Πέμπτη, Μαρτίου 23

37ος τελικός τοπικού κυπέλλου:Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Λίγες ημέρες απέμειναν για την μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου και την διεξαγωγή του τελικού του τοπικού κυπέλλου.

Το sportsthea ζήτησε και έλαβε δηλώσεις από τους προέδρους, προπονητές και τους πρωταγωνιστές, ποδοσφαιριστές του αγώνα.
Δείτε παρακάτω τι μας δήλωσαν από πλευράς Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ο πρόεδρος Θ. Βαλσαμής και Γ. Καραντινός πρόεδρος Ε.Ε.Π. &Κ.Ε..
Από την Σάμη, ο πρόεδρος Ν. Ρασσιάς, ο προπονητής Β. Μιχαλάτος, ο αρχηγός Π. Περιβολάρης και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Σ. Καππάτος.
Από τον Παλληξουριακό, ο πρόεδρος Ε. Λυκούδης, ο προπονητής Σπ. Παπαδάτος, ο αρχηγός Σωκ. Μαρκάτος και ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» Γ. Πολλάκης. 
Θέμης Βαλσαμής πρόεδρος Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
«Επ’ ευκαιρία του Τελικού Αγώνα της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ένωσής μας, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της Ένωσης που έλαβαν μέρος στο θεσμό και να ευχηθώ στους φιναλίστ να έχουν έναν Τελικό Αγώνα αντάξιο της ιστορίας και του πολίτισμού μας. 
Εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και το προσωπικό της Ένωσής μας κάνουμε κάθε προσπάθεια να δείξουμε στον κόσμο των νησιών μας πως βλέπουμε και θέλουμε το ποδόσφαιρό μας να είναι και να συνεχίσει στην επόμενη Φάση εκπροσωπώντας επάξια τα νησιά μας.
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή το απόγευμα στο Ενωσιακό μας Γήπεδο να απολαύσουμε έναν όμορφο αγώνα, ο οποίος θα ξεχωρίσει για το ευ αγωνίζεσθε με τον καλύτερο να κερδίζει».
Γεράσιμος Καραντινός πρόεδρος Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
«Έφθασε η μεγάλη ημέρα της γιορτής για το Κεφαλονίτικο και Θιακό ποδόσφαιρο με τον 37ο τελικό του τοπικού κυπέλλου, ο οποίος ως γνωστόν θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων.
Ο φετινός τελικός είναι σίγουρο ότι οργανωτικά θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και αγωνιστικά από δυο ιστορικές και πολύ αξιόλογες ομάδες, την Σάμη και τον Παλληξουριακό.
Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και να κερδίσει ο καλύτερος. Καλή επιτυχία στις ομάδες και το διαιτητικό τρίο με την πεποίθηση ότι η τελευταίοι θα περάσουν απαρατήρητοι».
Δηλώσεις Α.Ο. Σάμης
Ρασσιάς Νίκος(πρόεδρος):
«Έφτασε επιτέλους η μεγάλη γιορτή του τοπικού μας ποδοσφαίρου και πρωταγωνίστρια είναι και η ομάδα μας!
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή!!
Σκοπεύουμε να αποδείξουμε ότι δεν βρισκόμαστε τυχαία εκεί, όπως πολλοί έτρεξαν να ισχυριστούν, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα αρκετών ετών πίσω, που έχει τις ρίζες του στις παιδικές μας ακαδημίες, διότι από εκεί προέρχονται όλοι μας οι παίκτες, κάτι το οποίο σπανίζει στις περισσότερες ομάδες!!
Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, νοιώθω περήφανος για αυτήν την ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με αυτοθυσία έχουν φθάσει τον Α.Ο.Σ. σε αυτό το επίπεδο.
Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε έναν πολύ καλό αγώνα από δυο ομάδες, που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.
Πάντως όπως και να έχει ο Α.Ο.Σ. την Κυριακή γράφει ιστορία, είναι η μεγαλύτερη διάκρισή 34 χρόνια μετά την ίδρυση του.
Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!!
Σας περιμένουμε όλους»!!
Β. Μιχαλάτος προπονητής Σάμης:
«Η στιγμή που έλειπε από την ιστορία του Α.Ο. Σάμης έφτασε. Μια ολόκληρη περιοχή τις δυο τελευταίες βδομάδες ζει για την Κυριακή.
Η ομάδα τον τελευταίο ενάμιση μήνα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με την ψυχολογία στα ύψη, σέβεται τον αντίπαλο, άλλα αυτό που εισπράττειαπό όλα τα παιδιά είναι ότι θα δώσουν το εκατό δέκα τοις εκατό για να κάνουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο, να κατακτήσουν το κύπελλο.
Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό και όμορφο παιχνίδι και στο τέλος, αυτό που θέλουμε, είναι να κάνουμε μια ολόκληρη περιοχή να "μείνει ξύπνια"».
Καππάτος Σταύρος(ποδοσφαιριστής):
«Πάμε σαν αουτσάιντερ σε αυτόν τον τελικό. Άλλωστε η ομάδα μας βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία ενός τελικού. Για αυτό και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
Η ομάδα του Παλληξουριακού απέδειξε στα δυο μεταξύ μας παιχνίδια ότι είναι καλύτερη, αλλά ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν....
Εύχομαι να έχουμε ένα ενδιαφέρον και ευχάριστο παιχνίδι, ικανοποιώντας τον κόσμο που θα βρεθεί στις κερκίδες του Ενωσιακού.
Καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες».
Περιβολάρης Παντελής (αρχηγός):
«Η μέρα του τελικού είναι προ των πυλών. Μια πραγματικά όμορφη και συνάμα ιστορική μέρα για την ομάδα μου. Μια ολόκληρη περιοχή ζει για αυτό το παιχνίδι.
Καταφέραμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο κοντά μας, μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Είμαστε το αουτσάιντερ και το γνωρίζουμε καλά αυτό σαν ομάδα.
Θα διεκδικήσουμε όμως τις πιθανότητες που μας αναλογούν, πατώντας στα στοιχεία που διαθέτουμε. Άλλωστε κατά καιρούς έχουν γραφτεί όμορφες ιστορίες από ομάδες που δεν περίμενε κάνεις. 
Ομάδες που κατέκτησαν τρόπαια κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, προσφέροντας όμορφες στιγμές.
Δεν γνωρίζω αν τελικά θα τα καταφέρουμε, αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα για ένα τρόπαιο-σημαία της ιστορίας μας.
Εύχομαι ολόψυχα να έχουμε ένα όμορφο παιχνίδι.
Καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες».
Δηλώσεις Παλληξουριακού Α.Ο. 
Λυκούδης Ευστάθιος (Πρόεδρος Παλληξουριακού):
«Για το σωματείο μας ο φετινός είναι ο δεύτερος τελικός Κυπέλλου την τελευταία 3ετία στον οποίο θα συμμετέχουμε. Ο Παλληξουριακός ιστορικά είναι "καταδικασμένος" να πρωταγωνιστεί και το διάστημα που η ομάδα έχει μείνει χωρίς τίτλο είναι αρκετά μεγάλο - όλα τα παιδιά και ο προπονητής αυτό το γνωρίζουν καλά.
Η Ένωση από τη μεριά της έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε οργανωτικά ο τελικός της Κυριακής να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό γεγονός, μια ωραία γιορτή. Την οποία οφείλουμε όλοι να απολαύσουμε όπως ακριβώς πρέπει»!
Παπαδάτος Σπυρογρηγόρης (προπονητής Παλληξουριακού):
«Σε ένα τελικό Κυπέλλου φαβορί είναι η ομάδα που "διψάει", παλεύει και πιστεύει περισσότερο στην κατάκτηση του. 
Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος τελικός με πλούσιο θέαμα και ο καλύτερος να κερδίσει το τίτλο».  
Μαρκάτος Σωκράτης (αρχηγός Παλληξουριακού):
«H oμάδα μας έχει δουλέψει αρκετά από το καλοκαίρι για να πετύχει τους φετινούς της στόχους οι οποίοι είναι αντάξιοι του βάρους της φανέλας του Παλληξουριακού. Είμαστε, όλα τα παιδιά, έτοιμοι και "διψασμένοι". 
Να γίνει ένας δίκαιος και όμορφος τελικός».
Πολάκης Μάκης ποδοσφαιριστής Παλληξουριακού
«Ένας τελικός είναι πάντα μια γιορτή. Έτσι θα είναι και ο φετινός για εμάς τους finalist, αλλά και για το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο.
Κατ’ αρχήν ευελπιστώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι, από πλευράς θεάματος, που θα ικανοποιήσει τον φίλαθλο κόσμο, που θα το παρακολουθήσει.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως αν παρουσιαστούμε σοβαροί, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Από την αρχή της σεζόν δουλεύουμε σκληρά, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο.
Την Κυριακή μας δίνεται η ευκαιρία να πετύχουμε τον έναν από τους δυο στόχους που έχουμε βάλει φέτος και θα κάνουμε ότι περνάει από τα πόδια μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζουμε και να γυρίσουμε στο Ληξούρι με το τρόπαιο!
Μέχρι τώρα οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, είμαστε η καλύτερη ομάδα του νησιού και όλα θα εξαρτηθούν από εμάς, αφού στην καλή μας ημέρα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Θα πρέπει όμως, να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι γιατί στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν, μιας και πάντα δεν κερδίζει ο καλύτερος.
Είναι ένα μονό παιχνίδι που επιφυλάσσει κινδύνους και για αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Σάμη.
Παίζουμε με έναν διψασμένο αντίπαλο, μια ομάδα που φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης και σίγουρα θα παλέψει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και με όποιο τρόπο.
Σε τέτοια παιχνίδια είναι γεγονός ότι, όποιος αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και θα το θέλει περισσότερο τα καταφέρνει.
Εμείς από την πλευρά μας, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και θα προσπαθήσουμε παράλληλα να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, με σοβαρότητα, υπομονή, πάθος και προσήλωση σε αυτό, χωρίς να παρασυρθούμε από τον αντίπαλο μας.
Αν, συμβούν όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε και το κύπελλο, μετά από αρκετά χρόνια θα επιστρέψει με το καράβι της γραμμής για το δικό του λιμάνι, το Ληξούρι.
Επαναλαμβάνω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς!»
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου