Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16

Η Pregame της 7ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το παιχνίδι Εικοσιμίας - Σάμης στις Κεραμειές



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος, συνεχίζεται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Τέσσερα παιχνίδια με το ανάλογο ενδιαφέρον, από τα οποία ξεχωρίζουν αυτά της Ιθάκης, μεταξύ Προόδου - Διλινάτων, αλλά και  εκείνο των Κεραμειών, μεταξύ Εικοσιμίας - Σάμης, το οποίο μάλιστα αποτελεί  και το ντέρμπι της αγωνιστικής.
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 17/12, το πρωί με δυο παιχνίδια, σε Ιθάκη -Κεραμειές και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18/12 το απόγευμα με άλλα δυο σε Κεραμειές και Ληξούρι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το πρωί του Σαββάτου ο Παγκέ, μετά την πρώτη του φετινή ήττα, από την Εικοσιμία και το ρεπό την τελευταία αγωνιστική, φιλοξενεί τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι που είναι το φαβορί και απαγορεύονται οι "αυτοκτονίες".
Την ίδια μέρα αλλά λίγο αργότερα στο Βαθύ της Ιθάκης, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, η Πρόοδος, μετά τη 1η νίκη της στο εξ' αναβολής παιχνίδι με τον Οδυσσέα, στο τοπικό ντέρμπι την προηγούμενη Τετάρτη, φιλοξενεί τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, που θέλουν τη νίκη για την διατήρηση της πρωτιάς.
Η υπόλοιπη αγωνιστική μεταφέρεται για την Κυριακή το απόγευμα, όπου στις Κεραμειές, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Εικοσιμία μετά τη νίκη της στο Ληξούρι επί του Εθνικού θέλει να μεγαλώσει το σερί της, απέναντι σε μια ομάδα που την προηγούμενη Κυριακή σταμάτησε το απόλυτο των Διλινάτων, με εκείνο το 0-0 στα Φαρακλάτα!
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και τον Παλληξουριακό να φιλοξενεί τα Φωκάτα, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί και από την άλλη τους φιλοξενούμενους να παίζουν χωρίς άγχος για το καλύτερο.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Εθνικός Κεφαλονιάς.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 17-12-2016   ώρα:  11:15
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Οδυσσέας Ιθ.
Σούλα
Έρβιν
Γασπαράτος Γ.
Καραίσκος Απ.
2.
Σάββατο  17-12-2016   ώρα:  12:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. – Α.Ο. Διλινάτα
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Μιχαλιτσιάνου Χ.
Βλάχου Κ.
3.
Κυριακή   18-12-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης
Θανάσης
Στάθης
Κομητόπουλος Π.
Καραίσκος Απ.
4.
Κυριακή   18-12-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Σούλα Ε.
Καπογιαννόπουλος Ι.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 7ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 17-18/12/2016, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  17-12-2016
Με το παιχνίδι Παγκεφαλληνιακού Οδυσσέα Ιθάκης, αύριο Σάββατο πρωί στις 11:15, στις Κεραμειές,  ξεκινάει η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που η ομάδα του Θ. Βουκελάτου είναι το μεγάλο φαβορί και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την τελευταία της ήττα από την Εικοσιμία και το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η «κυανόλευκη» ομάδα του Αργοστολίου να υποχωρήσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς ωστόσο να έχει χάσει την επαφή της με την κορυφή.
Έτσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ουραγό Οδυσσέα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης και της κατάκτησης του 6ου φετινού τους τρίποντου, παράλληλα με μια καλή εμφάνιση που θα ξαναφέρει τα χαμόγελα και την καλή ψυχολογία στην ομάδα.
Ο Οδυσσέας με ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα φέτος και ένα αρνητικό σερί 4 ηττών, σίγουρα βλέπει την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή του για ακόμη μια χρονιά στην  «μεγάλη» κατηγορία, με αποτέλεσμα να ψάχνει βαθμούς «σωτηρίας». Βέβαια σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορεί να περιμένει και πολλά, αφού ο αντίπαλος του και σαφώς καλύτερος είναι, αλλά και πολύ περισσότερες επιλογές έχει, με αποτέλεσμα ακόμη και η έκπληξη να φαίνεται σαν «θαύμα»!
Έτσι θα ταξιδέψουν στις Κεραμειές για το καλύτερο και μια καλή εμφάνιση που θα δώσει την καλή ψυχολογία που λείπει από την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης και μάλιστα σε μια εποχή που ακολουθούν τα δύσκολα και καθοριστικά ματς.
Αναμένουμε ένα καλό παιχνίδι με πολλά γκολ και όπως προαναφέραμε τον Παγκέ μεγάλο φαβορί.
    
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12:30 το μεσημέρι, στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα σε ένα παιχνίδι που κυρίως λόγω έδρας δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά».
Οι γηπεδούχοι, μετά την πρώτη τους φετινή νίκη, την προηγούμενη Τετάρτη στον εξ’ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής, στο τοπικό ντέρμπι επί του Οδυσσέα και με την ψυχολογία στα ύψη, θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό απέναντι στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.
Βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο τους, αφού η φετινή ποιότητα της ομάδας του "μεγάλου χωριού", δίνει μεν μια αισιοδοξία, αλλά αρκετά συγκρατημένη. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα του Βασ. Πρεβεζιάνου θα αγωνιστεί, όπως πάντα, με το πάθος και την δύναμη που την διακρίνει και ότι καλύτερο καταφέρει να διεκδικήσει θα καταγραφεί στα υπέρ της.
Τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, μετά την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια την προηγούμενη αγωνιστική και τη «λευκή» ισοπαλία στα Φαρακλάτα, θέλουν το τρίποντο ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και παράλληλα να συνεχίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η φετινή ομάδα από το «μεγάλο χωριό», μέχρι τώρα δείχνει μια ποιότητα, όσο και την ανάλογη σοβαρότητα, γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να παίρνει εύκολα ή δύσκολα το αποτέλεσμα και να έχει στο ενεργητικό της 4 νίκες και μια ισοπαλία.
Έτσι, με αυτή την επιτυχημένη «συνταγή» από τον Γκ. Ρέντσι θα παραταχθεί στο Βαθύ, με στόχο να πάρει αυτό που απαιτεί η θέση της.
Αναμένεται ένα δυνατό, με αρκετή αγωνία παιχνίδι και τους γηπεδούχους να απαιτούν σεβασμό αλλά και προσοχή, κάτι που τα Διλινάτα γνωρίζουν πολύ καλά και αναμένεται να αγωνιστούν ανάλογα.
    
Κυριακή  18-12-2016
Συνέχεια της 7ης αγωνιστικής την Κυριακή, όπου στις 3 το απόγευμα στις Κεραμειές, η Εικοσιμία, στο ντέρμπι της ημέρας φιλοξενεί την δυνατή Σάμη, σε ένα παιχνίδι «καυτό» και για τις δυο ομάδες και ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι, ίσως και να παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» στην υπόθεση 4αδα!
Οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και μετά από δυο συνεχόμενες νίκες, δείχνουν σίγουρα μια πολύ καλύτερη εικόνα, να έχουν ξεπεράσει τις φετινές απώλειες στο ρόστερ τους και με ανεβασμένη την ψυχολογία δείχνουν ικανοί να αφήσουν πίσω τις ήττες στα δυο προηγούμενα ντέρμπι και να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στην τελική 4αδα.
Από την άλλη η ομάδα από την Σάμη με ένα άσχημο ξεκίνημα, μόλις 5 (1 νίκη και 2 ισοπαλίες) βαθμούς μέχρι τώρα στο ενεργητικό της και στην 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, μεταξύ εννιά ομάδων, σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για τη συμμετοχή της στην 4αδα.
Η ισοπαλία στο ντέρμπι με τα πρωτοπόρα Δειλινάτα, δίνει σαφώς καλή ψυχολογία στην ομάδα του Κ. Βιτωράτου, άλλωστε ήταν αυτή η πρώτη που σταμάτησε το απόλυτο των Διλινάτων, και πάει στις Κεραμειές να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια.
Όλοι στους φιλοξενούμενους γνωρίζουν πολύ καλά την κρισιμότητα του ντέρμπι, όπως και το ότι αν δεν είναι νικηφόρο για αυτούς, μάλλον χάνεται και αυτή η χρόνια και η πολυπόθητη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος.
Με αυτά και αυτά αναμένεται ένα παιχνίδι, στο οποίο μεγάλο ρόλο στην τελική του έκβαση θα παίξουν οι άμυνες, το πάθος, η δύναμη και το πόσο το θέλει κάθε ομάδα.
Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ καλό και ποιοτικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ομάδες που αρέσκονται στο ανοικτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
    
Η 7η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη και τον 3ο στην βαθμολογική κατάταξη Παλληξουριακό να φιλοξενεί τα Φωκάτα.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία μέχρι τώρα δείχνει το φαβορί της συνάντησης.
Είναι πολύ ενισχυμένη φέτος παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, έχει βάλει τον πήχη ψηλά και δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Με σοβαρότητα και με βάση το πειθαρχημένο παιχνίδι της θα παραταχθεί απέναντι σε έναν πολύ ενισχυμένο και σοβαρό φέτος αντίπαλο.
Από την άλλη, όλοι σε αυτή του Διον. Γαρμπή, γνωρίζουν καλά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας απέναντι στην Ληξουριώτικη ομάδα και θα παραταχθούν στον Άγιο Αντώνη με στόχο το καλό ποδόσφαιρο, αλλά και για μια μεγάλη έκπληξη, αν και αυτό δεν θα είναι και  τόσο εύκολο, ή τέλος πάντων να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορέσουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν πάνε στο Ληξούρι για..... βόλτα!
Εμείς θεωρούμε, ότι μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν να χάσουν και πολλά από ένα παιχνίδι που δεν είναι το φαβορί, θα παρακολουθήσουμε ένα ανοικτό και θεαματικό παιχνίδι με αρκετά γκολ!
Να θυμίσουμε ότι, δυο ομάδες φέτος, συναντώνται για δεύτερη φορά, ενώ υπάρχει και σε εκκρεμότητα ο μεταξύ τους επαναληπτικός αγώνας για το τοπικό κύπελλο με τους Ληξουριώτες να βρίσκονται μια ανάσα από τα ημιτελικά, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο.
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ.
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
5
4
1
0
15 - 5
13
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
6
4
0
2
9 - 6
12
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
3
1
0
9 - 0
10
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
3
1
1
9 - 2
10
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4
2
0
2
7 - 6
6
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
6
1
2
3
7 - 9
5
7.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
6
0
2
4
6 - 12
2
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
1
2
1 - 9
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
0
3
2 - 16
0
    
Η επόμενη (8η) αγωνιστική
(Σ/Κ 7-8/1/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου