίρνουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και τους γηπεδούχους να κρατούν την καλή τους εμφάνιση που τους ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Λαδάς, Γιακουμάτος, Μαλλιώρης (46’ Αραβαντινός Ζαφ.), Μαυροειδής, Σιμωτάς, Αντωνάτος, Ρεμούντης, Κατσιβέλης Ι., Τορομάνι, Τοζάι, Μπάμπης. 

Διλινάτα:(------),Ντερβισάι Παπαναστασάτος Χρ., Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Χασάι, Τζωρτζάτος Διον. (25’ Χριστόπουλος), Αναλυτής Γ. (76’ Δρόσος), Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (65’ Κατσούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου