Παρασκευή, Ιανουαρίου 27

Η Pregame της 10ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το παιχνίδι Παλληξουριακού - Σάμης



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, πρώτης του δεύτερου γύρου, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, με αρκετό μάλιστα ενδιαφέρον, αφού όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο μεγαλύτερη παρουσιάζεται η ανάγκη κατάκτησης βαθμών.
Ο πρωτοπόρος και αήττητος στην Α' κατηγορία Α.Ο. Παλληξουριακός
Αυλαία λοιπόν του Β' γύρου και τέσσερα παιχνίδια με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην "μάχη" της 4αδας, όσο και για τις ομάδες αυτές που παλεύουν για την σωτηρία τους.
Ξεκίνημα της αγωνιστικής το Σάββατο 29/1 με τα μισά ματς, το πρωί στο Δημοτικό της Ιθάκης και το απόγευμα στις Κεραμειές. Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29/1/17 το απόγευμα, με τις υπόλοιπες δυο αναμετρήσεις στις Κεραμειές και το Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να περιμένουμε μετά ακριβώς, από τα μισά παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στο Βαθύ της Ιθάκης, η επικίνδυνη στην έδρα της Πρόοδος, θα φιλοξενήσει τον τρίτο της κατάταξης Παγκεφαλληνιακό, σε ένα παιχνίδι που και οι δυο επιθυμούν να κατακτήσουν το τρίποντο για τους δικούς τους λόγους.
Θεωρούμε ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον στην εξέλιξη του.
Στη συνέχεια, το απόγευμα στις Κεραμειές, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, πρωταθλητής "χειμώνα", σε ένα παιχνίδι που φαίνεται να είναι το φαβορί, φιλοξενεί τυπικά γηπεδούχος (λόγω έργων στον Άγιο Αντώνη) την Σάμη, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αναφορικά με την είσοδο της στην τελική 4αδα, αλλά και νέο προπονητή στον πάγκο της.
Η 10η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα, με τους υπόλοιπους δυο αγώνες, στο Δημοτικό των Κεραμειών και στο Ενωσιακό Φαρακλάτων.
Στο Δημοτικό των Κεραμειών θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, μιας και θα διεξαχθεί εκεί το τοπικό ντέρμπι της περιοχής, μεταξύ Εικοσιμίας - Φωκάτων. Σίγουρα ένα ιδιαίτερο ματς για πολλούς λόγους, με τους γηπεδούχους να "καίγονται" για το τρίποντο, ώστε να μην χάσουν άλλο έδαφος στην προσπάθεια τους για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική 4αδα. Όμως και οι φιλοξενούμενοι, πιο ενισχυμένοι, θα αγωνιστούν για το γόητρο, αλλά και να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ο όνειρο των playoffs!
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδια ημέρας, στο Ενωσιακό αυτή την φορά, με τον 2ο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Διλινάτων να φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς, σε ένα παιχνίδι που αναμφισβήτητα είναι το φαβορί για τη νίκη.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Οδυσσέας Ιθάκης.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 28-1-2017   ώρα:  11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ι. - Παγκεφαλληνιακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Γ.
Βλάχου Κ.
2.
Σάββατο 28-1-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης
Θανάσης
Στάθης
Βασιλόπουλος Δ.
Μενεγάτος Ε.
3.
Κυριακή  29-1-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Φωκάτα
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Κομητόπουλος Π.
Καπογιαννόπουλος Ι.
4.
Κυριακή  29-1-2016   ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εθνικός
Μαγουλάς
Σπύρος
Θανάσης Ε.
Καραίσκος Απ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 10ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 28-29/1/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  28-1-2017
Επικίνδυνη έξοδος για τον Παγκέ.........
"Μάχη" για βαθμό ή βαθμούς οι γηπεδούχοι
Με τον αγώνα Προόδου - Παγκεφαλληνιακού στο Βαθύ, το Σάββατο 11:00 το πρωί, ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. 
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο και οι δυο ομάδες για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους θέλουν το τρίποντο της νίκης!
Οι γηπεδούχοι, μετά την βαριά, εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και αήττητο Παλληξουριακό, θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και να επανέλθουν τα χαμόγελα στην ομάδα τους, παράλληλα με μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.
Οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται και αυτή από εντός έδρας ήττα από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Α.Ο. Διλινάτων, δεν έχουν άλλα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πέσουν περισσότερο βαθμολογικά και πιθανόν στη συνέχεια να χαθεί ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα.
Έτσι θα πάνε στο Βαθύ με μοναδικό στόχο, το τρίποντο της νίκης. Μια νίκη που θα ξαναφέρει την αισιοδοξία και την καλή ψυχολογία για τη συνέχεια στην ομάδα του Θ. Βουκελάτου
Οι γηπεδούχοι, με μια μέτρια και πολλές μεταπτώσεις παρουσία φέτος και μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μέχρι τώρα 2 νίκες 1 ισοπαλία, 5 ήττες και σύνολο 7 βαθμών.
Οι φιλοξενούμενοι, που κάνουν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα που έκοψε βαθμούς και μάλιστα στην έδρα του, ταπό τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 3η θέση. Έχουν 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και συνολικά 16 βαθμούς.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: 5-0 για τον Παγκεφαλληνιακό στις Κεραμειές!
Αναμένουμε ένα ενδιαφέρον και αμφίρροπο παιχνίδι, αφού και οι δυο ομάδες, θα λέγαμε περισσότερο οι φιλοξενούμενοι, θέλουν το τρίποντο της νίκης.
Σε αυτό το παιχνίδι ο Β. Πρεβεζιάνος δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Α. Τσίρο.
    
Για το αήττητο και το σερί τους οι "ερυθρόλευκοι"......
Για την έκπληξη οι Σαμικοί
Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις Κεραμειές, αφού εκεί βρήκε «στέγη» μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στον Άγιο Αντώνη, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, θα φιλοξενήσει την Σάμη με στόχο το αήττητο και το σερί, ώστε να κάνει ένα ακόμη..... βήμα παραπάνω.
Σε άλλες εποχές το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορεί να ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, μπορεί να απασχολούσε πολύ κόσμο, σίγουρα όμως αυτή την στιγμή δύσκολα μπορείς να το πεις έτσι, αφού η διαφορά των δυο ομάδων, εκτός από μεγάλη βαθμολογικά, είναι και ποιοτική, ενώ τα τελευταία γεγονότα με την αλλαγή του προπονητή δεν γνωρίζουμε, αν θα επηρεάσουν ή όχι αγωνιστικά την ομάδα της Σάμης.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τη λήξη του Α’ γύρου, σε μια καταπληκτική μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία, δείχνουν μέσα από την γενικότερη εικόνα τους, πολύ κοντά στο να πετύχουν τον στόχο τους, που είναι η κατάκτηση του νταμπλ, μετά από πολλά χρόνια.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από μια πολύ καλή εμφάνιση στην Ιθάκη που συνδυάστηκε μάλιστα με μια ευρεία νίκη και σκορ 5-0 επί της Προόδου.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, αρχικά δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους, ότι μπορούν επιτέλους να κάνουν την υπέρβαση. Στη συνέχεια και για 2-3 αγωνιστικές παρουσίασαν ένα διαφορετικό και πολύ καλό πρόσωπο, ιδιαίτερα στα ντέρμπι με Διλινάτα-Εικοσιμία, όμως την προπερασμένη Κυριακή (την περασμένη είχαν ρεπό), με μια αναπάντεχη ήττα-γκέλα στην έδρα τους από την Πρόοδο, έχυσαν την «καρδάρα με το γάλα» και να πάλι μια από τα ίδια. Ίσως αυτή η ήττα να είναι και καταδικαστική για την ομάδα της Σάμης.
Το παιχνίδι της Κυριακής, με νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου τους, ουσιαστικά παίζουν τα «ρέστα» τους!
Οι Ληξουριώτες, μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μέχρι τώρα 7 νίκες 1 ισοπαλία, 0 ήττες και σύνολο 22 βαθμών.
Οι Σαμικοί, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 6η θέση. Έχουν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και συνολικά 8 βαθμούς.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: 5-0 για τον Παλληξουριακό στα Φαρακλάτα!
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, δίνοντας ένα προβάδισμα την ομάδα του Ληξουρίου!
    
Κυριακή  29-1-2017
Μάχη για τους βαθμούς και το γόητρο στο τοπικό των Κεραμειών
Η 10η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29/1 και ώρα 3 μ.μ. στο Δημοτικό Κεραμειών, με ένα πολύ ενδιαφέρον για πολλούς λόγους παιχνίδι, μεταξύ της Εικοσιμίας και των Φωκάτων.
Είναι το τοπικό ντέρμπι της Λειβαθούς που κλέβει την παράσταση στην περιοχή.
Σε γενικές γραμμές, εκτός από την αγωνιστική κατάσταση και την ποιότητα των ομάδων, εδώ θα παίξουν και κάποια άλλα πράγματα τον δικό τους ρόλο. Ο «εγωισμός», το πάθος των ποδοσφαιριστών, το γόητρο και το «θέλω» τους, θα είναι κυρίως οι παράγοντες για την κατάκτηση του τρίποντου.
Η περυσινή πρωταθλήτρια, με μια παρουσία φέτος που δείχνει σαν κάτι να της λείπει, μπορεί να μην "βγάζει" μάτια, όμως είναι μέσα στον στόχο της. 
Προέρχεται από μια σημαντική νίκη με σκορ 4-1 στην Ιθάκη επί του ουραγού Οδυσσέα και σε αυτό το παιχνίδι, εκτός της νίκης δεν την εξυπηρετεί κανένα άλλο αποτέλεσμα, αφού αν τα καταφέρει, σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής μπορεί να βρεθεί ακόμη ψηλότερα ή τουλάχιστον να εξασφαλίσει την θέση της στην 4αδα από πολύ νωρίς. Οπότε καταλαβαίνει ο καθένας πόσο σημαντική θα είναι μια νίκη για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου.
Οι τυπικά τώρα φιλοξενούμενοι, που ενισχύθηκαν αρκετά πρόσφατα, με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία μέχρι τώρα, δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και ποιότητα. Έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία πολύ νωρίς και θα μπορούσαν μάλιστα το κάτι παραπάνω, αν την προηγούμενη αγωνιστική στο 90’ δεν δεχόταν την ισοφάριση από τον Εθνικό.
Οι γηπεδούχοι, μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μέχρι τώρα 5 νίκες 0 ισοπαλία, 3 ήττες και σύνολο 15 βαθμών.
Οι φιλοξενούμενοι, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση. Έχουν 3 νίκες, 1 ισοπαλίες, 4 ήττες και συνολικά 10 βαθμούς.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Είχε επικρατήσει δύσκολα η Εικοσιμία 2-1 στο ίδιο γήπεδο.
Σίγουρα αναμένουμε ένα δυνατό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δίνουν την δική τους «μάχη» για τη νίκη, που εκτός από το γόητρο θα είναι σημαντική για τη συνέχεια.
    
Νίκη για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή οι γηπεδούχοι.......  Για το καλύτερο οι "κυανόλευκοι"
Την ίδια ώρα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ο δεύτερος της βαθμολογίας Α.Ο. Διλινάτων, φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς, με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα τον κρατήσει κοντά στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παλληξουριακού ή και να τον φέρει ακόμη πιο κοντά, αν γίνει η έκπληξη στις Κεραμειές.
Οι γηπεδούχοι, με πολύ καλή ψυχολογία, από την εκτός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί του Παγκεφαλληνιακού στις Κεραμειές, είναι σίγουρα το φαβορί να προσθέσουν ακόμη τρεις βαθμούς στην φετινή συλλογή τους, είναι πιο ποιοτικοί σαν σύνολο και οπωσδήποτε μια ομάδα με υψηλούς στόχους.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, χωρίς νίκη μέχρι τώρα, θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ο στόχος τους ουσιαστικά θα είναι να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει. 
Την προηγούμενη αγωνιστική, τυπικά γηπεδούχοι αντιμετώπισαν στις Κεραμειές τα Φωκάτα, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη από εδώ και πέρα, θα έχει μπροστά της έναν μεγάλο "γολγοθά" με εννιά ντέρμπι στη σειρά. Εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν πλέον για αυτή. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το χτυπάει στα ίσα και στο τέλος να κάνει "ταμείο"!
Τα Διλινάτα βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς, μετά από 9 αγωνιστικές. Έχουν συνολικά 6 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα.
Ο Εθνικός βρίσκεται στην 8η θέση με τα ίδια παιχνίδια και τέσσερις βαθμούς. Έχει συνολικά 4 ισοπαλίες, 4 ήττες και καμία νίκη!
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: 3-2 για τα Διλινάτα στον Άγιο Αντώνη!
Περιμένουμε ένα παιχνίδι με καλό θέαμα και ίσως αρκετά γκολ. Φαβορί όπως είπαμε στην αρχή, είναι η ομάδα του "μεγάλου χωριού" και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει τους τρεις απαραίτητους βαθμούς. Σίγουρα οι Ληξουριώτες δεν θα πάνε στα Φαρακλάτα με.... κατεβασμένα χέρια, θα παλέψουν για το καλύτερο και αυτό τους κάνει αρκετά επικίνδυνους.
Στο απουσιολόγιο του Ν. Κουρούκλη υπάρχει το όνομα του τιμωρημένου Η. Γαλανού, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα λείπει ο Χ. Μαυροειδής που πήρε μεταγραφή για τον Παλληξουριακό.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
22
8
7
1
0
26 - 01
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
19
8
6
1
1
20 - 08
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
16
8
5
1
2
15 - 04
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
15
8
5
0
3
14 - 10
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
10
8
3
1
4
10 - 14
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
08
8
2
2
4
11 - 12
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
8
2
1
5
07 - 21
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
04
8
0
4
4
10 - 16
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
8
0
1
7
08 - 35
        
Η επόμενη (11η) αγωνιστική
(Σ/Κ 4-5/2/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - A.O. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου