Σάββατο, Ιανουαρίου 14

"2" πρωτιάς για τον Παλληξουριακό 1-0 τα Διλινάτα στο ντέρμπι των Φαρακλάτων

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ο Παλληξουριακός ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού επικράτησε των Διλινάτων με σκορ 1-0 και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, από τον σημερινό του αντίπαλο, ο οποίος να αναφέρουμε ότι γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και από την αρχή έδειχνε, ότι όποια ομάδα καταφέρει να προηγηθεί, θα ήταν και η νικήτρια, όπως και έγινε.
Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ δύναμη και ελάχιστες φάσεις σε όλο το 90λεπτο!
Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλουν η κάθε μια το δικό της παιχνίδι. Έτσι στο πρώτο 20λεπτο θα το λέγαμε ισορροπημένο και τους φιλοξενούμενους όμως, να δείχνουν περισσότερο ομάδα.
Στη συνέχεια και μετά οι «ερυθρόλευκοι» από την Παλλική, ήταν καλύτεροι, είχαν την πρωτοβουλία και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο φαινόταν ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός που έφερνε και κάποια λάθη.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, ήταν καλύτεροι και πιο ποιοτικοί, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με την μπάλα κάτω προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ που θα έδινε το «χρυσό» τρίποντο και τα κατάφεραν απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπόρεσε να παίξει το γνωστό του παιχνίδι. Υπήρχε, όπως προαναφέραμε, ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται σωστές προϋποθέσεις, ώστε να απειλήσουν την εστία του Μαρκαντωνάτου ή έστω να γίνουν επικίνδυνοι.
Έτσι, στο τέλος η νίκη των φιλοξενούμενων θα έρθει φυσιολογικά με μια όμορφη εκτέλεση φάουλ και οπωσδήποτε δίκαια για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου που πλέον χαίρεται τη μοναξιά της κορυφής, ξεφεύγοντας των σημερινών τους αντιπάλων, που γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, στους τρεις βαθμούς.
Μια παρακαταθήκη για την πρωτιά της κανονικής περιόδου!
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Σπ. Μαρκάτος θα κλέψει την μπάλα, λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου και δεξιά, θα προχωρήσει και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Η επόμενη φάση θα έρθει με την συμπλήρωση, ακριβώς μιας ώρας αγώνα. Ο Χασάι από δεξιά θα βγάλει μια πολύ επικίνδυνη και με  πολλά φάλτσα, σέντρα σουτ από αριστερά, η μπάλα θα πάρει μια επικίνδυνη τροχιά και ο Μαρκαντωνάτος, διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα θα πετάξει την μπάλα, πρώτα να βρει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και στην συνέχεια να καταλήξει σε κόρνερ.
Η επόμενη καλή στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν στο 32’ ο Μπράτι θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ, εκτός περιοχής με την μπάλα όμως να φεύγει, ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του νεαρού Αντωνίου.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Η επανάληψη ανήκει στους Ληξουριώτες που επέβαλαν τον ρυθμό τους και τους Διλινάδες, ακίνδυνους επιθετικά, χωρίς μια καλή φάση στο ενεργητικό τους.
Στο 57’ ο δραστήριος Μπράτι θα δοκιμάσει να απειλήσει με ένα σουτ από τα όρια της περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 65’ ο Λυκούδης θα εκτελέσει το κόρνερ συρτά στην περιοχή, εκεί θα πεταχτεί ο Μπράτι, και θα κάνει την προβολή για να επέμβει σωτήρια, αρχικά ο Αντωνίου και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 70’ οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν το φάουλ σε καλό σημείο, περίπου 3 μ. εκτός περιοχής και δεξιά. 
Την εκτέλεση αναλαμβάνει το Σπ. Μαρκάτος ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αντωνίου και στα δίχτυα για το προβάδισμα και το 0-1 της ομάδας του.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάποια ενδιαφέρουσα φάση και με αυτό το τελικό 0-1, ο Παλληξουριακός να παραμένει κορυφή ολομόναχος πια και τα Διλινάτα να δέχονται την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην έδρα τους!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καραίσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Α. Ρέντσι), Αντωνίου, Χριστόπουλος, Κ. Τζωρτζάτος, Στεφανάτος, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Διον., Εμιλιάνο, Αναλυτής Γ. (68’ Α. Γεωργόπουλος), Χ. Τζωρτζάτος, Βαγγελάτος, Χασάι.
Παλληξουριακός:(Σ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ., Μπαλάσκας, Ζάβαλης, Πολλάκης (82’ Μαυροειδής), Μπράτι, Αραβαντινός.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το συγκεκριμένο παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου