Σάββατο, Δεκεμβρίου 3

Γλύτωσε στις Καθυστερήσεις η Σάμη.... Ισοπαλία στα Φαρακλάτα 2-2 με τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Στο μοναδικό σημερινό παιχνίδι του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία, η Σάμη μετά από δυο συνεχόμενες ήττες, συνέχισε να κυμαίνεται και πάλι στα «ρηχά», με αποτέλεσμα ούτε αυτή την φορά να καταφέρει να επανέλθει στις επιτυχίες, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων με τον Εθνικό Κεφαλονιάς και μάλιστα να πετυχαίνει την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2'.
Η ομάδα της Σάμης, με τέτοιες εμφανίσεις θα κινδυνεύσει, από εδώ και πέρα να χάσει και αυτή την χρονιά την συμμετοχή της στην τελική 4αδα και ζητείται ένα δυνατό «ξύπνημα», μπας και τα καταφέρει!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν τη δική τους προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο, να στέκονται ισάξια απέναντι στην αντίπαλο τους και στο τέλος να τους μένει η πίκρα, ότι δεν κατάφεραν να φύγουν με ένα μεγάλο διπλό από την έδρα του αντιπάλου τους, αφού δέχθηκαν το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις, ενώ είχαν και ένα δοκάρι. Μπορεί η πρώτη και ιστορική νίκη τους να πήρε..... αναβολή σήμερα, όμως είναι σίγουρο ότι με τέτοιες εμφανίσεις, θα έρθει σύντομα αυτή.
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, αφού οι ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις απέναντι από τις δυο εστίες.
Καλή ευκαιρία θα χαθεί για τον Εθνικό Κεφαλονιάς μόλις στο 4’, όταν ο Παπαδάτος, εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Μαλλιώρη από δεξιά, θα αστοχήσει στην κεφαλιά, αφού θα στείλει την μπάλα άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει στο 35’ και μαζί και το γκολ των γηπεδούχων για το υπέρ τους 1-0.
Ο Κ. Νικολοβιένης θα εκτελέσει ένα κόρνερ από αριστερά με τον Ποταμιάνο στο ύψος της μικρής περιοχής να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να βάζει την ομάδα του «οδηγό» στο παιχνίδι.
Χωρίς άλλες φάσεις και τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο το θέαμα μπορεί μη μην έφτασε υψηλά επίπεδα, ωστόσο ήταν καλύτερο αυτού που προηγήθηκε, με πολλές ευκαιρίες, ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, αλλά και τρία ακόμη γκολ.
Στο 47’ ο Κ. Νικολοβιένης, μετά το κόρνερ από δεξιά του Θ. Αμούργη, θα πιάσει το δυνατό σουτ, όμως ο Λαδάς διώχνει την μπάλα ενστικτωδώς.
Μετά από δυο ακριβώς λεπτά οι «κυανόλευκοι» από το Ληξούρι θα φέρουν το ματς στα ίσια και θα ισοφαρίσουν σε 1-1.
Ο Μπάμπης, μετά από κόντρες της μπάλας σε ενέργεια του Αντωνάτου, θα πιάσει το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και θα την στείλει στην δεξιά γωνία του Καβαλλιεράτου.
Ωραία ενέργεια του Ι. Αμούργη μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα πιάσει το σουτ, όμως ο Λαδάς με εντυπωσιακή ενέργεια θα απομακρύνει δύσκολα σε πλάγιο.
Στο 67’ οι φιλοξενούμενοι, που χτυπούσαν στην «κόντρα», θα κάνουν την ανατροπή και θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-2, με τον Ρεμούντη να βγαίνει απέναντι από τον Καβαλλιεράτο και πιεζόμενος από τον Α. Αμούργη, να κάνει το πλασέ και θα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Σάμης.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Λαδά στο 73’ που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ ύστερα από φάουλ του Λογκόνη, εκτός περιοχής.

Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι, που θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί και ίσως να είχαν «καθαρίσει» και το ματς στο 74’, με την μπάλα μετά το πλασέ του πιεζόμενου, από τον Κοσμάτο, Παπαδάτου στην αντεπίθεση να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Καβαλλιεράτου και στην επαναφορά ο Ρεμούντης να αστοχεί στο σουτ που επιχειρεί.
Ο Γαλανός θα πιάσει ένα μακρινό σουτ στο 74’, αλλά η μπάλα θα περάσει αρκετά άουτ από την εστία του Καβαλλιεράτου, ο οποίος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.
Στο 80’ ο Ι. Αμούργης θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, μετά την μεγάλη πάσα του Κοσμάτου, όμως το σουτ που θα πιάσει στην κίνηση θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Λαδά.
Στο 81' σε νέα κόντρα των φιλοξενούμενων, ο ταχύτατος Παπαδάτος θα κοπεί τελευταία στιγμή από τον Βιτωράτο, που θα πέσει και με προβολή θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Το παιχνίδι είχε πάρει μια άγρια ομορφιά και η Σάμη πίεζε για την ισοφάριση.
Έτσι στο 90’ ο Γρηγοράτος από δεξιά, θα βρει παράλληλα στα όρια της περιοχής τον Ν. Μωραίτη, αλλά το δυνατό σουτ στην κίνηση του ποδοσφαιριστή της Σάμης, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Λαδά.
Όμως στο 90+2’ οι γηπεδούχοι θα σταθούν πιο τυχεροί και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοσμάτου από αριστερά η μπάλα, σε έναν πλήρη αιφνιδιασμό της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, θα καταλήξει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Λαδά για το 2-2.
Ο Κοσμάτος και πάλι στο 90+3’ παραλίγο να γίνει ο «ήρωας» του αγώνα, όταν μέσα από την περιοχή και αριστερά, θα πιάσει το διαγώνιο σουτ και τον Λαδά να σώνει, με διπλή προσπάθεια.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(---),Καβαλλιεράτος, Ποταμιάνος (70’ Γρηγοράτος), Βιτωράτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Νικολοβιένης Θ., Αμούργης Α. (83’ Μωραίτης Ν.), Νικολοβιένης Κ., Καλιβωκάς Γ. (60’ λ.τ. Λογγόνης), Περιβολάρης, Αμούργης Ι.
Εθνικός Κεφ/νιάς:(---), Λαδάς, Παπαδάτος Δημ., Γαλανός, Μαυροειδής, Σιμωτάς, Αντωνάτος (72’ λ.τ. Γιακουμάτος), Ρεμούντης, Μπάμπης, Κατσιβέλης Ε., Μαλλιώρης, Αραβαντινός. 
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου