Τρίτη, Νοεμβρίου 22

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος της 3ης αγωνιστικής της Α' τοπικής κατηγορίας, με λιγότερα γκολ από την προηγούμενη, αλλά πολύ καλό θέαμα και ενδιαφέρον, συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Έπιασαν κορυφή Παλληξουριακός-Παγκεφαλληνιακός.
Με την διεξαγωγή των τριών, από τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 3η αγωνιστική ημέρα του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Το Σάββατο το πρωί, στις Κεραμειές, τα Φωκάτα πήραν την πρώτη τους φετινή και αρκετά εύκολη νίκη, απέναντι στον Οδυσσέα της Ιθάκης που παραμένει άποντος, με σκορ 4-0.
Οι γηπεδούχοι ανάσαναν βαθμολογικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να προβληματίζουν, όντας στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και στο τοπικό ντέρμπι ο νεοφώτιστος στην Α’ κατηγορία Εθνικός Κεφαλονιάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον δυνατό Παλληξουριακό, αφού γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα με σκορ 2-0. Μια ήττα φυσικά εντός προγράμματος που ουσιαστικά δεν αλλάζει τα πλάνα του Νικόλα Κουρούκλη και των ανθρώπων της ομάδας.
Με τη νίκη τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν κορυφή, συγκάτοικοι του Παγκεφαλληνιακού.
Τέλος ο Παγκεφαλληνιακός παραμένοντας αήττητος για 3η αγωνιστική ήταν ο μεγάλος νικητής στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Σάμη στα Φαρακλάτα, επικρατώντας σχετικά χωρίς δυσκολία με σκορ 1-0.
Η επιτυχία του αυτή, φέρνει την Αργοστολιώτικη ομάδα στην κορυφή της Α’ κατηγορίας, αντίθετα στους Σαμικούς έντονο προβληματισμό!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
4 - 0
2.
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 2
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
0 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική τους σειρά ....
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  4-0
Με τον αγώνα ανάμεσα στα Φωκάτα και τον Οδυσσέα Ιθάκης, το Σάββατο πρωί, στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας. 
Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι, καλύτεροι, πιο ποιοτικοί και έχοντας την απόλυτη κατοχή, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να εξασφαλίσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, θα λέγαμε άνετα, με το σκορ στο 4-0. Ένα τρίποντο που θα φέρει παράλληλα χαμόγελα και αισιοδοξία για τη συνέχεια στην ομάδα του Δ. Γαρμπή.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-2
Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, στο τοπικό ντέρμπι του Ληξουριού, στον Άγιο Αντώνη, ο Παλληξουριακός διατήρησε, όχι μόνο το αήττητο, επικρατώντας του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 2-0, αλλά βρέθηκε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας, «συγκάτοικος» του Παγκεφαλληνιακού, που πέρασε νικηφόρα από τα Φαρακλάτα και την Σάμη.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή και συγχρόνως επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό. Έτσι κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο σκορ και να φύγει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών, αντίθετα με τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό Κεφαλονιάς, που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, σε αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εμφανώς βελτιωμένοι, παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί, απέναντι στον πολύ δυνατό αντίπαλο τους με στόχο να επιτύχουν κάποιο τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Όμως η παρουσία τους στο διάστημα αυτό ήταν ελπιδοφόρα και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
 
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  0-1
Σε ένα μέτριο, αρκετά δυνατό και με λίγες φάσεις, σε γενικές γραμμές ντέρμπι στα Φαρακλάτα, ο Παγκεφαλληνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής με σκορ 1-0 επί της Σάμης, αφού η νίκη του αυτή, συνδυάστηκε εκτός του «χρυσού» τρίποντου» και με την παρουσία του, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας, ισόβαθμος του Παλληξουριακού.
Στο πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι θα λέγαμε ότι ήταν ισορροπημένο, αν και ο Παγκέ διατηρούσε μια ελαφρά πρωτοβουλία. 
Στο δεύτερο όμως, οι «κυανόλευκοι» του Αργοστολίου ήταν σαφώς καλύτεροι, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γκολ, που όπως έδειχνε το ματς μέχρι εκείνη την ώρα θα τους έδινε το τρίποντο, που ήταν και το ζητούμενο.
Κράτησαν την κατοχή, είχαν την κυκλοφορία, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά ήταν αυτοί που στο τέλος έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τα Φαρακλάτα, μιας και κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.
Από την άλλη η Σάμη, που πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε αρκετές απουσίες, ούτε και σε αυτό το παιχνίδι δικαιολόγησε τα προγνωστικά που την θέλουν στην τελική 4αδα. Ήταν ανούσια, λίγη επιθετικά, έχασε τη «μάχη» στο κέντρο και δεν ρισκάρισε, περισσότερο στο τέλος, προκειμένου να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα του αγώνα! 
 
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
7 - 0
7
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
3
6 - 0
7
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2
4 - 2
6
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2
2 - 2
3
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2
5 - 2
3
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
3
5 - 6
3
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
1 - 6
1
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
3 - 6
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
0 - 9
0
Η επόμενη αγωνιστική 
(4η 26-27/11/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Υπερτερούν στις νίκες οι φιλοξενούμενοι έναντι των γηπεδούχων
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία, ενώ οι φιλοξενούμενοι δυο (2). δεν είχαμε όμως κάποια ισοπαλία, αυτή την αγωνιστική. 
Εφτά (7) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν, δηλαδή ένας (1) λιγότερος από την προηγούμενη.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κόκκινες κάρτες στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 3η αγωνιστική.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 12 κίτρινες κάρτες!! Εννιά (9) λιγότερες από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, έξι (6) στο παιχνίδι μεταξύ Φωκάτων - Οδυσσέα Ιθάκης με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 από τους τέσσερις αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 3η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 2 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες της, ήταν πολύ καλή. Σημειώθηκαν συνολικά 7 τέρματα. λιγότερο από την προηγούμενη των 4!
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Φωκάτων - Οδυσσέα Ιθάκης στις Κεραμειές, συνολικά πέντε 4. 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν έναντι των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,3 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παλληξουριακού με 7 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα των Παλληξουριακού και Παγκεφαλληνιακού με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Οδυσσέα Ιθάκης με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, επίσης του Οδυσσέα Ιθάκης με τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 12!! 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάρτες αυτού του χρώματος.
Στα αξιοσημείωτα της 3ης αγωνιστικής η ευρεία νίκη των Φωκάτων επί του Οδυσσέα. Επίσης το πέρασμα του Παγκέ στα Φαρακλάτα και την Σάμη με αποτέλεσμα να μπει οδηγός στην "κούρσα" από πολύ νωρίς!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με αξιόλογα και πάλι παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη, πάρα πολλά γκολ και πολύ αρκετά καλό θέαμα, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 2η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας που φέτος αναμένεται πιο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά.
        
Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς πέρασε «αέρας» και επικράτησε της Ερύσσου με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στα τελευταία 10’ πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη με σκορ 5-0 που τον έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σίγουρα η Έρυσσος δεν άξιζε μια τόσο βαριά σε έκταση σκορ, αφού παρά τις απουσίες της, μέχρι το κρίσιμο σημείο στάθηκε πολύ καλά. 
Σε ένα μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή το απόγευμα στις Κεραμειές Ομαλά-Πρόννοι διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, με το ντέρμπι τελικά να ολοκληρώνεται στο 3-3 και τον λίγο κόσμο που το παρακολούθησε να φεύγει εντυπωσιασμένος με τις δυο ομάδες που δείχνουν πιο ικανές από όλες να φτάσουν στον στόχο τους, που είναι η άνοδος στην Α’ κατηγορία, μετά από κάποια χρόνια. 
Οι παραπάνω ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, όπως προαναφέραμε και τον Ηρακλή.
Η ομάδα έκπληξη (;) μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος της «μικρής» κατηγορίας, αναμφίβολα είναι ο Ηρακλής Πρόννων. Μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, εν τούτοις βρίσκεται στην 4αδα της κορυφής, διατηρεί το αήττητο και μαζί το όνειρο της ανόδου.
Τελευταίο «θύμα» της ο Πυλαριακός τον οποίο νίκησε στα Τζαννάτα με σκορ 3-1!!
Ο τελευταίος με ισάριθμες ήττες στα δυο μέχρι τώρα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, προβληματίζει αρκετά και αν δεν συνέλθει άμεσα τα πράγματα στη συνέχεια θα είναι δύσκολα.
Σίγουρα κανένα πρωτάθλημα, ιδιαίτερα αυτό όταν αποτελείται από 6 μόλις ομάδες, δεν κρίνεται στην κανονική του διάρκεια.
Στα playoffs όλα μπορούν να συμβούν. Επομένως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει κάποια ομάδα και φυσικά αν αυτή..... λέγεται Πυλαριακός.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 5
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ. - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
3 - 1
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3 - 3
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-5
Συνέχεια είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου και στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας με τον αγώνα, ανάμεσα σε Έρυσσο και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και τον οποίο άνοιξε και η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.
Οι «πράσινοι», μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας ισοπαλία τους με τον Ηρακλή 1-1, παρουσιάστηκαν σοβαροί, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με ένα καταπληκτικό ξέσπασμα στο τελευταίο δεκέλεπτο, επικράτησαν των τυπικά γηπεδούχων με σκορ 0-5, «ρεφάροντας» το προηγούμενο εντός έδρας στραβοπάτημα τους.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και την ομάδα του Τάκη Φωή καλύτερη, να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο σίγουρα δίκαια.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ   3-1
Μεγάλη νίκη, μάλιστα με ανατροπή και σκορ 3-1, το απόγευμα της Κυριακής στα Τζαννάτα για τον Ηρακλή Πρόννων, επί του φιλόδοξου Πυλαριακού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Η ομάδα τους Σπ. Τζωρτζάτου μετά την ισοπαλία στις Κεραμειές με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, συνέχισε επιτυχημένα σε ένα ακόμη παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα διατηρώντας το αήττητο. 
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κ. Στάβερη με του οποίου το χατ τρικ πήρε ένα μεγάλο τρίποντο, που αφήνει αισιοδοξία και χαμόγελα για τη συνέχεια. 
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, αν και προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα αρνητικό σερί με 2Χ2 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα!
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ   3-3
Ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη, αγωνία και με πολλές εναλλαγές στο σκορ παιχνίδι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι τυχεροί βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στις κερκίδες των Κεραμειών για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας.
Το καλό ποδόσφαιρο και τα έξι καταπληκτικά γκολ, τους αποζημίωσαν με το παραπάνω.
Στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή αλλά και τον έλεγχο του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να προηγηθούν 2-0 στο σκορ.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και πλέον δημιουργούσαν ευκαιρίες για γκολ. Έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2.
Στη συνέχεια η ομάδα του Αγίου, ξεπερνώντας την «ψυχρολουσία» της ισοφάρισης θα περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ 3-2 με τον Άγγελο Βαλεντή να πετυχαίνει χατ τρικ.
Όμως οι έμπειροι Πρόννοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα θα ισοφαρίσουν το παιχνίδι σε 3-3 και θα «κλέψουν» έναν σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια διατηρώντας παράλληλα το αήττητο, αλλά και την παραμονή τους στην κορυφή.
 
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
2
4 - 2
4
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2
8 - 4
4
3.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2
6 - 1
4
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
2
5 - 3
4
5.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ 
2
1 - 5
0
6.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2
1 - 10
0
Η επόμενη αγωνιστική 
(3η 26-27/11/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ισόπαλοι στις νίκες φιλοξενούμενοι και γηπεδούχοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "Χ"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία (1) και οι φιλοξενούμενοι επίσης μία (1). Είχαμε και μία ισοπαλία. Όπως ακριβώς συνέβη και στην πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα!
Εννιά (9) ήταν οι ποδοσφαιριστές στην πρεμιέρα, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν, όσοι και την προηγούμενη αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν καλό, αφού είχαμε μόνο μία κόκκινη κάρτα στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 2η αγωνιστική, όσο και την προηγούμενη.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, (δεκατρείς) 13 κίτρινες κάρτες!! Πέντε (5) παραπάνω από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, οκτώ (8) στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Πρόννων- Πυλαριακού στα Τζαννάτα με διαιτητή τον κ. Κ. Κιόση.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί μας, στην 2η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε από όλα: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και μία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τέσσερις αγώνες, ήταν πάρα πολύ καλή. Σημειώθηκαν συνολικά 15 τέρματα. 
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Ομαλών - Α.Ο. Πρόννων στις Κεραμειές συνολικά έξι (6). 
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι πέτυχαν έναντι των γηπεδούχων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα των Πρόννων, με 8 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα του Π.Α.Ο. κεφαλονιάς με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Πυλαριακού και Ερύσσου με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, Ερύσσου με 10 τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά (13) δεκατρείς. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική ήταν καλό, αφού είχαμε μόνο μία (1) κάρτα αυτού του χρώματος.
Στα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής η μεγάλη νίκη του Ηρακλή Πρόννων στα Τζανάτα 3-1 τον Πυλαριακό. Επίσης το εκπληκτικό παιχνίδι των Κεραμειών ανάμεσα σε Ομαλά-Πρόννους 3-3, αλλά και το εύκολο πέρασμα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στα Φαρακλάτα 5-0 την Έρυσσο.
Τα + & Τα
  Τα συν της αγωνιστικής 
Σε δυο γνήσιους, παλαίμαχους παράγοντες του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια απέχουν από τα διοικητικά σχήματα, τόσο των Αργοστολιώτικων ομάδων ο ένας, όσο και αυτών του Ληξουριού ο άλλος. Όμως σε κάθε παιχνίδι των ομάδων τους ή όποιων τέλος πάντων ομάδων, με ζέστη και με κρύο, βρίσκονται στην κερκίδα να τις παρακολουθήσουν.
Έτσι και το Σάββατο ο φακός του Sportsthea τους συνέλαβε στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων να παρακολουθούν τον αγώνα Ερύσσου - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. Βέβαια είχαν και έναν παραπάνω λόγο να το κάνουν, αφού στους "πράσινους" αγωνίζονται και τα παιδιά τους.
Μιλάμε για τον Νίκο Κλωνή και τον Ανδρέα Λυμπερόπουλο οι οποίοι έδειχναν πολύ χαρούμενοι, καμαρώνοντας τα "βλαστάρια" τους, που σίγουρα τους αποζημίωσαν, με τον Δημήτρη Κλωνή να είναι ένας από τους καλύτερους της ομάδας του στο παιχνίδι και τον Κώστα να της δίνει δύναμη και ποιότητα όταν μπήκε σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.
Στον Παλληξουριακό και στα νέα παιδιά, ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας, που βοηθούν τον Σύλλογο τους και το Δ.Σ. του, να κάνει το βήμα παραπάνω μέσα από σωστή και σε επαγγελματικά πρότυπα δουλειά, δίνοντας στα μικρά παιδιά της Παλλικής την δυνατότητα, αν έχουν και τα κατάλληλα προσόντα να προχωρήσουν ακόμη παραπάνω.
Έτσι την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με τον Ατρόμητο Αθηνών διοργάνωσαν τεστ αξιολόγησης για τις ακαδημίες της ομάδας, ώστε να γνωρίζουν και επιστημονικά το κάθε παιδί τι χρειάζεται για να εξελιχθεί στη συνέχεια. 
Κοντά σε αυτούς και ο προπονητής της ομάδας ο Σπ. Παπαδάτος, ένα παιδί με αγάπη για αυτό που κάνει και πολύ ενημερωμένο πάνω στα θέματα αυτά.
Μπράβο σε όλους πραγματικά έχουν δημιουργήσει μια ακαδημία πρότυπο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν υπάρχει θέληση και μεράκι……
  Τα πλην της αγωνιστικής 
-------------------------
Α.Σ.    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Κούραση, τρίποντα και… ζώνη «λύγισαν» τον ΑΣΚ κόντρα στην ΕΑΠ
Η κούραση στο 4ο δεκάλεπτο, τα τρίποντα και η άμυνα ζώνης  που εφάρμοσε η ΕΑΠ, λύγισαν τον ΑΣΚ στον αγώνα του στην Πάτρα.
Η ομάδα μας, γνώρισε την ήττα από την ΕΑΠ με 61-48 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ωστόσο για 30 λεπτά έπαιξε στα ίσια έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε η ομάδα της Πάτρας, η κούραση των παικτών του ΑΣΚ, αλλά και η μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα των γηπεδούχων, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΕΑΠ, η οποία κατάφερε να φτάσει στην τελική επικράτηση. 
Η βαθμολογία
Η βαθμολογία

Ομάδες
Αγώνες
Βαθμοί
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
7
14
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
7
13
Ε.Α.Π.
7
12
ΑΙΟΛΟΣ
7
12
Ε.Α. ΠΑΡΑΛΙΑΣ
7
12
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
7
11
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
7
11
ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ
7
11
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
7
10
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΥ
7
9
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ
7
9
ΑΓΥΙΑ
7
8
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
7
8
ΣΦΗΚΑ
7
7
Η επόμενη αγωνιστική  (8η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/11/16
18:00
ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
28/11/16
20:00
ΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
28/11/16
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΣΦΗΚΑ ΑΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
28/11/16
21:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
26/11/16
12:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ 
28/11/16
21:00
Π.Γ.Ε.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ
28/11/16
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
ΕΦΗΒΟΙ

Ρεπό για τους έφηβους
Ρεπό είχαν αυτή την αγωνιστική οι έφηβοι του Α.Σ.Κ. και ο Μανώλης Δούλιας, βρήκε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του ώστε να είναι πανέτοιμοι για την επόμενη φάση που ακολουθεί.
Ως γνωστό η ομάδα μας έχει προκριθεί στην επόμενη φάση και μάλιστα με την πρωτιά στον όμιλο της!
ΠΑΙΔΕΣ
Ήττα στον πόντο για τους Παίδες 48-49 από τον Ηρακλή
Στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της β’ φάσης, του παιδικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.Η. που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Κλειστό «Αντ. Τρίτσης», η παιδική ομάδα του Α.Σ.Κ., σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή Πύργου, δεν κατάφερε να πάρει το ροζ Φ.Α. με αποτέλεσμα να γνωρίσει την δεύτερη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.
Το παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο και τελικό αποτέλεσμα 48-49 για την Πυργιώτικη ομάδα.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Ήττα και για τους παμπαίδες στην Αμαλιάδα από την Ζάκυνθο
Την ήττα επίσης γνώρισαν και οι παμπαίδες του Α.Σ.Κ. στον πρώτο τους αγώνα του τουρνουά παμπαίδων της Ε.Σ.Κ.Α.Η., από την Ζάκυνθο με σκορ 37-27.
Το παραπάνω παιχνίδι διεξήχθη στο βοηθητικό της Αμαλιάδας και την ομάδα στην πόλη της Ηλείας συνόδευσε ο έφορος του Α.Σ.Κ. κ. Γιώργος Γιαννάτος.
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
7 στα 7 με 60-86 την ΝΙΚΗ!

Η ομάδα μας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο είχε δημιουργήσει μια διαφορά 16 πόντων (10-26), αποτέλεσμα της πίεσης σε όλο το γήπεδο και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας στην επίθεση.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της ΝΙΚΗΣ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, πηγαίνοντας το παιχνίδι στη σωματική δύναμη κάποιων παικτών της, χωρίς όμως να καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς που παρέμεινε στους 17 πόντους (25-42).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΝΕΟΛ έδειξε πόσο καλή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της φυσικής κατάστασης των παικτών. Η ομάδα μας ανέβασε ταχύτητα εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 30 πόντους, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης ή αμφισβήτησης στον αντίπαλο. Να σημειώσουμε εδώ, πως είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί όλοι οι παίκτες που είχε στη διάθεση του ο Μάρκος Τζουγανάτος!

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, με τη διαφορά να είναι συνεχώς κοντά στους 30 πόντους.

Η βαθμολογία
Ομάδα
Βαθμ
Αγων
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
12
6
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
12
6
ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
12
6
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
11
6
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
11
6
ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΙΟΥ Α.Σ.
9
6
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
8
6
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡΑΤΟ
8
6
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α.Π.
8
5
ΝΙΚΗ ΑΣ
8
5
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
7
6
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
6
5
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
5
4
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
--
--
Η επόμενη αγωνιστική  (8η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/11/16
20:30
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - 
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡ - ΝΙΚΗ ΑΣ
30/11/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ
30/11/16
19:30
ΑΝΤΙΡΙΟΥ ΚΛ.
ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΙΟΥ Α.Σ. - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
27/11/16
14:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
26/11/16
14:00
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ
30/11/16
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
30/11/16
19:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Α.Ο.   ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΕΦΗΒΟΙ

Με ήττα από ... και σκορ ... στο φινάλε ολοκλήρωσε την πρώτη του παρουσία σε πρωτάθλημα η εφηβική του Κεφαλληνιακού
Η ομάδα του Αποστόλη Δαμκαλή, ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη παρουσία της, στο εφηβικό πρωτάθλημα με μια ήττα από τους Νέους Εσπέρου Πατρών και σκορ 37-75, για την τελευταία αγωνιστική του συγκεκριμένου πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.Η., στο κλειστό γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης". Σημασία δεν έχει το τελικό αποτέλεσμα αλλά η συνολική προσπάθεια και σίγουρα έγινε μια καλή αρχή και αποκτήθηκαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου