Σάββατο, Μαρτίου 18

Δύσκολη και αγχωτική νίκη για τα Διλινάτα... 2-1 την μαχητική Πρόοδο


Τα Διλινάτα μετά τη.... στάση τους και το μπλόκο από τη Σάμη στον Καραβόμυλο, την περασμένη αγωνιστική, ανέκαμψαν και επανήλθαν στις νίκες, όταν σήμερα το πρωί επικράτησαν πολύ δύσκολα και στο τέλος, της Προόδου Ιθάκης στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων με σκορ 2-1.
Έτσι η ομάδα του «μεγάλου χωριού» ξαναβρέθηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει ένα καλό νέο από την ομάδα που της, την στέρησε την προηγούμενη αγωνιστική, να την επιστρέψει με μια νίκη στην αυριανή «μάχη» επί της Εικοσιμίας.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, με τους γηπεδούχους καλύτερους, να έχουν την υπεροχή και να κυκλοφορούν την μπάλα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μ. Κασσιανού.
Η Πρόοδος, με αρκετές απουσίες, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπως πάντα, μπήκε με πάθος στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να διεκδικήσει το καλύτερο. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιον βαθμό και να έφυγε στο τέλος, ηττημένη από τα Φαρακλάτα, όμως μπορεί να είναι ήσυχη ότι έκανε ότι μπορούσε για να φανεί ανταγωνιστική απέναντι σε μια καλύτερη της ομάδα και τα κατάφερε.
Οι γηπεδούχοι «βραχυκύκλωσαν» απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα που με κορυφαίους τους Τσίρο-Παπαδόπουλο στα στόπερ και Αρταβάνη σαν αμυντικό χαφ, να καθαρίζουν εύκολα τις φάσεις στα γεμίσματα των γηπεδούχων, που βρέθηκαν σε μια ακόμη άσχημη μέρα και ήταν τυχεροί, παρότι καλύτεροι να πάρουν τη νίκη στο 87’!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ οι Χασάι – Εμιλιάνο θα συνεργαστούν πολύ ωραία από δεξιά, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή και θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ στην απέναντι γωνία του Κασσιανού.
Στο 17’ παραλίγο να έχουμε ένα αυτογκόλ από τον Στεφανάτο, όταν στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά, θα την στείλει προς την εστία του, όμως ο Αντωνίου θα κάνει 2-3 βήματα πίσω και θα την μπλοκάρει ψηλά.
Ο Εμιλιάνο στο 21’ θέλει να απειλήσει από μακριά με ένα δυνατό σουτ, όμως ο Κασσιανός σε ετοιμότητα μπλοκάρει την μπάλα.
Και ενώ το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν το καλύτερο και οι φάσεις ελάχιστες, το τελευταίο δίλεπτο του α’ ημιχρόνου ήταν όλα τα «λεφτά», αφού σε αυτό το διάστημα είχαμε δυο γκολ στο παιχνίδι. Ένα για κάθε ομάδα.
Στο 45’ ο Πολλάτος με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή θα βγάλει συρτή πάσα, πάρε -βάλε για τον Χασάι και τον τελευταίο απλά να σπρώχνει την μπάλα στην άδεια εστία, για το προβάδισμα των γηπεδούχων και το 1-0.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Γκ. Ρέντσι θα πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια οι φιλοξενούμενοι στο 45+1’ θα πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1.
Μετά από ωραία ομαδική επιθετική προσπάθεια, ο Τσίγκος θα βρει στην πλάτη της άμυνας τον Όλσι, με το τελευταίο να μπαίνει περιοχή και να πλασάρει εύστοχα από κοντά τον Αντωνίου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του τελευταίου. Στη φάση αυτή υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για οφσάιντ στον σκόρερ.  
Αυτό τελικά ήταν και το σκορ για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να παίζουν ανοργάνωτα και οι φιλοξενούμενοι να βασίζονται και πάλι στην πολύ καλή τους άμυνα, με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι πολύ λίγες και τα Διλινάτα, πιο τυχερά, στο τέλος να αποχωρούν με ένα σημαντικό, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τρίποντο.
Στο 47’ υπήρξαν κάποιες ελαφρές διαμαρτυρίες για χέρι αμυντικού των Διλινάτων στην περιοχή με τον κ. Βασιλόπουλο πολύ κοντά να δείχνει "παίζεται" και να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο χρόνος περνούσε και ο εκνευρισμός είχε μεταφερθεί για τα καλά στην πλευρά των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.
Έτσι φτάσαμε στο 85’ για να ακούσουμε ένα «αχ»! Συγκεκριμένα στο σημείο αυτό, ο Χασάι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και την μπάλα στο β’ δοκάρι του Κασσιανού, εκεί Χρσιτόπουλος-Τζωρτζάτος Χρ., θα βρεθούν εντελώς αμαρκάριστοι, ο τελευταίος θα πιάσει την κεφαλιά και αστοχεί από πολύ κοντά, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.
Ότι δεν κατάφερε ο Χρ. Τζωρτζάτος θα καταφέρει ο Δημ. Πολλάτος στο 87’.
Ο Χασάι με ένα μακρινό φάουλ θα φέρει την μπάλα ψηλοκρεμαστά στην περιοχή και εκεί ο επιθετικός των Διλινάτων με ωραία γυριστή κεφαλιά θα την στείλει πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα, «λυτρώνοντας» την ομάδα του από μια άβολη ισοπαλία, γράφοντας το 2-1.
Τέλος στο 90+1’ ο κορυφαίος του γηπέδου ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Αντ. Παπαδόπουλος θα δει την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) του διαιτητή κ. Βασιλόπουλου, για έναν διάλογο του με τον πάγκο των γηπεδούχων.
Το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. 
Ένα αποτέλεσμα που αφήνει με το παράπονο του χαμένου βαθμού την πλευρά των γηπεδούχων και την χαρά της επιστροφής στην 2η για τους γηπεδούχους που γλίτωσαν στο παρά 3’ μια νέα γκέλα!
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Δ. Ματιάτο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Αντωνίου, Κατσούρης (79’ Τζωρτζάτος Γ.), Δρόσος (62’ Μπερναλής), Στεφανάτος, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Φ. (46’ Καλαφάτης Ε.), Πολλάτος Δημ., Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Χριστόπουλος, Χασάι.
Πρόοδος:(Β. Πρεβεζιάνος), Κασσιανός, Κωστόπουλος (85’ Γρίβας), Τ. Τσιντήλας Παπαδόπουλος, Τσίρος, Αρταβάνης, Xyka, Τσίγκος, Σύτι, Haidari, Αναστασόπουλος (73’ Βασιλάκης).
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου