Τετάρτη, Μαρτίου 15

Ο Παλληξουριακός στον τελικό....... Νίκη 1-0 στις Κεραμειές τον Παγκέ


Ο Παλληξουριακός, θα είναι ο δεύτερος finalist του τελικού του τοπικού κυπέλλου τις 26 Μαρτίου στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, μετά τη σημερινή του επικράτηση στο Δημοτικό των Κεραμειών, με σκορ 1-0 επί του Παγκεφαλληνιακού.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν μέτριο έως κακό, αρκετά δυνατό στον χώρο του κέντρου, ενώ το άγχος ήταν αυτό που εμπόδιζε τους ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και εμείς να παρακολουθήσουμε έναν πιο ποιοτικό ημιτελικό, σύμφωνα πάντα με την αξία των δυο ομάδων, παιχνίδι.
Με το θέαμα φτωχό και τις φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα, φαινόταν δε, από μίλια μακριά ότι η ομάδα που θα κατάφερνε να πετύχει το γκολ, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου.
Αγωνιστικά και οι δυο ομάδες κατ’ αρχήν φαινόταν ότι, ήθελαν να διαφυλάξουν τις εστίες τους και κάποια στιγμή να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι χωρίς να βγάζουν μάτια, είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία, ήλεγχαν τον ρυθμό, ήταν καλύτεροι στην κυκλοφορία της μπάλας και επίσης φάνηκαν πιο «φρέσκοι».
Αντίθετα, εκτός από το πάθος που είχαν οι γηπεδούχοι, προσπαθούσαν με λάθος επιλογές να φτάσουν στην περιοχή του Μαρκαντωνάτου, δεν μπορούσαν να οργανώσουν το παιχνίδι τους από το κέντρο, με αποτέλεσμα οι μεγάλες μπάλες σε Ντεντλάλα, Βουκελάτο, να σταματάνε στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου, όπου με πρωταγωνιστές, τους Σωκ. Μαρκάτο, Ζερβό και Λούλουδα να «καταστρέφουν», καθετί που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν από μακριά οι Ζαμπαύτης – Αρμάντο, αλλά και ο Κλειτογιάννης από αριστερά.
Έτσι θα λέγαμε ότι το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κινδύνεψαν ελάχιστα στην διάρκεια του παιχνιδιού και τελικά στο τέλος θα πάρουν μια μεγάλη πρόκριση.
Σίγουρα στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» πάνε σαν φαβορί απέναντι στην φιλόδοξη Σάμη, αλλά σε έναν τέτοιο αγώνα, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης της κούπας του τοπικού κυπέλλου.
Κάτι που αν καταφέρουν οι Σαμικοί, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους, αντίθετα με τους Ληξουριώτες που θα είναι η τέταρτη μετά το 2001 που το κατέκτησαν τελευταία φορά.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Ντεντλάλα δεν εκμεταλλεύεται την κακή εκτίμηση της φάσης στην έξοδο του Μαρκαντωνάτου, αφού πλασάρει ψηλοκρεμαστά προς την κενή εστία, χωρίς ωστόσο η μπάλα να έχει πορεία σε αυτή και ο Λούλουδας θα απομακρύνει.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 19΄με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σπ. Μαρκάτου στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από κόρνερ από αριστερά του Λούλουδα, να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές, αν μπορείς και αυτές να τις ονομάσεις έτσι, του πρώτου 45λεπτου.
Έτσι μοιραία οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στο 51’ ο Πολλάκης θα προσπαθήσει από μακριά με ένα δυνατό σουτ να αιφνιδιάσει τον Σκαμαντζούρα, όμως η μπάλα θα φύγει πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Παγκέ.
Πολύ καλή στιγμή και πάλι για τους «ερυθρόλευκους» στο 57’, όταν ο Μπράτι θα πιάσει ένα δυνατό σουτ και η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Με τη συμπλήρωση 70’ αγώνα η ομάδα από το Ληξούρι θα καταφέρει να πετύχει το γκολ που έψαχνε και θα την έφερνε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Ο Μπράτι από δεξιά θα βγάλει την σέντρα με πολύ φάλτσο στην περιοχή των γηπεδούχων, εκεί ο Αρμάντο δεν μπορεί να απομακρύνει σωστά, η μπάλα θα φτάσει στον Αλ. Λυκούδη, με τον τελευταίο ύστερα από ωραία προσπάθεια και σουτ να την στέλνει στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφύγει το 0-1.
Ένα νέο σουτ του Πολλάκη στο 85’, μέσα από την περιοχή, θα αποκρουστεί εντυπωσιακά από τον νεαρό τερματοφύλακα του Παγκέ, αφού θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι που δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν φάσεις θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να πάνε το ματς στην παράταση, με ένα φάουλ, έξω από την περιοχή που θα εκτελεστεί τελικά, απ' ευθείας από τον Τούρλα πολύ άστοχα, με την μπάλα να περνάει ψηλά από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Στα 5’ των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάτι που θα πρέπει να αναφερθεί με αποτέλεσμα το γκολ του Λυκούδη να αποδεικνύεται «χρυσό» και να στέλνει την ομάδα του, τον Παλληξουριακό στο μεγάλο τελικό της 26ης Μαρτίου για να διεκδικήσει με αντίπαλο την Σάμη, τον ένα από τους δυο φετινούς τίτλους που έχει σαν στόχο.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Τριανταφυλλίδης Ε., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Μούκα (89’ Μανωλάτος), Νεστερένκο, Ζαμπαύτης (75’ Τριανταφυλλίδης Π.), Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τούρλας, Βουκελάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης Α., Μαρκάτος Σπ. (75’ Κόμητας), Ζάβαλης, Πολλάκης, Συριάτος (83’ Μπαλάσκας), Μαρκάτος Σωκ., Μπράτι (83’ Μαυροειδής), Αραβαντινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου