Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

Η Pregame της 4ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Παλληξουριακού-Εικοσιμίας στον Άγιο Αντώνη


Με δυο αγώνες το Σάββατο και ισάριθμους την Κυριακή, συνεχίζεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Μέσα σε αυτά φυσικά και το μεγάλο ντέρμπι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι, ανάμεσα στον γηπεδούχο, πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό και την περυσινή πρωταθλήτρια Εικοσιμία.
Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται και το παιχνίδι, την ίδια ημέρα και ώρα, στις Κεραμειές μεταξύ της Σάμης και των Φωκάτων.
Όμως, πριν από τα συγκεκριμένα, θα προηγηθούν το Σάββατο πρωί και απόγευμα σε Ιθάκη και Κεραμειές, επίσης άλλα δυο.
Χρονικά στο πρώτο της ημέρας στο Βαθύ της Ιθάκης, τα Διλινάτα θέλουν να κάνουν το 3Χ3, απέναντι στον αδύναμο μέχρι τώρα Οδυσσέα, που σίγουρα θα παλέψει για την έκπληξη.
Τέλος, το απόγευμα στις Κεραμειές, ο εκ των πρωτοπόρων Παγκεφαλληνιακός, με το αυτί στο Ληξούρι και το μεγάλο εκεί ντέρμπι, θέλει να διατηρήσει το αήττητο και την πρωτιά, κάνοντας τη συνέχεια ακόμη πιο εύκολη.
Σίγουρα είναι το φαβορί απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς, μιας ομάδας, που παλεύει, δεν κλείνεται στην άμυνα της και παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο και χρειάζεται προσοχή.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η Πρόοδος.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 26-11-2016   ώρα:  11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Διλινάτα
Κιόσης
Κώστας
Σούλα Ε. 
Βλάχου Κ.
2.
Σάββατο  26-11-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο. Εθνικός
Μαγουλάς
Σπύρος
Κώτσης Ι.
Θανάσης Ε.
3.
Κυριακή   27-11-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίαςς
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Κιόσης Κ.
Κώτσης Ι.

4.
Κυριακή   27-11-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Σάμης
Θανάσης
Στάθης
Κομητόπουλος Π.
Μενεγάτος Ε.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 4ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 26-27/11, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  19-11-2016
Το Σάββατο το πρωί στις 11:00, ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής με το παιχνίδι στην Ιθάκη, μεταξύ του Οδυσσέα και των Διλινάτων
Οι «κιτρινόμαυροι» από την Βόρεια Ιθάκη, με ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, με συνεχείς όμως και σημαντικές απουσίες, δεν έχουν πείσει μετρώντας δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με βαριά σκορ. Αν βάλουμε και τον αποκλεισμό τους από την συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, με επίσης δυο ήττες από τον Παγκεφαλληνιακό, σίγουρα τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για την συμπαθή ομάδα της Ιθάκης.
Από την άλλη, η ομάδα του «μεγάλου χωριού», που παλεύει για την πρόκριση της στη συνέχεια του κυπέλλου, περιμένοντας τον επαναληπτικό με τον Πάγκε στην έδρα της, φέτος παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο και δείχνει ετοιμοπόλεμη, ποιοτική και με πολλές λύσεις. Έχει μέχρι τώρα και αυτό το 2Χ2 στο πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αφήσει βαθμούς στην Ιθάκη, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι και στα καλύτερα της.
Έτσι θα ταξιδέψει στο νησί του Οδυσσέα, με μοναδικό στόχο να διευρύνει το νικηφόρο της σερί στο 3Χ3 και να προσθέσει ένα ακόμη τρίποντο στη φετινή της συλλογή.
Σίγουρα ο Οδυσσέας σε όποια αγωνιστική κατάσταση και αν βρίσκεται, όσες απουσίες και πάλι να έχει, ένα είναι σίγουρο. Θα παλέψει για το καλύτερο και αυτό ίσως δυσκολέψει την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που πρέπει να παρουσιαστούν αρκετά σοβαροί.
    
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 3 μ.μ. στο Δημοτικό των Κεραμειών, ο εκ των πρωτοπόρων της Α’ κατηγορίας και αήττητος Παγκεφαλληνιακός, φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς, θέλοντας τη νίκη που θα τον κρατήσει στην ίδια θέση και μετά τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής.
Οι «κυανόλευκοι» από το Αργοστόλι πραγματικά εντυπωσιάζουν φέτος με την παρουσία τους, σε όλους τους αγώνες, βγάζουν ποιότητα και παίζουν καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να είναι ένα βήμα πριν από την συμμετοχή τους στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, αλλά και να οδηγούν με τον Παλληξουριακό την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, περνώντας μάλιστα πριν δυο εβδομάδες, από την έδρα του «συγκάτοικου» τους με «λευκή» ισοπαλία!
Ο «νεοφώτιστος» στη μεγάλη κατηγορία, έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι τώρα. Έχει μια ισοπαλία στην Ιθάκη και 1-1, απέναντι στην Πρόοδο και δυο φυσιολογικές ήττες από Παλληξουριακό και Διλινάτα, παίζει όμορφο και ανοικτό ποδόσφαιρο παλεύει σε όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που αρέσει.
Σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον πρωτοπόρο, όμως το σίγουρο είναι ότι θα πάει στις Κεραμειές να παίξει ελεύθερα, χωρίς άγχος, για μια καλή παρουσία και το καλύτερο, κερδίζοντας πολλά σε μια τέτοια περίπτωση για τη συνέχεια και κυρίως ψυχολογικά.
Αναμένουμε ένα καλό παιχνίδι με πολλά γκολ και θα λέγαμε ότι, έχει φαβορί και αυτοί είναι οι γηπεδούχοι.
    
Κυριακή  20-11-2016
Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου και η συνέχεια της 4ης αγωνιστικής, την Κυριακή πλέον το απόγευμα στις 3 μ.μ., στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον γηπεδούχο Παλληξουριακό και στην Εικοσιμία.
Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο και την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο δεύτερο εντός έδρας φετινό ντέρμπι.
Σίγουρα μέχρι τώρα παρουσιάζονται πολύ ανώτεροι από την περυσινή περίοδο, ενισχυμένοι, πολύ ποιοτικοί και με βασικό στόχο να επανέλθουν στην κορυφή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου με την κατάκτηση των τίτλων, μετά από αρκετά μάλιστα χρόνια.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, με αρκετές αποχωρήσεις φέτος, δεν παρουσιάζουν την περυσινή ποιοτική ομάδα, με το όμορφο ποδόσφαιρο και σίγουρα θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στον Άγιο Αντώνη απέναντι στους φιλόδοξους γηπεδούχους.
Κανείς όμως δεν μπορεί να τους ξεγράψει, μιας και στην μέρα τους μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο, αφού δεν επιρρεάζονται έδρες και ονόματα.
Σίγουρα περιμένουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και τις δυο ομάδες να «μονομαχούν» για το τρίποντο, προσφέροντας παράλληλα θέαμα, αντάξιο με την αξία τους.
Αν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευθούν την δυνατή τους έδρα και πιάσουν την απόδοση που μπορούν, ίσως θα τους δίναμε τον τίτλο του φαβορί.
Με την Εικοσιμία σίγουρα και κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται και να μένει μόνο σε αυτά, ειδικά σε αυτή την φάση και μετά την εντός έδρα ήττα από τα Διλινάτα, που την έχουν φέρει στο κυνήγι ενός θετικού αποτλέσματος, απέναντι στον πιο δυνατό αντίπαλο μέχρι τώρα. Σε διαφορετική περίπτωση φυσικά θα μείνουν αρκετά πίσω και αυτό το γνωρίζουν καλά στην «κυανόλευκη» ομάδα από την Λειβαθώ.
    
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι την ίδια ώρα στις Κεραμειές, όπου τα Φωκάτα θα φιλοξενήσουν την Σάμη.
Ένα παιχνίδι σημαντικό βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες, αφού θέλουν να διπλασιάσουν τις φετινές τους νίκες και να ανέβουν βαθμολογικά στην κατηγορία, ρίχνοντας για τη συνέχεια "κρυφές" ματιές για την είσοδο τους στην τελική 4αδα και τα playoffs.
Οι γηπεδούχοι με καλή παρουσία τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, αλλά και στο τοπικό κύπελλο, δείχνουν πολύ καλύτεροι από ότι τα προηγούμενα χρόνια και σίγουρα μπορούν το κάτι παραπάνω.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, η μέχρι τώρα παρουσία τους δεν είναι ανάλογη όσων περίμεναν οι άνθρωποι τους, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού έχουν κάνει ένα μετριότατο ξεκίνημα σε κύπελλο και πρωτάθλημα.
Στο κύπελλο μπορεί να θεωρεί την παρουσία τους στους ημιτελικούς σχεδόν σίγουρη, αν και μένει για να συμβεί αυτό, ένα ακόμη παιχνίδι με αντίπαλο τους Πρόννους στα Φαρακλάτα. 
Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετρούν δυο εντός έδρας ήττες από Παλληξουριακό – Παγκεφαλληνιακό, ενώ έχουν μια μόνο νίκη και αυτή, εκτός έδρας επί του αδύναμου φέτος Οδυσσέα.
Περιμένουμε ένα δυναμικό παιχνίδι και τις δυο ομάδες ικανές για να πετύχουν τον στόχο τους, όπως και ένα καλό παιχνίδι, μιας και οι δυο διαθέτουν παίκτες και έμπειρους και ποιοτικούς.
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
7 - 0
7
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
3
6 - 0
7
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2
4 - 2
6
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2
5 - 2
6
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2
5 - 2
3
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
3
5 - 6
3
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
1 - 9
1
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
3 - 6
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
0 - 9
0
    
Η επόμενη (5η) αγωνιστική
(Σ/Κ 3-4/12)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου