Κυριακή, Μαρτίου 19

Νίκη ανόδου για τους Πρόννους 2-1 τον Ηρακλή


Νίκη τίτλου για τους Πρόννους, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή Πρόννων και σκορ 2-1.
Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή και φέρνει πλέον την ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη αγκαλιά με την άνοδο στην Α’ κατηγορία και μια ανάσα από την κούπα, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας από το «μεγάλο» πρωτάθλημα!
Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι και όπως συμβαίνει σε αυτά, το θέαμα ήταν μέτριο, νευρικό, με λίγες φάσεις και οι δυνατές «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο, να φέρνουν, πολλές κίτρινες και τρεις κόκκινες  κάρτες!
Στο πρώτο 45λεπτο, ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί 1-0, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που θα μπουν πιο δυνατά και στο πρώτο 7λεπτο θα καταφέρουν την ανατροπή και το προσπέρασμα σε 2-1! Στην συνέχεια και μετά την αποβολή του Κατσιλίδη, οι γηπεδούχοι θα πιέσουν για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν φάσεις.
Προς το τέλος κάπου το παιχνίδι χάλασε με συνεχείς εντάσεις και αποβολές και έτσι χάθηκε και ο όποιος ρυθμός υπήρχε μέχρι τότε!
Φάσεις και γκολ
Ένα σουτ του Ε. Σπαθή για τους Πρόννους στο 7’, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στα χέρια του Λουκέρη, που αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
Στο 15’ ύστερα από μια σέντρα από δεξιά, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Κατσιλίδη και θα υποδειχθεί η παράβαση από τον διαιτητή κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Το πέναλτι εκτελείται εύστοχα από τον Κυρ. Στάβερη για το 1-0 του Ηρακλή.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις σε αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη οι Πρόννοι θα μπουν δυνατά και σε διάστημα 7’ θα πετύχουν την ανατροπή και το τελικό 1-2!
Στο 48’ ο Ε. Σπαθής θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή για τον Κ. Ζαπάντη και ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λουκέρη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 52’ ο Κυρ. Κουρκουμέλης, μετά το αμυντικό λάθος, θα κερδίσει την μπάλα έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει και θα ανατραπεί από τον Ν. Στάβερη, για να έχουμε το δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι. Αυτή την φορά για τους φιλοξενούμενους.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο σπεσιαλίστας του είδους Δ. Χιόνης και ευστοχώντας θα πετύχει το 1-2 της ομάδας του.
Νέα μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους Πρόννους στο 53’, όταν ο Ζαπάντης θα φύγει στην αντεπίθεση, από αριστερά και θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή. Εκεί ο Κουτροκόης, αμαρκάριστος θα κάνει το πλασέ και θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Από το 72’ οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Κατσιλίδης θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα και θα αποβληθεί.
Στο 75’ και ενώ ο Ηρακλής είχε ανέβει και πίεζε, ο Αναγνώστης θα φύγει στην κόντρα και μόνος απέναντι από τον Λουκέρη, πλασάρει στην έξοδο, στέλνοντας την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία.
Στο 80’ οι ομάδες θα συνεχίσουν με «δέκα», αφού ο Καχρίλας θα δει και αυτός δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα και θα πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, όπως πριν από λίγο είχε συμβεί με τον Κατσιλίδη.
Στο 84’ θα είναι η σειρά των γηπεδούχων να συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Σακελαρίου, θα δει την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του κ. Καπογιαννόπουλου.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+3’ με τον Ε. Σπαθή να βγαίνει στην κόντρα απέναντι από τον Λουκέρη και να πλασάρει στα χέρια του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Έτσι οι Πρόννοι θα πάρουν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που τους κάνουν φαβορί, όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Αντίθετα ο Ηρακλής δύσκολα μπορεί να ελπίζει για άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Σπ. Τζωρτζάτος), Λουκέρης, Μηλιαρέσης, Καμπίτσης Γ., Γκαζάρ, Στάβερης Ν., Δημητράτος Ε., Πούλος, Μέργιανος, Σπαθής Α. (52’ Καμπίτσης Δ.), Στάβερης Κ. (57’ Καχρίλας), Ρασσιάς Γ. (58’ Σακελαρίου).
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Κάστης, Νικολετάτος, Λαλάι (49’ Σολωμός), Τραυλός, Κατσιλίδης, Χιόνης, Κουτροκόης (65’ Μικελάτος), Κουρκουμέλης Χρ., Ζαπάντης, Σπαθής Ε., Κουρκουμέλης Κυρ. (55’ Αναγνώστης).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου