Σάββατο, Ιανουαρίου 14

Εντυπωσιακή η Πρόοδος πέρασε από τα Φαρακλάτα και τη Σάμη 1-2


Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε έντονα αυτό του κυπέλλου, η Πρόοδος Ιθάκης, σήμερα το πρωί, ύστερα από καταπληκτική εμφάνιση, πήρε ένα «μεγάλο» διπλό στα Φαρακλάτα με αντίπαλο την Σάμη.
Η ομάδα της Ιθάκης έδειξε τις αρετές της και με ένα πολύ προσεγμένο παιχνίδι έφτασε στη νίκη, έστω και αν αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Το παιχνίδι είχε δυο πρόσωπα. Στο πρώτο ήταν μέτριο με λίγες καλές φάσεις, αλλά και μια γκολάρα για τους φιλοξενούμενους.
Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή αμυντική τακτική, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους στην αντίπαλο τους, με αποτέλεσμα να την αναγκάσουν να παίζει με μεγάλες πάσες, κάτι που ήταν εύκολη υπόθεση, να κόβονται από τους πολύ καλούς σήμερα, Παπαδόπουλο- Τσίρο και Αρταβάνη. Οι γηπεδούχοι που έδειχναν έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους, είχαν την ατυχία να χάσουν από το 27’ τον Περιβολάρη που τραυματίστηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στον αγωνιστικό χώρο και το θέαμα πολύ καλό και από τις δυο ομάδες που έβαλαν την μπάλα μπάλα κάτω και έπαιξαν ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα να έχουμε πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, δυο ακόμη τέρματα και δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα.
Τελικά στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε ένα καλό πλασάρισμα στη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν στο 2’ ο Τσίρος εκτελεί το φάουλ από δεξιά και την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Αρταβάνη, που αμαρκάριστος θα πιάσει μια κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 9’, μετά από πολύ καλή και διαρκή κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, ο Καρανίκας θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Φλαμιάτου, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας στα δίχτυα. Έτσι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ για το 0-1 της ομάδας του.
Στο 10’ ο Κ. Νικολοβιένης δεν εκμεταλλεύεται το λάθος του Τσίρου και από κοντά και λίγο δεξιά θα πιάσει το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει παράλληλα προς την εστία του Γ. Τσιντήλα, η οποία στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς του.
Στο 20’ θα έχουμε την άσχημη εξέλιξη για την ομάδα του Κ. Βιτωράτου, όταν θα τραυματιστεί ο Περιβολάρης και θα αποχωρήσει από το υπόλοιπο του αγώνα. Μια εξέλιξη που σαφώς επηρέασε τους Σαμικούς.
Ένα φάουλ από τα όρια της περιοχής και δεξιά από τον Λογκόνη στο 31’ θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι του Γ. Τσιντήλα, που ήλεγχε την φάση.
Νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 44’, όταν ο Φλαμιάτος δεν κάνει καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, όμως τελευταία στιγμή θα σώσει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ που εκτελείται από τον Καρανίκα στο 45+1’, θα στείλει την μπάλα να βρει το δεξί δοκάρι του Φλαμιάτου και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.
Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο μισό του αγώνα, με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 0-1.
Στην επανάληψη οι Σαμικοί θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και σε 2’ θα χάσουν δυο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.
Συγκεκριμένα στο 46’ ο Ι. Αμούργης θα φύγει στην κόντρα από το κέντρο του γηπέδου και λίγο μέσα από την περιοχή, θα πιάσει το σουτ που θα αναγκάσει τον Τσιντήλα σε μια σπουδαία απόκρουση και θα σώσει από την ισοφάριση.
Μετά από δυο λεπτά ο Θ. Νικολοβιένης θα βγάλει μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας και μέσα στην περιοχή στον Γιαννάτο, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την έξοδο του Γ. Τσιντήλα, να περνάει την μπάλα από πάνω του, όμως θα σταθεί άτυχος, αφού θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Προόοδου.
Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Γρίβα να βγάζει από δεξιά την σέντρα στον Ε. Καραντινό και τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Ιθάκης να μην προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ε. Καραντινός στο 61’ θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή και από καλή θέση, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία του Φλαμιάτου.
Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο 0-2, όταν ο Αρταβάνης μετά την απόκρουση του Φλαμιάτου να πλασάρει ψηλοκρεμαστά προς την άδεια εστία, όμως η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Ένα σουτ του Γρηγοράτου από τα όρια της περιοχής, ύστερα από ωραία δική του ενέργεια στο 66’, θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γ. Τσιντήλα.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 72’, μετά την κάθετη του Κ. Νικολοβιένη θα πιάσει το σουτ, στην έξοδο του Γ. Τσιντήλα, η μπάλα θα κοντράρει στον τερματοφύλακα της Προόδου και θα καταλήξει κόρνερ.
Νέο μακρινό σουτ για τους γηπεδούχους στο 81’, αυτή την φορά από τον Ποταμιάνο θα απομακρύνει ο Γ. Τσιντήλας με γροθιές.
Στον 87’ μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, ο β’ βοηθός θα υποδείξει χέρι στον Παπαδόπουλο, κάτι που αρνείται ο αμυντικός της Προόδου, μιας και θεωρεί ότι η μπάλα βρήκε στο στήθος του.
Τελικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Λογκόνης, ο οποίος παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Γ. Τσιντήλα, που έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα, αλλά τελικά αυτή θα καταλήξει στα δίχτυα του για την ισοφάριση και το 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό στα Φαρακλάτα, οι φιλοξενούμενοι στο 90+1 θα μας διαψεύσουν και θα φύγουν από το Ενωσιακό με μια μεγάλη νίκη.
Ο Καρανίκας, με μια καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή και δεξιά αμαρκάριστο τον Βλασσόπουλο με ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, ο τελευταίος θα προχωρήσει στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ στην έξοδο του Φλαμιάτου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, αφού δεν υπήρξε άλλη φάση μέχρι την ολοκλήρωση του.
Έτσι οι παίκτες του Β. Πρεβεζιάνου, στο τέλος δικαιολογημένα, θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη επιτυχία, αντίθετα με τους γηπεδούχους, που πλέον πολύ δύσκολα θα βρεθούν στην τελική 4αδα, μένοντας αρκετά πίσω και ενώ την επόμενη αγωνιστική θα κάνουν το ρεπό τους.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Θ. Νικολοβιέννης, Γ. Καλιβωκάς (56’ Γρηγοράτος), Καππάτος, Βιτωράτος, Λογκόνης, Α. Αμούργης (75’ Μετάι), Κ. Νικολοβιέννης, Γιαννάτος, Περιβολάρης (27’ λ.τ. Ποταμιάνος), Ι. Αμούργης.
Πρόοδος:(Β. Πρεβεζιάνος), Γ. Τσιντήλας, Hajdari (84’ λ.τ. Βασιλάκης), Ε. Καραντινός, Παπαδόπουλος, Τσίρος, Αρταβάνης, Καρανίκας, Γρίβας (90+3’ Λαγκαδάς), Τσάμης, Τσίγκος, Βλασσόπουλος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το συγκεκριμένο παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου