Κυριακή, Ιανουαρίου 29

Νίκη 4αδας η Εικοσιμία 1-0 τα Φωκάτα στο τοπικό ντέρμπι



Νικήτρια και αυτή την φορά στο σημερινό τοπικό ντέρμπι της Λειβαθούς, αναδείχθηκε η πιο τυχερή και όχι η καλύτερη ομάδα. Και αυτή την φορά ήταν η Εικοσιμία, η οποία με ένα τέρμα που σημείωσε ο Αλ. Πολλάτος, αποχώρησε από την κοινή της έδρα με τα Φωκάτα, νικήτρια με σκορ 1-0. 
Οι γηπεδούχοι, ούτε και σε αυτό το παιχνίδι ικανοποίησαν και σίγουρα θα πρέπει να νιώθουν πολύ τυχεροί που πέρασαν ένα δύσκολο εμπόδιο και μάλιστα με την διαφορά πλέον των δυο ομάδων στους 8 βαθμούς, λογικά θα πρέπει να έχουν κλείσει θέση για την τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs.
Από την άλλη τα Φωκάτα, που δύσκολα πλέον θα διεκδικήσουν θέση στην 4αδα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν τον αντίπαλο τους, αφού στάθηκαν αρκετά άτυχα στο σημερινό παιχνίδι.
Αγωνιστικά τώρα στα πρώτα 25’ και μέχρι που πέτυχε το 1-0, η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, χωρίς να είναι πολύ καλύτερη πατούσε μπάλα και είχε μια ελαφρά υπεροχή με αποτέλεσμα να είναι πιο επικίνδυνη.
Μετά όμως το εις βάρος τους 0-1, οι φιλοξενούμενοι, που είχαν και νέα πρόσωπα στην σύνθεση τους, ισορρόπησαν και έδειχναν πια, καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Όμως παίζοντας με μεγάλες πάσες, ήταν δύσκολο να απειλήσουν, μιας και η άμυνα των γηπεδούχων «καθάριζε», πότε εύκολα και πότε δύσκολα, κλείνοντας παράλληλα σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Κουστουμπάρδη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λείψουν οι καλές φάσεις.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, θα μπουν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την γρήγορη ισοφάριση και την ανατροπή, κάτι που δεν κατάφεραν, αν και είχαν κάποιες καλές φάσεις για να το πετύχουν.
Η Εικοσιμία σε όλο αυτό το διάστημα, πρόσεχε περισσότερο την άμυνα της και σε κάποιες αντεπιθέσεις θα μπορούσε, κόντρα στη ροή του αγώνα να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Γενικά ήταν ένα μέτριο παιχνίδι με αρκετή δύναμη, αλλά όχι σπουδαίο θέαμα. 
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ Ο Μπούσι θα εκτελέσει το φάουλ από αριστερά και θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Κουμαριώτης παρότι πιεζόταν από τον Πολυδωράτο θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά θα αστοχήσει ελάχιστα.
Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχει μια νέα κεφαλιά του αμυντικού της Εικοσιμίας στο 14’, αυτή την φορά, μετά το κόρνερ από δεξιά του Μπούσι.
Στο 23’ ο Βαλεντής θα δοκιμάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ από την εστία του Τσιαουσντέλιο.
Μια ωραία ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων στο 25’, θα φέρει και το γκολ. Ένα «χρυσό», όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια γκολ.
Μετά λοιπόν από την ωραία αυτή ατομική προσπάθεια, ο Στεφανάτος τελικός αποδέκτης της μπάλας, θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή και ο Αλ. Πολλάτος με ωραία κεφαλιά δεν δυσκολεύεται να πετύχει το 1-0 για τους «κυανόλευκους».
Σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση και το 1-1 θα χάσουν στο 28’ οι γηπεδούχοι, με το σουτ από πολύ κοντά του Σαλαπάτα, μετά την πάσα από δεξιά του Αποστόλου, να καταλήγει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα πολύ δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Αποστολάτου και την μπάλα να καταλήγει λίγο πλάι από το δεξί «Γ» της εστίας του Τσιαουσντέλιο.
Έτσι με τους γηπεδούχος μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Δ. Γαρμπή θα είναι αυτή, η καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και κυκλοφόρησε μπάλα απέναντι σε μια ομάδα που δεν θύμιζε με τίποτε την γνωστή Εικοσιμία και σε αυτό το διάστημα προβλημάτισε.
Στο 54’ θα έρθει και η πρώτη φάση των Φωκάτων, με το σουτ του Αλεξάτου, μέσα από την περιοχή να καταλήγει άουτ.
Ο Κουστουμπάρδης με εξαιρετική προσπάθεια θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ, στο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή, από το σημείο του πέναλτι, μετά την σέντρα του Σελενίτσα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Φωκάτα στο 66’, όταν στο γέμισμα από την άμυνα, Αποστόλου-Σαλαπάτας θα βρεθούν εντελώς μόνοι απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, ο δεύτερος θα πιάσει το σουτ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα κρατήσει με εντυπωσιακή προσπάθεια το 1-0, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Παραλίγο στο 78’ να γίνει το 2-0, όταν Πολυδωράτος – Τσιαουσντέλιο, δεν συνεννοούνται, ο Βαλεντής θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί, η μπάλα όμως στο διώξιμο με τα πόδια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων θα κοντράρει στο σώμα του και θα περάσει τελικά άουτ.
Στο 84’ ο Κίριο, μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα βγάλει παράλληλα την μπάλα στην εστία, όμως δεν υπάρχει εκεί κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα και οι αμυντικοί της Εικοσιμίας θα την διώξουν σε κόρνερ.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί και πάλι από τους φιλοξενούμενους στο 90+2’. Ο Κανάκης, με έξυπνη πάσα, θα βρει τον Τοζάι αμαρκάριστο εκτός περιοχής, ο τελευταίος δεν κάνει καλό κοντρόλ, η μπάλα θα φύγει πλάγια και αριστερά στην περιοχή για να πασάρει στον Αλεξάτο που κάνει το σουτ άουτ.
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με δυο καλές φάσεις για την Εικοσιμία στις καθυστερήσεις.
Συγκεκριμένα στο 90+3’ ο νεαρός Μανέντης θα δώσει ωραία κάθετη πάσα για τον Αλ. Πολλάτο, αυτός θα προχωρήσει, δεν κάνει όμως καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να προλάβει ο Τσιαουσντέλιο και αν του πάρει την πάλα από τα πόδια.
Και στο επόμενο λεπτό ένα καλό σουτ του Μπούσι που στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Τσιαουσντέλιο.
Έτσι με την ολοκλήρωση του αγώνα η Λειβαθινή ομάδα, έστω και αν δεν ήταν καλή σήμερα, θα πάρει το «χρυσό» τρίποντο που την φέρνει «αγκαλιά» με την 4αδα. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μπορούν να τα έχουν με την τύχη και την αστοχία τους, αφού έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και σπατάλησαν την ευκαιρία να μπουν σε τροχιά 4αδας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Βαλεντής, Αποστολάτος, Δήμου (57’ Χρηστάτος), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Στεφανάτος, Καππάτος (86’ Μανέντης), Μαρκαντωνάτος (65’ Καπλάνης).
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Τσιαουσντέλιο, Σουρβάνος, Κίριο, Πολυδωράτος, Αποστόλου, Χρίστο, Σαλαπάτας, Σελενίτσα, Κανάκης, Τοζάι, Αλεξάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου