Τετάρτη, Ιανουαρίου 4

Με το.... δεξί τη νέα χρονιά τα Φωκάτα 2-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Σε ένα μέτριο, εξ αναβολής για την 6η αγωνιστική παιχνίδι, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές τα Φωκάτα επέστρεψαν στις νίκες, κάνοντας καλό ποδαρικό την νέα χρονιά, επικρατώντας της Προόδου Ιθάκης με σκορ 2-0.
Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο και του Γ. Χάνου, αλλά και του Αναστασόπουλου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι καλό.
Και οι δυο ομάδες έπαιξαν με αρκετές ελλείψεις και συν το γεγονός της πολυήμερης διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των εορτών δεν τους επέτρεψε να βρουν ρυθμό και να παρακολουθήσουμε ένα καλό θέαμα.
Φάσεις και γκολ
Στο 13’ ο Παγουλάτος θα χάσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Γρίβας θα κερδίσει την μπάλα και λίγο πριν την περιοχή θα κοπεί αντικανονικά από τον ίδιο ποδοσφαιριστή και τους παίκτες της Προόδου να ζητούν κάτι παραπάνω από ένα φάουλ, θεωρώντας ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας τους βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 20’ ο Παγουλάτος θα κερδίσει την μπάλα στα όρια της περιοχής, ύστερα από κόντρα και με ένα τεχνικό σουτ θα πετύχει ένα εντυπωσιακό τέρμα και θα βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-0.
Ο Ζαμπαύτης με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ύστερα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Πολυδωράτου, θα πεταχτεί μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 36’ με ένα μακρινό πολύ δυνατό σουτ του Τσίρου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από την εστία του Δίλλαλου.
Στο 39' ο Αλεξάτος από αριστερά θα κόψει την μπάλα στην περιοχή για τον Φωκά, τον οποίο προλαβαίνει ο Τσίρος και απομακρύνει την μπάλα, αυτή θα στρωθεί στον Σαλαπάτα το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ πάνω από την εστία του Τσιντήλα.
Μεγάλη απόκρουση στο 43’ για τον Γ. Τσιντήλα όταν θα απογειωθεί στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ μετά το κοντινό πλασέ στην κίνηση του Αποστόλου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζαμπαύτη από δεξιά.
Με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και στο 50’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος με ένα φάουλ από μακριά «γεμίζει» στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Δίλλαλος θα προλάβει τελευταία στιγμή και θα κόψει την μπάλα προ του Ε. Καραντινού και στη συνέχεια θα κερδίσει το φάουλ του νεαρού ποδοσφαιριστή της ομάδας του Β. Πρεβεζιάνου.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί στο 61’ για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά το λάθος του Αποστόλου ο Δίλλαλος, ίσα που προλαβαίνει να διώξει και πάλι μπροστά από τον Ε. Καραντινό, στη συνέχεια καταλήγει στο Τσάμη που θέλει να πλασάρει από μακριά στην κενή εστία, όμως η μπάλα θα περάσει αρκετά μακριά από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 65’ ο Τσίρος εκτελεί το φάουλ στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, εκεί θα πεταχτεί ο Παπαδόπουλος, αλλά η προβολή του θα στείλει την μπάλα στα χέρια του Δίλλαλου.
Νέα μεγάλη απόκρουση από το Γ. Τσιντήλα στο 68’ όταν απέναντι από τον Κόμητα και σε ένα μοναδικό τετ α τετ, θα πεταχτεί και θα απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα.
Στο 80’ ο Κανάκης θα πετύχει το γκολ, που φαινόταν να ήθελε και να έψαχνε πολύ στο παιχνίδι, κάνοντας το 2-0 και ουσιαστικα «κλειδώνει» τη νίκη της ομάδας του, με ωραίο πλασέ ύστερα από την έξυπνη κάθετη πάσα του Ζαμπαύτη που τον έβγαλε απέναντι από τον Τσιντήλα, παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου να τον κόψει.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 87’. Και αυτή για τους γηπεδούχους, όταν ο Κόμητας από δεξιά θα βρει παράλληλα στην περιοχή τον Σελενίτσα και τον τελευταίο να πιάνει το σουτ στην κίνηση που στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσιντήλα.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει δικαίωμα να πιστεύουν στο όνειρο της 4αδας.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Φωκάς, Πολυδωράτος, Τασιούλης (57’ Κόμητας), Παγουλάτος, Ζαμπαύτης (81’ Δεστούνης), Κανάκης, Αποστόλου, Αλεξάτος (55’ Σελενίτσα), Malshi, Σαλαπάτας.
Πρόοδος Ιθάκης:(Β. Πρεβεζιάνος), Γ. Τσιντήλας, Κωστόπουλος, Καραντινός Ε., Παπαδόπουλος (88’ Κασσιανός), Τσίρος, Αρταβάνης, Πόρτολος (60’ Αναστασόπουλος), Γρίβας, Τσάμης, Ηλιόπουλος (60’ Χάνος), Βλασσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου