Παρασκευή, Ιανουαρίου 13

Η Pregame της 8ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζoυν τα μεγάλα ντέρμπι σε κορυφή και "ουρά" (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος, μετά από την διακοπή λόγω των εορτών, αλλά και της κακοκαιρίας, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, συνεχίζεται στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Τέσσερα παιχνίδια με πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον, τόσο στα ψηλά όσο και στα χαμηλά, με δυο πολύ μεγάλα ντέρμπι. Των πρωτοπόρων Διλινάτων - Παλληξουριακού και των ουραγών Εθνικού Κεφαλονιάς - Οδυσσέα Ιθάκης. 
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 14/1, με τρία παιχνίδια, σε Φαρακλάτα - Ληξούρι και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15/1/17 το απόγευμα, με το ένα υπολειπόμενο στις Κεραμειές.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το πρωί του Σαββάτου, στις 11:15, πρώτα στα Φαρακλάτα, η Σάμη σε ανοδική πορεία τα τελευταία παιχνίδια, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Πρόοδο Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι που και οι δυο θέλουν το τρίποντο.
Στη συνέχεια την ίδια μέρα, αλλά λίγο αργότερα στις Κεραμειές, σε ένα μεγάλο παιχνίδι ή αν θέλετε στο ντέρμπι των ουραγών, Εθνικός - Οδυσσέας Ιθάκης παίζουν τη μισή και παραπάνω κατηγορία.
Η αγωνιστική συνεχίζεται απόγευμα της ίδια ημέρας, όπου στα Φαρακλάτα, στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής των πρωτοπόρων, αυτή την φορά, τα Διλινάτα και ο Παλληξουριακός θα παίξουν για το τρίποντο και την παραμονή τους στην κορυφή, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του μισού του πρωταθλήματος. Σίγουρα ο νικητής βάζει δυνατή παρακαταθήκη για την πρωτιά.
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15/1, με το ενδιαφέρον παιχνίδι των Κεραμειών, όπου τα Φωκάτα τυπικά γηπεδούχα, φιλοξενούν τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα και φιλόδοξο φέτος Παγκεφαλληνιακό.
Για να δούμε τελικά ποιες ομάδες θα κάνουν "ποδαρικό" με το δεξί τη νέα χρονιά και σε ποιες θα πέσει βαρύς ο "κουραμπιές"!!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η Εικοσιμία.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 14-1-2017   ώρα:  11:15
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Μαγουλάς
Σπύρος
Σούλα Ε.
Κώτσης Ι.
2.
Σάββατο  14-1-2017   ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εθνικός – Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.
Θανάσης
Στάθης
Μενεγάτος Ε.
Χρηστάτος Σπ.
3.
Σάββατο  14-1-2017 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./ Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
Ματιάτος
Διονύσης
Καραίσκος Απ.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή   15-1-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Παγκεφαλληνιακός
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Σούλα Ε.
Θανάσης Ε.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 8ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 14-15/1/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  14-1-2017

Νίκη 4αδας θέλουν οι Σαμικοί......
Για την "ζημιά" οι Ιθακήσιοι
«Ποδαρικό» στη νέα χρονιά και το 2017, θα κάνει το Σάββατο το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και ώρα 11:15 η Σάμη η οποία θα φιλοξενήσει την Πρόοδο Ιθάκης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Και οι δυο ομάδες, για δικούς τους λόγους η κάθε μία, θέλουν νίκη.
Οι γηπεδούχοι μετά την μεγάλη τους επικράτηση στις Κεραμειές 3-1, επί της Εικοσιμίας και την ανοδική τους πορεία τον τελευταίο καιρό, θέλουν να συνεχίσουν δυναμικά και εξασφαλίζοντας το τρίποντο να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά βαθμολογικά, να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους και να επιστρέψουν στον αρχικό τους στόχο, την 4αδα.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, μετά τα άσχημα αποτελέσματα, πριν από το παιχνίδι των Φαρακλάτων με τα Διλινάτα, φαίνεται να «ξυπνάει» και επιτέλους να παίζει το ποδόσφαιρο που οι φίλοι της περίμεναν.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με μια μόνο νίκη μέχρι στιγμής στο ενεργητικό τους και με μια μέτρια αγωνιστική παρουσία, μετά και την ήττα από τα Φωκάτα την προ προηγούμενη Τετάρτη στον εξ’ αναβολής αγώνα τους, σίγουρα έχουν χάσει σημαντικό έδαφος, για ένα καλό πλασάρισμα και αν ακολουθήσει ακόμη μια, σίγουρα τα πράγματα θα μπλέξουν αρκετά, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Παρά την δυσκολία του αγώνα και την αξία του αντιπάλου, η ομάδα του Β. Πρεβεζιάνου, είναι σίγουρο ότι θα  παλέψει για το καλύτερο και με πυξίδα τη νίκη της στον αγώνα του τοπικού κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, θα διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί.
Η Σάμη μετά από 7 αγώνες βρίσκεται στη 6η θέση με 8 βαθμούς (2-2-3), ενώ η Πρόοδος της Ιθάκης μετά από 6 αγώνες βρίσκεται στην  7η θέση με 4 βαθμούς (1-1-4).
Αναμένουμε ένα δυνατό και με αρκετό ενδιαφέρον παιχνίδι.
    
Ντέρμπι ουραγών στις Κεραμειές.... 
Όποιος χάσει..... χάνεται και ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι
Λίγο αργότερα (11:30) και στο Δημοτικό των Κεραμειών (λόγω έργων στον Άγιο Αντώνη), θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ένα ντέρμπι ουραγών που μπορεί να κρίνει πολλά για την συνέχεια των δυο ομάδων, σχετικά με την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Η ομάδα του Ληξουριού μέχρι στιγμής, αν και νεοφώτιστη στα «μεγάλα σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου, δείχνει μια αξιόλογη σταθερότητα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και ιδιαίτερα στην έδρα της μόνο από ατυχία δεν έχει πάρει ακόμη κάποιους βαθμούς. Είναι μια ομάδα νεανική η οποία αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία, μπορεί να κάνει πολλές ζημιές.
Όπως προαναφέραμε, οι Ληξουριώτες σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι δεν μπορούν να σκέφτονται, παίζοντας έστω και τυπικά στην έδρα τους, τίποτε λιγότερο από τη νίκη που θα είναι, εκτός από ιστορική και η βάση για τη συνέχεια και τον στόχο της παραμονής.
Τώρα όσον αφορά την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης, σίγουρα δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα και μέχρι τώρα δεν δείχνει ικανή για να κατακτήσει μια νίκη ή έστω κάποιον βαθμό (εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παγκέ στις Κεραμειές). Μάλιστα τελευταία σε εξ αναβολής παιχνίδι, γνώρισε νέα βαριά ήττα στην έδρα της, από τον Παλληξουριακό με σκορ 1-8!!
Όμως η ήττα αυτή πρέπει να ξεχαστεί άμεσα και με ανάλογη αλλαγή στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της, σε συνάρτηση με την κρισιμότητα του παιχνιδιού να πάει στις Κεραμειές να πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της!
Οι τυπικά γηπεδούχοι χωρίς νίκη, αλλά με δυο ισοπαλίες σε 6 αγώνες, βρίσκονται στην 8η θέση με 2 βαθμούς (0-2-4).
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, χωρίς βαθμό μέχρι τώρα και σε 6 αγώνες, παραμένουν φυσικά ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α΄κατηγορίας (0-0-6)!
Σίγουρα όμως, είναι ένα ντέρμπι ουραγών και όλα μπορούν να συμβούν.
Περιμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό, δυνατό και πολύ ενδιαφέρον ματς.
    
Και τώρα οι δυο τους..........
Το ντέρμπι των αήττητων και πρωτοπόρων στα Φαρακλάτα
Συνέχεια της 8ης αγωνιστικής, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 3, με το μεγάλο ντέρμπι των Φαρακλάτων μεταξύ των πρωτοπόρων, Διλινάτων – Παλληξουριακού.
Ένα μεγάλο παιχνίδι που κατά ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να κρίνει ακόμη και την τελική τους θέση στην 4αδα και σε ότι έχουν στόχο σε αυτή η κάθε ομάδα.
Τόσο τα Διλινάτα, όσο και ο Παλληξουριακός φέτος έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη, με στόχο την επιστροφή τους, στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια.
Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012 και του κυπέλλου το 2015 έκτοτε είναι άτιτλοι.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν να επιδείξουν κάποιον τίτλο τα τελευταία 14 χρόνια. Η πιο πρόσφατη καταγραφή τίτλου και συγκεκριμένα πρωταθλήματος, έγινε το 2004!!! Σίγουρα πολλά τα χρόνια χωρίς «κούπα» για την ιστορική ομάδα του Παλληξουριακού.
Διλινάδες και Ληξουριώτες βρίσκονται ισόβαθμοι, μετά από 6 αγώνες, με 16 βαθμούς, αήττητοι στην κορυφή, έχοντας 5 νίκες 1 ισοπαλία στο ενεργητικό τους.
Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ των καλύτερων και πιο σταθερών ομάδων του φετινού πρωταθλήματος και όπως είναι ευνόητο «καίγονται» για το τρίποντο της νίκης και την διατήρηση του αήττητου. Μια νίκη που θα δώσει πλεονέκτημα στη συνέχεια.
Αναμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, με πάθος, δύναμη από τις δυο ομάδες και μεγάλη αγωνία ως το τελευταίο σφύριγμα.
Ας ελπίσουμε, ότι η μεγάλη αποχή από αγώνες, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων, κυρίως για τους γηπεδούχους, δεν θα επηρεάσει αγωνιστικά τα δυο σύνολα για να παρακολουθήσουμε και καλό θέαμα με αρκετά γκολ, αλλά και μια διαιτησία που πρέπει να βοηθηθεί από όλους, ώστε να πετύχει και να περάσει απαρατήρητη! Η παρουσία του έμπειρου Διν. Ματιάτου και των βοηθών του, θεωρούμε ότι το εγγυάται.
    
Κυριακή  15-1-2017
Φωκάτα - Παγκέ στη "μάχη" της 4αδας
Τέλος η 8η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα 3 μ.μ. στις Κεραμειές, όπου σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι τα Φωκάτα, τυπικά γηπεδούχα φιλοξενούν τον τρίτο του βαθμολογικού πίνακα, δυνατό Παγκεφαλληνιακό.
Ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δυο ομάδες, αφού με το τρίποντο της νίκης, κάθε ομάδα θα έχει πετύχει το στόχο της και θα βλέπει με άλλο μάτι την 4αδα.
Οι γηπεδούχοι, όπως έχουμε ξανά αναφέρει, έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην Α’ κατηγορία, σαφώς ενισχυμένοι και αρκετά ποιοτικοί φέτος, έχουν σαν στόχο την άμεση παραμονή (σιγά μη κινδυνέψουν) και παράλληλα ρίχνουν και τις "κλεφτές" ματιές τους στην 4αδα!
Από την άλλη, ο Παγκεφαλληνιακός με μια πολύ καλή γενικά παρουσία μέχρι στιγμής, θέλει το τρίποντο που θα τον διατηρήσει στην 3η θέση και ανάλογα του αποτελέσματος του ντέρμπι, ίσως να έχει και συγκάτοικο στην δεύτερη!
Τα Φωκάτα βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας με 9 βαθμούς σε 6 παιχνίδια (3-0-3), ενώ ο Παγκεφαλληνιακός στην 3η με 13 βαθμούς επίσης σε 6 παιχνίδια (4-1-1).
Και οι δυο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν με σημαντικές απουσίες σε αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι.
Σίγουρα ο Μιχ. Αθηναίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Σ. Χρίστο και Μπ. Ντουκάι. 
Από την πλευρά του ο Θ. Βουκελάτος δεν θα έχει στη διάθεση του, έναν από τους καλύτερους φέτος ποδοσφαιριστές του, στον Τάσο Κλειτογιάννη που είναι τραυματίας.
Όπως και να έχει περιμένουμε ένα δυνατό, θεαματικό και με έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον παιχνίδι, από δυο πολύ καλές ομάδες.
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
16
6
5
1
0
20 - 01
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
16
6
5
1
0
19 - 07
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
13
6
4
1
1
11 - 03
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
12
7
4
0
3
10 - 09
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
09
6
3
0
3
09 - 09
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
08
7
2
2
3
10 - 10
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
04
6
1
1
4
05 - 15
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
02
6
0
2
4
06 - 12
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
00
6
0
0
6
04 - 28
    
Η επόμενη (9η) αγωνιστική
(Σ/Κ 21-22/1/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4.
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ

1 σχόλιο:

  1. κυριε Νικο σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια.Σιγουρα οι νικες ειναι κατι το ωραιο αλλα φετος δεν ειναι ο απολυτος στοχος μας αυτος η ενα καλο πλασαρισμα.Φετος η Προοδος εχει μια νεα φιλοσοφια για μια νεα αρχη για τα επομενα χρονια.Στοχοι μας ειναι να μαθουμε ποδοσφαιρο να φερουμε νεα παιδια στο γηπεδο να γινουμε ομαδα και γενικοτερα οσοι θα ασχολουμαστε με την ομαδα να ειμαστε χαρουμενοι.Σιγα σιγα και ας μην ειναι και φετος πιστευω να τα καταφερουμε.Με εκτιμηση στο προσωπο σας Πρεβεζιανος Βασιλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή