Τετάρτη, Μαρτίου 8

Ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Σάμη…. 4-1 τα Ομαλά


4-1 τα Ομαλά και περιμένει τον άλλο finalist του μεγάλου τελικού....
Παγκέ ή Παλληξουριακός;
Από την ημέρα της κλήρωσης, η Σάμη ήταν το φαβορί για το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό και το επιβεβαίωσε το απόγευμα στο Δημοτικό του Καραβόμυλου, με μια σχετικά εύκολη νίκη-πρόκριση με σκορ 4-1 απέναντι στα Ομαλά της Β’ κατηγορίας και με την παρουσία πολλών φίλων της ομάδας.
Η ομάδα του Βαγγέλη Μιχαλάτου πανηγυρίζει μια ιστορική νίκη που την φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση. Στον τελικό του κυπέλλου, στην γιορτή του τοπικού μας ποδοσφαίρου.
Το μόνο που απομένει είναι να γνωρίσει τον άλλον finalist. Παγκε ή Παλληξουριακός; Την άλλη Τετάρτη θα το ξέρει!
Στα αγωνιστικά τώρα, ο ημιτελικός στον Καραβόμυλο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλός ποιοτικά στο πρώτο 45λεπτο και μέτριος στην επανάληψη με τις δυο ομάδες να κυνηγάνε το όνειρο.
Οι γηπεδούχοι μια κατηγορία παραπάνω από τους αντιπάλους τους και παίζοντας στην έδρα τους, ήταν βέβαιο ότι θα πίεζαν από την αρχή για να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα τους απελευθέρωνε από το άγχος και θα έκανε πιο εύκολα στη συνέχεια τα πράγματα.
Κάτι που κατάφεραν, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας και από εκεί και πέρα όλα πήραν φυσιολογικά τον δρόμο τους.
Μάλιστα αυτή η πρόκριση πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα από τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες, αλλά και τους πολυάριθμους φίλους της Σάμης.
Τα Ομαλά πάλεψαν όσο μπορούσαν και προσπάθησαν για την έκπληξη. Μπορεί να μη τα κατάφεραν, όμως κέρδισαν αρκετά από αυτή τους την παρουσία και είναι σίγουρο ότι θα φανούν χρήσιμα στη συνέχεια και στην προσπάθεια της ομάδας του Δ. Βαλεντή στα μπαράζ ανόδου στην Α΄ κατηγορία, όπου είναι και ο βασικός τους στόχος.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 11', ο Α. Αμούργης εκτελεί συρτά το φάουλ, από δεξιά και πολύ πλάγια, στην αριστερή γωνία του Παπαστεργίου, με τον τερματοφύλακα των Ομαλών να πέφτει και με διπλή προσπάθεια, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στη ρίζα του δοκαριού, στη συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 16' όμως και στην δεύτερη επίσκεψη τους στην εστία των φιλοξενούμενων, θα πετύχουν το 1-0 με κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Ε. Μιχαλάτου, μετά την σέντρα από δεξιά του Ι. Αμούργη στο δεύτερο δοκάρι.
Μετά μάλιστα από 5' θα πετύχουν και το 2-0 με ωραία κεφαλιά, πάλι στο δεύτερο δοκάρι του Ι. Αμούργη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Κ. Νικολοβιένη.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη εστία στο 28' θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, όταν η κεφαλιά του Ψυμούλη από κοντά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδράτου, θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Φλαμιάτου.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν και πάλι στο 36', με τον Βαλεντή να εκτελεί το φάουλ, έξω από την περιοχή και αριστερά και την μπάλα να περνάει και πάλι ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Ένα δυνατό σουτ του Καππάτου στο 38' θα αναγκάσει τον Παπαστεργίου σε μια καλή επέμβαση με διπλή μάλιστα προσπάθεια.
Στο 44' ο ποδοσφαιριστής της Σάμης θα φανεί πολύ πιο τυχερός, αφού το συρτό σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχής, μετά από ωραία συνεργασία με τον Ν. Μωραίτη, θα στείλει την μπάλα, παρά την προσπάθεια του Παπαστεργίου, στην δεξιά γωνία της εστίας του και στα δίχτυα για το 3-0. Ένα σκορ που έκλεινε το πρώτο 45λεπτο και ουσιαστικά έδινε την πρόκριση στην τοπική ομάδα.
Στην επανάληψη και στο 47' οι γηπεδούχοι μετά από ωραία συνεργασία Ν. Μωραίτη-Ι. Αμούργη και κάθετη πάσα του τελευταίου στον Κ. Νικολοβιένη, ο Παπαστεργίου θα κάνει μεγάλη απόκρουση και θα πετάξει την μπάλα πλάγια.
Έτσι φτάσαμε στο 52', χρονικό σημείο στο οποίο η ομάδα του Β. Μιχαλάτου, θα "κλειδώσει" οριστικά την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό πετυχαίνοντας το 4-0.
Συγκεκριμένα ο Θ. Νικολοβιένης εκτελεί ένα μεγάλο πλάγιο από δεξιά, δυνατά στην περιοχή για τον Ι. Αμούργη, αυτός θα γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Γ. Καλιβωκά, που δεν έχει πρόβλημα με κοντινό σουτ να την στείλει στα δίχτυα του Παπαστεργίου.
Μια φάση διαρκείας θα έχουμε στο 62' στην περιοχή των Ομαλών, ο Κ. Νικολοβιένης θα βγει στην κόντρα από αριστερά και θα παίξει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή για τον αδελφό του Θόδωρο, αυτός θα κάνει το σουτ, ο Παπαστεργίου και πάλι θα κάνει μεγάλη επέμβαση, στην επαναφορά της, ο ποδοσφαιριστής της Σάμης θα κάνει την προβολή αλλά εκ νέου ο τερματοφύλακας των Ομαλών, πέφτει και απομακρύνει σε κόρνερ.
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν τουλάχιστον το γκολ της "τιμής" και έτσι στο 80' θα φτάσουν στη μείωση του σκορ 4-1, με τον Βαλεντή, ύστερα από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Καραντινού-Νεόφυτου και πλασέ στην έξοδο του Φλαμιάτου, από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 86' με τον νεαρό Παπαδημάτο, μετά από γύρισμα του Κ. Νικολοβιένη στην περιοχή, να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Παπαστεργίου.
Το 4-1 παρέμεινε μέχρι τέλος και τους Σαμικούς να πανηγυρίζουν μια ιστορική για την ομάδα τους νίκη, αλλά και τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.
Αντίθετα στους φιλοξενούμενους, αν και έμεινε η πίκρα του αποκλεισμού, έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα στο πρωτάθλημα και στα playoffs, κερδίζοντας την άνοδο και επιστροφή τους, μετά από αρκετά χρόνια στην Α΄κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιανόπουλος με βοηθό τον κ. Απ. Καραίσκο και την κ. Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Νικολοβιένης Θ., Μιχαλάτος Ε. (60' Δρακάτος), Καππάτος, Βιτωράτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Καλιβωκάς Γ. (67' Παπαδημάτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (76' Βελισσαράτος).
Ομαλά:(Δ. Βαλεντής), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ., Κωτάτης, Αλεξανδράτος, Τσουραμάνης, Καραντινός-Νεόφυτος, Σέρρας Π. (65' Μαζαράκης), Βαλεντής Α., Τζάκης Π. (73' λ.τ. Μινέτος), Ψυμούλης (67' Ζέκο).
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και Video με δηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου