Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19

Νίκη μισή 4αδα..... 3-1 η Σάμη στις Κεραμειές την Εικοσιμία που αλλάζει πλέον τις ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα


Σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, με κίτρινες, κόκκινες, δοκάρια, που τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Σάμη ήταν η μεγάλη νικήτρια επί της περυσινής πρωταθλήτριας Εικοσιμίας μέσα στο «σπίτι» της με σκορ 3-1 φωνάζοντας παρόν και τον Κ. Βιτωράτο να δικαιώνεται από τις επιλογές του!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο με τις ομάδες να ξεκινούν με γκολ από τα αποδυτήρια.
Για 15’ – 20’ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους γηπεδούχους να πατάνε πιο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από το σημείο αυτό και μέχρι τη ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι, είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να «σπάσουν» την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να απειλούν από στημένα και μακρινά επικίνδυνα σουτ.
Όμως οι «βολίδες» κυρίως του Μπούσι, έφευγαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Φλαμιάτου, ενώ τα αρκετά κόρνερ αυτής της περιόδου να μην έχουν αποτέλεσμα μιας και η άμυνα «καθάριζε» με τους Κοσμάτο, Βιτωράτο και Ποταμιάνο.
Στην επανάληψη αδικαιολόγητα οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές, και το παιχνίδι και πάλι άρχισε να γίνεται ισορροπημένο και την Εικοσιμία να κάνει πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Οι Σαμικοί στηρίχθηκαν στο γνωστό τους παιχνίδι των αντεπιθέσεων, έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και με τον κορυφαίο στο είδος του, τον ταχύτατο επιθετικό τους Ι. Αμούργη, κατάφεραν να χτυπήσουν δυο ακόμη φορές και να φύγουν από τις Κεραμειές με το πιο κρίσιμο τρίποντο της χρονιάς.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου ήξερε ότι αν έχανε και αυτό το παιχνίδι χανόταν. Παρουσιάστηκε και πάλι σοβαρή, πολύ δυνατή, στημένη σωστά απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και οι επιλογές τους δικαιώθηκαν. Να πούμε ότι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα αφού στην φάση του 3ου γκολ αποβλήθηκε ο Ν. Μωραίτης με υπόδειξη του α’ βοηθού κ. Π. Κομητόπουλου.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι θα είναι στο 3’ για τους φιλοξενούμενους, όταν στο λάθος γύρισμα του Αντωνάτου, ο Ι. Αμούργης θα κερδίσει την μπάλα και θα βρει με εξαιρετική πάσα μέσα στην περιοχή τον Περιβολάρη με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Κολυβά να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 5’ οι γηπεδούχοι θα περάσουν μπροστά στο σκορ, όταν σε μια συνεργασία αδελφών Πολλάτου, ο Δημήτρης από αριστερά θα βγάλει μια ωραία σέντρα για τον Αλέκο, αυτός θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα, πρώτα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.
Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν τα πανηγύρια των γηπεδούχων και στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1 με ένα περίπου ίδιο γκολ. 
Ο Α. Αμούργης εκτελεί από δεξιά το κόρνερ και ο Ν. Μωραίτης αμαρκάριστος στην περιοχή, με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κολυβά και ενώ πριν η μπάλα είχε βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Ένα σουτ-φάουλ «βολίδα» του Μπούσι στο 21’ θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φλαμιάτου.
Η ωραία συνεργασία Αντωνάτου-Μπούσι, λίγο έξω από την περιοχή, θα δώσει την ευκαιρία στον δεύτερο να πιάσει ένα νέο πολύ δυνατό σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει σύριζα άουτ και πάλι από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Σάμης.
Η Σάμη θα απαντήσει στο 32’ με ένα άστοχο σουτ του Καππάτου, ύστερα από την πάσα του Περιβολάρη.
Ο Μπούσι στο 37’ θα κάνει και πάλι το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και ο Φλαμιάτος θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ξανά άτυχη θα σταθεί η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου στο 41’, όταν μετά το κόρνερ του Μπούσι από αριστερά, ο Πολλάτος με γυριστή κεφαλιά, από κοντά θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Έτσι με την Εικοσιμία η οποία, παρά την υπεροχή της να μην μπορεί να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος, ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του παιχνιδιού.
Στην επανάληψη αδικαιολόγητα η Εικοσιμία δεν είχε συνέχεια με αποτέλεσμα να το πληρώσει με δυο γκολ του Ι. Αμούργη και μια ήττα που θα φέρει τουλάχιστον προβληματισμό, αφού είναι η τρίτη σε εφτά παιχνίδια.
Ωστόσο στο 47’ θα έχει μια ευκαιρία να πετύχει το 2-1 αλλά το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά του Αντωνάτου, μετά από έξυπνη πάσα του Μαρκαντωνάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, παράλληλα από την εστία του Φλαμιάτου και την απέναντι γωνία του τέρματος του.
Λάθος διώξιμο με τα πόδια, του Φλαμιάτου σε γύρισμα του Κοσμάτου στο 59’, ο Μπούσι θα πιάσει μια μακρινή, αλλά αδύναμη κεφαλιά προς την άδεια εστία, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων προλαβαίνει να επιστρέψει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Σάμη θα κάνει την ανατροπή και το 2-1 με κεφαλιά του Ι. Αμούργη λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, στην σέντρα του Περιβολάρη από αριστερά και μετά από την ωραία ατομική προσπάθεια του τελευταίου.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 71’, από δεξιά θα πιάσει το το διαγώνιο σουτ, πλην όμως η μπάλα θα περάσει παράλληλα από την εστία του Φλαμιάτου άουτ.
Ο Χρηστάτος στο 75’, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μη τήρηση fair play (θέλει πολύ κουβέντα αυτή η ιστορία), θα σουτάρει από κοντά και ο Φλαμιάτος θα αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.
Τέλος στο 81’ η ομάδα από την Σάμη θα «κλειδώσει» οριστικά μια μεγάλη επιτυχία και τη δεύτερη φετινή της νίκη (και αυτή εκτός έδρας), με ένα γκολ που θα πετύχει και πάλι ο Ι. Αμούργης. Ο επιθετικός της Σάμης θα κερδίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από ασυνεννοησία των αμυντικών με τον τερματοφύλακα τους και εύκολα με πλασέ θα την σπρώξει στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό έφερε αρκετά νεύρα και έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό, από κάποια «Γαλλικά» που ειπώθηκαν, ενώ υπήρξαν και κάποιες αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Έτσι, δικαιολογημένα είχαμε μια μικρή διακοπή από τον κ. Θανάση για να πέσουν οι «τόνοι» και τελικά να την πληρώνουν ο Ν. Μωραίτης από την Σάμη και ο προπονητής της Εικοσιμίας που αποβλήθηκαν από το παιχνίδι.
Μετά από αυτά τα γεγονότα το παιχνίδι χάλασε ποιοτικά με αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του να μην δούμε κάτι καλό.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κολυβάς, Κουμαριώτης (77’ Κορσιάνος), Νεστερένκο (64’ Στεφανάτος), Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ., Αντωνάτος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Καππάτος, Μαρκαντωνάτος (64’ Χρηστάτος).
Σάμη:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Ποταμιάνος, Βιτωράτος, Καππάτος (73’ Γρηγοράτος), Κοσμάτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ. (79’ Νικολοβιένης Θ.), Μιχαλάτος (86’ Γιαννάτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου